4 trucuri pentru a elimina durerile nocturne de ceafă

De în Sanatate 12 aug 2019

Când vorbim despre o postură corectă nu trebuie să vorbim doar despre situațiile în care cineva stă în picioare sau la calculator ci și despre cum doarme o persoană, deoarece felul în care stai în pat poate înțepeni mușchii și produce spasme musculare, dureri de cap sau înțepenirea gâtului.

Camilo Ruiz, directorul Choice Physicians Sleep Center din Fort Lauderdale, Florida, îți sugerează să păstrezi o linie dreaptă a coloanei atunci când te întinzi pe pat, cu capul și gâtul susținute de o pernă moderată ca dimensiuni, astfel încât să nu supraflexezi mușchii. În afară de acest lucru, el îți recomandă următoarele lucruri:

1. Nu dormi pe burtă

Cel mai indicat este să dormi pe spate sau într-o parte, deoarece întinsul pe burtă îți arcuiește coloana și îți obligă capul să se întoarcă complet pe o parte. Deși pozițiile de dormit sunt stabilite din fragedă pruncie și sunt greu de schimbat la un adult, merită să încerci să le modifici, dacă vrei să nu mai simți nici un disconfort când te trezești dimineață.

2. Folosește mai multe perne

Pentru a-ți schimba poziția de somn pune-ți perne în locuri la care altfel nu te-ai fi gândit. De exemplu, dacă vrei să dormi pe spate, încearcă să-ți pui o pernă în spatele genunchilor sau sub pulpe. Dacă ți se pare mai comod să dormi pe o parte, încearcă să îmbrățișezi o pernă sau să încaleci una, iar dacă pur și simplu nu poți scăpa de dormitul pe burtă, atunci caută o pernă subțire, pe care s-o pui sub pelvis.

3. Găsește perna potrivită

Pentru un somn odihnitor, este esențial să găsești perna potrivită, iar în acest sens, dacă dormi pe spate sau într-o parte, cel mai bine se pretează o pernă cu puf și pene sau una cu spumă de memorie, care preiau automat forma gâtului. Cei care dorm pe burtă au nevoie de o pernă subțire sau pot dormi chiar și fără, dar indiferent de perna aleasă, specialiștii recomandă să o înlocuiești o dată la 18 luni.

4. Odihnește-te

Conform unui studiu efectuat în anul 2008 și publicat în International Journal of Behavioral Medicine, cei care au probleme în a adormi și care se trezesc de mai multe ori pe noapte sunt cei mai predispuși la dureri cronice, motivul principal fiind că dacă nu dormi profund, mușchii nu apucă să se relaxeze. Pentru a avea parte de un somn mai odihnitor, încearcă să îți faci un orar de somn pe care să-l menții, să stingi dispozitivele electornice cu cel puțin o jumătate de oră înainte de culcare și să te asiguri că dormitorul este liniștit, bine aerisit și întunecat.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct