Vietnam - paradisul neexplorat al turiștilor și capcanele pe care le ascunde

De în Calatorii 13 iul 2018

Vietnam este una dintre acele țări care încă nu a fost împânzită de turiști, deși are tot ce-ți trebuie pentru o vacanță de vis: hoteluri confortabile, priveliști unice și preparate tradiționale. Înainte însă de a te duce acolo, ar trebui să înveți câte ceva despre particularitățile locale.

Snezhana, o femeie din Rusia, care a trăit în Vietnam timp de 6 ani, a împărtășit lumii întregi prin intermediul blogului său, ceea ce trebuie să știe oricine merge în această țară.

1. Întâlnitul cu oameni noi

Când te întâlnești pentru prima oară cu cineva, s-ar putea să ai impresia că auzi același prenume de fiecare dată, dar nu este o greșeală, deoarece 40% din populație se cheamă Nguyen și aproape 11% Tran.

2. Spațiul personal

În autobuz, oamenii se așează mereu lângă altcineva și aproape niciodată nu stau pe un rând gol.

În blocuri, intrările sunt foarte mari și aerisite, iar dacă îți pui perdele sau jaluzele la geamuri și le tragi, vecinii s-ar putea să creadă că ai pățit ceva.

Nimeni nu-ți respectă spațiul personal când îți vorbește. Persoana cu care stai de vorbă va sta atât de aproape de tine pe cât va putea, ca și când ți-ar spune un secret.

Dacă aștepți la o coadă, riști să te calce cineva pe picioare sau să te atingă pe spate, asta dacă se așează cineva în șir indian, deoarece toată lumea se oprește cât mai aproape de propriul obiectiv.

3. Întrebări incomode

Este ceva absolut normal să te întrebe ce vârstă ai sau cât ai salariul, deoarece localnicii cred că aceste subiecte animă conversația și arată că interlocutorul este interesat de viața ta.

4. Spune mereu „da

Vietnamezilor nu le place să răspundă cu „nu” și dacă cererea ta nu este suficient de clară interlocutorul tău va continua să dea din cap și să spună „da”. Trebuie să fii foarte atentă la reacțiile celui cu care stai de vorbă, pentru că un zâmbet ciudat înseamnă, de cele mai multe ori, că s-a produs o neînțelegere.

5. Timpul

În Vietnam nu există noțiunea de punctualitate. Dacă un localnic îți zice că va termina treaba în 5 minute, s-ar putea să vrea de fapt să spună mâine.

6. A fi curat

Câd ajungi în Vietnam, să fii pregătită că mulți oameni aruncă pe jos gunoiul fie din mers fie la vreo cafenea sub masă. Recent, mulți patroni au pus coșuri de gunoi speciale, ca să nu mai aibă de-a face cu astfel de oameni. În plus, mulți turiști sunt șocați de comportamentul bărbaților, care urinează aproape oriunde.

7. Dinții

Acum 100 de ani, dinții vopsiți în negru erau cel mai frumos lucru din Vietnam, iar motivul era credința larg răspândită că dinții negri protejează de blesteme și spirite rele și era chiar nepotrivit să ai dantura normală. Chiar și astăzi, vei mai întâlni oameni în vârstă, de obicei femei, cu acest aspect special.

8. Pielea

Ca și în celelalte țări asiatice, femeile din Vietnam consideră că să ai pielea albă este un lucru foarte atrăgător, de aceea se ascund pe cât posibil de soare și chiar când este foarte cald afară, ele poartă un fel de fustă-șorț, bluze cu mânecă lungă, măști și mănuși lungi, care să le protejeze de razele UV. Măștile mai au și rolul de a le proteja de gazele emanate de motociclete sau de praful ridicat de biciclete.

9. Unghiile

Dacă un bărbat are unghiile lungi înseamnă că își permite să nu lucreze la câmp sau orice alt loc de muncă prost plătit. Mulți bărbați din Vietnam folosesc această metodă simplă pentru a-și demonstra statutul social. De cele mai multe ori, bărbații își lasă doar unghia de la degetul mic foarte lungă, dar poți vedea și oameni cu unghiile de la toate degetele crescute, moment în care orice treburi casnice, inclusiv ținutul lingurei sau furculiței devine datoria femeii.

10. Bucătăria

Vietnamezii mănâncă aproape tot ce mișcă: lilieci, câini, șoareci, crocodili, țestoase, șerpi sau rațe, dar cea mai răspânită mâncare este orezul gătit în mai multe feluri.

Zahărul este foarte apreciat și adăugat în aproape orice mâncare, inclusiv în lapte și carne.

Există aici un sos de soya special, numit Nuoc Mam, care este preparat din pește lăsat la soare timp de 9 luni.

Vinul din șarpe este o delicatesă impresionantă și este produs prin murarea unui șarpe în vin de orez în care se adaugă alcool.

Mulți dintre cei care au fost cel puțin o dată în acest paradis, iubesc cafeaua caldă cu lapte condensat.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 ian