10 întrebări pe care să i le pui partenerului tău pentru a construi o relaţie de încredere

De în Dragoste & Sex 27 iul 2018

Psihiatrul Dr. Susan Edelman spune că pentru a construi o relație lungă și sănătoasă comunicarea este foarte importantă și trebuie puse anumite întrebări. Acestea vor scoate la iveală adevăratul caracter al cuiva, vor arăta cât este de disponibilă persoana respectivă să construiască ceva și cum primește criticile.

Această listă de 10 întrebări vă va ajuta să fiți mai uniți și să vă cunoașteți mai bine.

1. Cât de apropiat ești de familia ta?

Dr. Edelman spune că dacă pui cuiva întrebări despre familia sa vă veți apropia emoțional și veți construi încrederea de care aveți nevoie. Fiecare familie are genul ei de probleme și o discuție deschisă despre așa ceva te va ajuta să afli de ce este partenerul tău într-un anume fel.

2. Despre ce ți-e greu să discuți cu mine?

În multe cupluri se discută cu greu despre ceva, dar este mai ușor să afli despre ce este vorba și de ce este mai greu să abordați problema respectivă. Răspunsul lui s-ar putea să te surprindă sau să nu fi chiar de acord cu ceea ce zice, dar trebuie să accepți vorbele lui  dacă vrei să existe armonie între voi doi.

3. De ce realizare ești cel mai mândru?

Dezvăluirea acelei realizări pe care partenerul o consideră măreață îți dă un indiviu despre ce scop are el în viață, dar s-ar putea să nu reușească să fie chiar 100% sincer în această privință.

4. Ce crezi despre relația noastră?

Nimănui nu-i place să fie întrebat direct dacă își iubește partenerul și cât de mult așa că această întrebare este de fapt una mascată, prin care vezi ce simte partenerul tău despre tine și relația voastră, fără a fi nevoit să pronunțe cuvintele magice.

5. Care este cea mai rea amintire a ta?

Această întrebare este una foarte intimă, deoarece oamenilor le este ușor să își aducă aminte momentele fericite, dar când vine vorba despre cele triste, nu prea mai pot vorbi mult. Punerea acestei întrebări înseamnă să deschizi o poartă către sufletul lui.

6. Din ce cauză ai plâns ultima oară?

Plânsul este foarte emoționant și vine doar în situații extrem de sensibile. Aceasta este de fapt o continuare a întrebării anterioare. Să fiți în stare să vorbiți despre ceva dureros înseamnă că aveți încredere unul în celălalt.

7. Ce ai schimba la persoana ta?

În funcție de răspuns, vei vedea dacă partenerul tău își recunoaște defectele și vrea să se schimbe sau dacă se crede perfect. Dacă este sincer, înseamnă că își dorește să-l cunoști cu tot cu părțile mai puțin bune și că vrea să-l ajuți.

8. Ce ai face dacă ai mai avea doar 6 săptămâni de trăit?

Aceasta este o întrebare foarte profundă și ipotetică, care îți va forța partenerul să se gândească bine și să-și cerceteze sufletul, ca să poată împărtăși cu tine lucruri foarte importante pentru el, printre care idealurile lui în viață.

9. Ce ar însemna o zi perfectă pentru tine?

Fiecare persoană are surse diferite de bucurie și răspunde altfel la această întrebare. Este important să știi ce vrea el de la viață, dar pentru acest lucru trebuie să deschidă măcar o mică parte din inima lui, pentru tine.

10. Care sunt cele mai importante 5 lucruri pentru care ești recunoscător acum?

Dacă este recunoscător pentru viața sa înseamnă că apreciază oamenii și lucrurile din jurul său și că înțelege că nimic nu trebuie luat ca fiind ceva garantat. Dacă auzi pentru ce este el recunoscător îți poți da seama ce este de fapt important în viața voastră.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 aug