1. Fii pozitiva!
Chiar si atunci cand intrebarea se refera la cea mai mare slabiciune a ta! Demonstreaza ca esti pozitiva. Cum? Raspunde astfel: “Desi rareori ma gandesc la acest aspect, am sa incerc sa raspund.” Ai observat ca in loc de termenul slabiciune, am folosit un altul? Ei bine, regula este sa nu folosesti termeni negativi, chiar daca recrutorul l-a plasat acolo strategic.
2. Fara superlativ!
Daca folosesti “cel mai mare defect”, spre exemplu, inseamna ca pe langa el mai exista si altele. Limiteaza-te la singular si raspunde cu “daca ar fi sa numesc unul...”. La fel se intampla si atunci cand esti intrebata in ce domeniu crezi ca ai avea nevoie cel mai mult de imbunatatiri. Daca folosesti acesti termeni, inseamna ca recunosti ca exista si alte aspcte pe care nu le stapanesti, dar acela este “cel mai...” dintre toate.
3. Fara absolut!
Daca spui “Slabiciunea mea este...”, inseamna ca aceasta exista si nu exista cale de remediere. Ar fi indicat sa fii mai putin restrictiva, sugerand ca “ar putea sa fie...”. Conditionalul sugereaza ca ar putea exista, insa nu esti convinsa de acest lucru. Astfel, slabiciunea poate trece aproape neobservata.
4. Fii tu!
Daca slabiciunile trebuie acoperite cat mai bine, personalitatea ta trebuie sa infloreasca, sa fie vie.
Iata o varianta de raspuns potrivit:
“Daca ar trebui sa gasesc una, ar putea fi o oarecare lipsa de rabdare. S-ar parea ca am o tendinta puternica de a avea de la ceilalti aceleasi pretentii pe care le am de la mine. Nu numai in ceea ce priveste rezultatele - inteleg ca nu toata lumea are acelasi nivel de pregatire, abilitati si educatie. Insa ma astept ca si ceilalti sa depuna la fel de mult efort, iar daca asta nu se intampla, atunci s-ar putea sa ma deranjeze putin.”