6 abilităţi necesare unui copil din ziua de astăzi

De în Familie 28 ian 2019

Ajută-ți copilul să învețe mai ușor anumite lucruri și fii alături de el cu fiecare pas pe care-l face spre a deveni un adult responsabil.

Copiii trebuie să fie acum independenți și mai ales disciplinați de mici, dar uneori este greu să faci față abundenței de energie pe care o au cei mici, dar aceste tehnici îți vor ușura treaba și îl vor învăța abilități ce-i vor fi de folos toată viața.

1. Rutina de dimineață

Pune pasta de dinți și periuța într-un pahar, un prosop mic în alt pahar alăturat și peria de păr într-un al treilea pahar, apoi numerotează aceste pahare. Astfel,cu ajutorul acestui organizator improzivat, copilul tău va ține minte acești pași importanți.

2. Spălatul pe dinți în mod regulat

Orice părinte știe că un copil învață mai bine prin joacă, deci poți transforma obligația plictisitoare a spălatului pe dinți într-un joc interesant. Găsește pe interneto poză sau desenează chiar tu harta spălării pe dinți și lipește-o pe un perete din baie, apoi pune lângă ea câteva markere colorate. Cere-i celui mic să coloreze în fiecare dimineață și seară câte o lună și câte un soare, corespunzătoare fiecărei spălări pe dinți. Această metoda va ajuta copilul ăs se obișnuiască cu un obicei sănătos și la sfârșitul unei luni îi poți oferi un premiu care să-l motiveze, iar acesta poate fi o prăjitură sau o jucărie pe care și-o dorea de mult.

3. Păstrarea curățeniei

Copiii adoră să împrăștie jucării peste tot, dar încearcă să îi amenajezi un spațiu doar al lui, unde să se poată desfășura în voie și dacă nu ai o cameră separată atunci îngrădește un loc cu scotch, apoi explică-i că în casă există o nouă regulă, adică nici o jucărie să nu părăsească spațiul respectiv.

4. Folosirea cu grijă a lipiciului

De obicei, când un copil lucrează la un proiect artistic, el folosește în numai 5 minute tot lipiciul și acoperă în acest timp tot ce-l înconjoară. Pentru a evita această situație neplăcută, ia un recipient, pune un burete de vase în el, cu partea mai tare în jos și pe partea moale pune un pic de lipici din tub. Acum, copilul va putea doar să frece o hârtie de burete pentru a aplica o cantitate moderată de lipici.

5. Strângerea rapidă a jucăriilor mici

Piesele de lego și alte jucării mici pot cauza o serie de probleme, iar părinții calcă constant pe ele și, de obicei, este migălos să stai să le strângi tot timpul. Pentru a economisi timpul, folosește o mătură și un făraș mic.

6. Respectarea unui program

Un ceas simplu și câteva carioci în culori vii te pot ajuta să-ți înveți copilul despre importanța timpului și respectarea unui program. Tot ceea ce trebuie să faci este să colorezi diverse părți ale ceasului care să indice realizarea anumitor sarcini, de exemplu, între orele 17-18 o anumită culoare pentru efectuarea temelor, 18-19 cina în familie și așa mai departe. Explică-i unui copil această tehnică și îi va fi mult mai ușor să se țină de un program în care să se achite de anumite sarcini.

Tag-uri: , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct