10 moduri în care îți poți simplifica relația

De în Dragoste & Sex 12 dec 2018

În stilul de viață actual poate fi greu pentru cupluri să ia lucrurile pe rând și să-și simplifice viața, dar este esențial ca fiecare să se adapteze la cerințele celuilalt, pentru a putea găsi un echilibru necesar pe o perioadă mai lungă de timp.

De îndată ce un cuplu reușește să se stabilizeze, componenții acestuia vor putea găsi fericirea și în activități mai puțin stresante. Iată cum poți și tu să-ți simplifici relația:

1. Încercați mai întâi să nu vă complicați

Dacă nu te poți lămuri isngură în privința unui anumit lucru, atunci notează-ți gândurile pe o foaie de hârtie și prezintă-i situația partenerului tău, dar ține cont că cele mai multe certuri sunt de fapt neînțelegeri venite din frica sau rușinea de a comunica cu partenerul. Încearcă în primul rând să te înțelegi tu pe tine însăți, ca apoi să apelezi la ajutorul lui, deoarece dacă tu nu-ți înțelegi sentimentele, acțiunile și vorbele, slabe șanse să o facă el.

2. Găsiți-vă propriul stil de relație

Ignorați ceea ce spune tradiția sau vă sfătuiesc alte cupluri și găsiți ceea ce este potrivit pentru voi. Dacă vă concentrați asupra celor din exterior veți reuși doar să complicați și mai mult lucrurile, pentru că până la urmă fiecare om și prin urmare fiecare cuplu este diferit. Voi doi sunteți tot ceea ce contează.

3. Rezolvați-vă împreună problemele

Dacă dați vina unul pe celălalt doar veți întări problema pe care o aveți. Recunoaște-ți vina când te simți cu musca pe căciulă și fii alături de el când își dă seama că a greșit ceva sau că ți-a greșit ție cu ceva. S-a întâmplat, asta este, nimeni nu este perfect și nimeni nu s-a născut învățat, trebuie să extrageți învățăturile, să treceți peste și data viitoare să aveți alt mod de abordare a problemelor. Cel mai important în acest caz este să ierți și să nu ții ranchiună.

4. Evitați să fiți materialiști

La finalul zilei, ceea ce aveți în casă sunt doar lucruri materiale, fără de care puteți trăi oricând. Ceea ce este cu adevărat important e să vă aveți cu adevărat unul pe celălalt și un acoperiș deasupra capului. Gândește-te în felul următor, ce ai prefera să pierzi, un colier sau pe iubitul tău? Investiți-vă banii și energia în amintiri frumoase împreună, nu neapărat într-o nouă canapea.

5. Evitați gelozia

Aveți încredere unul în celălalt, deoarece oamenii vin și pleacă din viața voastră și unii constituie adevărate pericole pentru relația cuiva, dar acest lucru nu înseamnă că partenerul tău va ceda ispitei. Lăsați-vă spațiu personal și credeți în dragostea ce vă unește.

6. Fiți sinceri

Dacă nu vreți să faceți ceva, pur și simplu spuneți acest lucru. În plus, dacă tu simți că ceea ce a spus sau a făcut el contravine cu valorile tale morale, spune-i acest lucru, pentru că altfel nu are de unde să știe și va continua cu atitudinea lui normală. Dacă știe fiecare unde îi e locul și ce gândește cel de lângă el, se pot evita multe confuzii. S-ar putea ca uneori să nu fie exact ce își dorește să audă de la tine, dar măcar ești sinceră.

7. Călătoriți împreună

Nu trebuie să fie neapărat un sejur la un spa de lux, dar vă va face bine ca măcar din când în când să ieșiți din oraș, chiar și pentru un weekend. Schimbarea peisajului vă va face bine amândurora. Dacă chiar nu aveți timp sau bani de o excursie, atunci măcar luați-vă o zi liberă și faceți un picnic în parc sau o plimbare prin pădure, gândiți-vă la relaxare, fiți creativi.

8. Uitați de așteptări

Nu evita să faci ceva doar pentru că societatea presupune că ar trebui s-o facă bărbatul. Ajutați-vă unul pe celălalt în orice. Pentru ca relația să fie una armonioasă, amândoi trebuie să știți ce treburi aveți de făcut în casă și nu numai. Nu mai țineți cont de regulile învechite și ajutați-vă mereu și în orice.

9. Spune ceea ce gândești, dar nu arunca cu vorbele

Nu spune la supărare lucruri pe care apoi le vei regreta. Nu-i răni sentimentele, deoarece va ține minte fără să vrea anumite lucruri și se vor întoarce împotriva ta când te aștepți mai puțin. Așteaptă până vă calmați amândoi și discutați constructiv despre ce vă deranjează sau care vă sunt planurile de viitor. În plus, spune-i ce te supără pe moment, nu-l lăsa să ghicească singur ce-i în neregulă cu tine, pentru că s-ar putea să ai surpriza să nu o facă sau cel puțin nu în modul în care te-ai aștepta tu, iar această așteptare vă va complica relația.

10. Petreceți timp împreună, dar și separat

Adevărul este că un cuplu funcționează mai bine dacă fiecare dintre cei implicați are timp de propria persoană și își face prieteni proprii în timp ce nu uită de membrii familiei. Dacă sunteți chiar tot timpul împreună vă veți plictisi unul de altul și vă veți sufoca. Dați-vă timp să vă fie dor unul de celălalt, ca revederea să fie mai dulce.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 aug