Partenerul e stresat? Cel mai bun remediu presupune să...

De în Dragoste & Sex 20 ian 2017

Studii recente arată că femeile şi bărbaţii gestionează stresul în mod diferit, iar metodele de relaxare sunt şi ele, la fel de diferite, ceea ce poate duce la tensiuni în cuplu.

Psihologii au confirmat că femeile şi bărbaţii se manifestă diferit atunci când trec prin situaţii stresante. În timp ce femeile sunt mai tentate să mănânce pe fond emoţional, bărbaţii au nevoie de o activitate ceva mai energică pentru a depăşi momentele tensionate.

Apropierea de partenera de cuplu îi ajută pe bărbaţi să se relaxeze mai bine decât prin orice altă metodă. Astfel, o partidă de sex sau un film pentru adulţi reprezintă cel mai bun remediu împotriva stresului pentru bărbaţi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici.

În cadrul cercetării prezentate la British Psychological Society's Division of Clinical Psychology din Liverpool, specialiştii au chestionat 115 bărbaţi şi 250 de femei cu privire la strategiile folosite pentru a depăşi momentele dificile.

Rezultatele au arătat o diferenţă majoră între femei şi bărbaţi: în timp ce 27% dintre reprezentanţii sexului masculin au optat pentru sex sau pornografie, doar 11% dintre femei au ales o astfel de tehnică de relaxare. Ba mai mult, în timp ce mai bine de jumătate dintre femei au recunoscut că mănâncă pe fond emoţional când sunt stresate, mai puţin de o treime dintre bărbaţi apelează la această metodă.

Dr. John Barry, de la University College London, a explicat: "Pentru bărbaţi, sexul este o modalitate de a se distanţa de problemele pe care le au la momentul respectiv - este vorba despre escapism. Mai sunt şi endorfinele eliberate în timpul sexului, care oferă o senzaţie plăcută, care la rândul ei poate acţiona ca un fel de remediu. Poate fi şi faptul că bărbaţii sunt construiţi în mod diferit; ei au în mod natural un libido mai mare aşa că se bazează pe acest comportament pentru a se descurca."

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...mod diferit; ei au în mod natural un libido mai mare aşa că se bazează pe acest comportament pentru a se descurca.” Feminis.ro Citeste si......
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
02 dec