5 moduri în care îți poți folosi copilul pe post de scuză

De în Familie 29 oct 2019

Părinții se miră cum de un copil le poate aduce atâta fericire, deoarece este incredibil cum cresc sub ochii tăi, dar ei îți oferă și multe bătăi de cap pe lângă tot ajutorul pe care ți-l dau în gospodărie.

Deși la prima vedere ți se pare absurd să te folosești de copiii tăi, până la urmă orice părinte apelează la cei mici când vrea să se eschiveze. Iată cum te poate ajuta să ieși dintr-o situație neplăcută faptul că ai copii.

1. Mimează o boală

Este una dintre cele mai evidente lucruri pe care le poți face, dar s-ar putea să te simți vinovată dacă o folosești prea des și de fapt copilul nu are nimic, pentru că e ca și când ți-ai dori să aibă. Cu toate acestea, este un mod foarte eficient care te scapă de participarea la anumite întâlniri de care nu ai chef, pentru că nu-i așa, nu-l poți lăsa singur acasă, cu atât mai mult dacă este mic și bolnav.

2. Prefă-te extenuată

Dacă vrei să te eschivezi de la o activitate fără a-ți „îmbolnăvi” copilul, începe să povestești ce săptămână grea ai avut și tu, pentru că el a avut probleme la grădiniță și s-a accidentat la antrenament și a fost mofturos la mâncare și a trebuit să faci o grămadă de lucruri cu și pentru el, astfel încât vrei și tu o seară numai a ta, în care doar să te duci la culcare devreme.

3. Copilul ți-a spus în ultimul moment că îi trebuie ceva

Se știe că cei mici amână momentul în care să-ți zică că trebuie să fie undeva sau că le trebuie ceva pentru școală, așa că nimeni nu se va mira dacă ai ceva de ultim moment de pregătit pentru că-i vine un coleg acasă să învețe împreună sau dacă trebuie să-l ajuți la realizarea unui proiect sau să se pregătească pentru o lucrare. Acum chiar ai o scuză pentru a te eschiva de la un angajament la care nu voiai să iei parte din start.

4. Fă-l să plângă

Dacă vrei să pleci de la o întâlnire mai devreme, fără a părea necivilizată, prefă-te că ai primit un mesaj că cel mic plânge incontrolabil și te vrea pe tine neapărat. Dacă ești undeva cu copilul, cu atât mai ușor, spune-i că vă jucați și trebuie să se prefacă brusc că plânge, fără a-și arăta prea mult fața în schimb, ca să nu se prindă cineva. Copiii plâng din orice, deci va fi destul de ușor de crezut sceneta voastră.

5. Pune copilul să te sune

Dacă deja copilul tău este adolescent e mai greu de mimat plânsul, dar dacă este destul de mare încât să te înțelegi cu el, îl poți ruga să te sune la o anumită oră, nici măcar nu trebuie să vă prefaceți sau să-i spui exact ce se întâmplă, doar roagă-l să verifice ce faci. Nimeni nu știe ce spune de fapt copilul la telefon, tu poți zice și face orice, așa că poți chiar mima o urgență.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 noi