5 semne că partenerul tău de viață începe să nu te mai iubească

De în Dragoste & Sex 4 sep 2017

Să te îndrăgostești este mult mai plăcut decât să-ți treacă iubirea, deci să sperăm că nu asta simte partenerul tău.

Oamenilor le place să se considere o specie monogamă, dar adevărul este că rareori cineva are un singur partener pentru toată viața. Cu toate acestea, oricine tânjește la ideea romantică de dragoste adevărată și cercetătorii examinează capacitatea cuiva de a face și desface relații în procesul evoluționist.

Un studiu publicat în The Review of General Psychology a scos la iveală ideea conform căreia  „din cauza faptului că dragostea romantică este un tip aparte, toți oamenii au posibilitatea atât de a se îndrăgosti cât și de a pune capăt unei relații”. În plus, avem abilitatea de a ne îndrăgosti și a nu mai iubi pe cineva, până când reușim să găsim perechea potrivită cu care să ne înmulțim. Capacitatea de a face dragostea să treacă oferă cuiva posbilitatea să găsească partenerul cel mai potrivit din punct de vedere genetic cu care să întemeieze o familie în adevăratul sens al cuvântului.

1. Petreceți din ce în ce mai puțin timp împreună

Este normal ca partenerul tău să petreacă timp cu tine, dar de fapt se distrează cu adevărat alături de altcineva, nu cu tine. Petreceți timp împreună doar când dormiți, mâncați și faceți treabă, nu și când vă jucați împreună sau faceți alte activități amuzante.

Fă din asta o prioritate pentru voi, chinuie-te să-l faci să râdă și faceți împreună ce-i place lui. Dacă reușești măcar să-l faci să zâmbească, atunci ești pe drumul cel bun pentru menținerea aprinsă a flăcării iubirii dintre voi.

2. Nu mai împărtășiți lucrurile importante

Nu știi dacă el este supărat, depresiv sau doar îngrijorat și asta pentru că el nu ți se mai destăinuie. Dacă te lasă să-ți dai cu presupusul despre ceea ce simte, este un semn că începe să te uite.

Înșelatul emoțional se întâmplă, de cele mai multe ori, înaintea celui fizic, așa că fii dispusă să-l asculți oricând va simți el nevoia, pentru a-l împiedica astfel să caute alinare în altă parte.

Cercetătorii care au studiat fenomenul de trecere a iubirii au numit această manifestare „respingerea partenerului” și au asemănat-o cu ejectarea unui CD din calculator. Ei spun că este un stereotip acela că „bărbații inițiază respingerea partenerei ca răspuns la infidelitatea acesteia și femeile încep acest lucru ca o consecință a înșelatului emoțional”.

3. Vă atingeți mai puțin

Conexiunea fizică este una dintre cele mai importante părți ale unei relații, pentru că este primul pas către intimitate. Fii atentă dacă observi că vă sărutați mai puțin decât înainte, că vă îmbrățișați mai rar și aveți momente intime din ce în ce mai puține, deoarece acesta este un semn că se distanțează de tine.

4. Partenerul tău are preocupări noi

Schimbarea este de rău augur dacă ai impresia că ceva este în neregulă cu relația voastră, pentru că poate însemna altceva. În loc să aștepți să vezi încotro merge totul, ai putea să vorbești deschis cu partenerul tău și să lămuriți ce vreți să faceți mai departe.

Dacă brusc este interesat mai mult de aspectul său fizic, vrea să slăbească sau își găsește hobby-uri noi, acestea sunt semne rele și arată că este dispus să ia în considerare o despărțire de tine și de multe ori, aflați în astfel de situații, bărbații își găsesc partenere noi înainte de a încheia oficial relația în care sunt. Schimbările înseamnă de fapt că încearcă să-i facă pe plac noii partenere, drept pentru care shimbările majore de comportament sunt îngtijorătoare.

5. Vorbiți mai puțin

Obișnuia să te întrebe în fiecare zi ce ai mai făcut, dar acum nu-i mai pasă. Când ne pasă de ceva sau cineva, punem întrebări, deci dacă asta nu se mai întâmplă, este un semn că nu te mai iubește.

Dacă te îngrijorează acest aspect, încearcă să-l întrebi tu despre cum a fost ziua lui și nu vorbi toată ziua doar despre tine, arată-te interesată de viața lui și chiar fascinată pe alocuri, pentru că cei mai mulți oameni nu vor doar să fie auziți ci chiar ascultați și înțeleși pe deplin. Dacă îi dai partenerului tău această conexiune îl poți ține mai mult timp lângă tine.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 noi