5 semne că pepenele tău conţine nitraţi

De în Diete 7 sep 2018

Lunile august și septembrie sunt asociate mereu cu pepenii verzi și există câteva trucuri prin care poți alege un pepene bine copt, dulce și crescut în mod natural.

Iată câteva recomandări de la utilizatorii de internet amatori de pepeni, care te vor ajuta să eviți greșelile din alegerea acestui fruct delicios.

1. O dungă galbenă pe mijloc este un semn că are o concentrație mare de nitrați

Nitrogenul este un element important pentru creșterea și dezvoltarea plantelor, dar cultivatorii de pepeni tind să depășească uneori doza maximă acceptată, deoarece vor să aibă recolte cu fructe care ating 11 kg în doar 3 săptămâni. Cumpărătorul poate fi astfel otrăvit și de aceea, când tai un pepene, fii atentă la culoarea din mijloc, care n-ar trebui să fie galbenă sau să emane raze galbene.

2. Verifică dacă are găuri

Unii oameni cred că găurile din coajă sunt de la insecte, nu de la acele cu care se injectează nitrații, dar chiar și așa, ar fi bine să eviți pepenii găuriți, deoarece chiar dacă sunt buni înauntru, cel puțin o parte din pulpă va fi stricată din cauza aerului care a intrat prin gaură.

3. Nu mânca pepenii care au o mare gaură în centru când îi tai

Găurile din interior arată că pepenele a crescut cu hormoni, iar dacă un pepene prea copt poate avea o textură buretoasă, unul crescut cu hormoni provoacă toxiinfecții alimentare. De aceea este mai bine să nu mănânci așa ceva dacă întâlnești.

4. Înainte să-l mănânci pune o bucată mică de pepene într-un pahar cu apă la temperatura camerei

Poți verifica ce concentrație de nitrați este în pepene și să eviți otrăvirea dacă pui o bucată mică din pulpă într-un pahar cu apă la temperatura camerei. Dacă fructul este periculos, apa se va colora în roz și ar fi bine să arunci restul.

5. Un pepene trebuie să fie greu când îl ridici

Câteodată, chiar și cu o coajă frumoasă și fină, cu o pată gălbuie într-o parte și codița uscată, pepenele se dovedește a nu fi gustos. Cântărește mereu pepenele înainte să-l cumperi și ia-l în mână, pentru că ar trebui să fie dens și greu.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep