9 lucruri învăţate din călătoriile în India

De în Calatorii 11 iul 2018

Jurnalista și profesoara de yoga, Vlada Isakova, a petrecut câteva luni în India și iubește această țară, drept pentru care a decis să împărtășească tuturor aventurile sale.

În cazul în care nu știi suficiente lucruri despre India, unele dintre acestea te vor surprinde.

1. Nu poți plănui nimic în India

Aici se întâmplă cele mai ciudate lucruri în cele mai neașteptate momente. Mulți europeni recomandă evitarea afacerilor cu indienii, deoarece aceștia nu ar fi foarte responsabili și pentru că ei nu pot refuza pe nimeni, de teamă să nu supere pe cineva.

2. Nu te poți baza mereu pe engleză

Nu te poți baza mereu pe limba engleză, deoarce cei mai mulți indieni vorbesc o combinație de engleză cu hindi. Există două tipuri ale acestui dialect, cel în care se vorbeşte engleza, dar cu logica gramaticală din hindi și cel în care predominante sunt cuvintele în hindi, dar cu accent și câteva denumiri din engleză. În ambele cazuri, este greu de înțeles ce zice cineva, dar în general, în orașele mari te poți descurca oral cu engleza, mai ales în zonele turistice.

3. Trenurile indiene sunt o aventură în sine

Totul începe încă dinainte de cumpărarea biletului, când escocii încearcă să te convingă de faptul că nu mai sunt locuri libere, dar nu trebuie să îi crezi pe aceștia, deoarece ei încearcă doar să te ducă la o companie privată, care vinde aceleași servicii la suprataxă. În plus, trenurile au întârzieri foarte mari față de programul afișat, chiar de până la 9 ore și ajung în stație deja de 2 sau 3 ori mai pline decât ar fi trebuit. Cu toate acestea, călătoria cu trenul în India este foarte ieftină, dar ar trebui să alegi această variantă doar dacă ai foarte mult timp liber și ești pregătită de ceva nebunesc.

4. Țara contrastelor

India nu este numai despre sărăcie și praf, ea este o țară a contrastelor, lucru evident mai ales în Mumbai, unde mahalaua este situată chiar lângă zgârie nori și drumuri moderne. Totuși, majoritatea mall-urilor și magazinelor sunt la fel de curate ca în Europa.

5. Indienii sunt veșnic copii

Ei sunt foarte emotivi și pot izbucni în râs sau se pot supăra imediat, din cauza a ceva ce pare nesemnificativ. Indienii cântă adesea în timp ce merg sau muncesc și dansează chiar în mijlocul drumului, în timp ce inventează noi povești.

6. Timpul își pune amprenta asupra tradițiilor

Tradițiile și modernismul sunt îmbinate perfect și se schimbă greu. De exemplu, femeile se îmbracă în straie populare și ies rar singure pe stradă, deoarece stau acasă să aibă grijă de copii și să facă mâncare.

7. Indienii fac yoga destul de rar

Vei găsi multe studiouri de yoga, dar studenții sunt în marea lor majoritate din alte țări, ceea ce-i bucură pe localnici, care se simt mândri că întreaga lume le-a adoptat tradițiile.

8. Vacile merg pe stradă

Chiar dacă nu vei întâlni o vacă în mijlocul unui oraș mare, dacă te plimbi pe străduțe, vei putea observa câte o vacă ce stă să se odihnească pe stradă. Indienii le consideră sacre și nu se supără că ele se mișcă mai încet și blochează drumul, deoarece oricum există și un stăpân responsabil pentru fiecare vită.

9. Goa este ca o țară într-o altă țară

India este foarte diferită, există multe triburi și multe limbi, religii și tradiții, dar Goa este complet diferită. Aici se întâlnesc minți și suflete ale oamenilor din toată lumea și locul arată complet diferit de restul orașelor indiene.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
01 dec