Vezi de ce interpretarea viselor este atât de importantă

Interpretarea viselor este încă la stadiul de pseudoștiință, dovezile empirice ale simbolurilor fiind uitate, dar psihologi faimoși, precum Carl Gustav Jung și Sigmund Freud au acordat acesteia ani întregi de cercetare, punând bazele unui limbaj al viselor.

În primul rând trebuie făcută distincția dintre inconștient, subconștient și conștient, dar și între experiențele individuale și faptele colective, realitatea fiind aceea că dacă un individ nu se încadrează în normele sociale, acesta este marginalizat, pentru că visul în sine este de fapt manifestarea experiențelor personale.

În al doilea rând, visele sunt un fenomen natural, experimentat de majoritatea oamenilor și chiar unele animale pe care s-au efectuat recent studii de specialitate, respectiv câini, pisici și păsări. Adepții lui Jung se pregătesc intens în analizarea viselor, pentru a putea comunica eficient cu pacienții și a-și face clienții să identifice singuri dacă interpretările lor se potrivesc sau nu cu viața lor. Abilitățile unui astfel de analist se pot vedea atunci când omul își înțelege visele și identifică anumite detalii ca fiind simboluri importante.

C.G. Jung a petrecut mult timp încercând să explice acest proces, care de fapt se înțelege cel mai bine experimentând interpretarea viselor.

Iar în al treilea rând, deoarece visele nocturne au loc la nivel inconștient, limbajul acestora este simbolic și necesită reflecție îndelungată, dar se poate interpreta mai ușor, dacă în vis există măcar o oglindă, ca poartă între realitate și vis.

Desigur, o persoană nu-și poate înțelege pe deplin visele, fiind subiectivă, iar când se încearcă o interpretare proprie, fără a avea la îndemână nici o ustensilă și îndrumarea unei alte persoane specializate și obiective, se ajunge la înțelegerea doar a acelor părți deja cunoscute. De aceea, majoritatea cărților despre interpretarea viselor reprezintă doar un ghid și numai un specialist le poate da semnificația cuvenită.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Astrologie & Numerologie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 noi