Vezi cum poți să încetinești procesul de îmbătrânire

De în Diete 27 mar 2019

Vrei să încetinești procesul de îmbătrânire? Conform studiilor, mersul pe bicicletă de cel puțin 3 ori pe săptămână îmbunătățește funcțiile cognitive și combinat cu o dietă alimentară sănătoasă, face ca activitatea cerebrală să se mențină la cote maxime pentru mai mult timp.

Adoptă și tu un stil de viață sănătos, deoarece dacă faci ceva foarte simplu, descris în rândurile de mai jos, viața ta se va îmbunătăți considerabil.

Cum funcționează?

160 de adulți în vârstă de 65 ani au participat timp de 6 luni la un studiu și nici unul nu a făcut vreo activitate fizică înainte de acesta, drept pentru care întâmpinau greutăți în luarea unei decizii și nu se puteau concentra prea mult timp asupra nici unui lucru, iar unii dintre ei prezentau semne de boli cardiovasculare și tensiune mare, dar toți au trecut prin diverse teste cognitive. La început, oricine a fost diagnosticat cu demență sau din diverse motive nu mai putea face activități fizice a fost exclus, iar cei rămași au fost împărțiți aleatoriu în 4 grupuri.

Primul grup - a urmat dieta DASH, foarte sănătoasă pentru inimă și vasele de sânge și cu un efect pozitiv asupra stării generale de bine.

Al doilea grup - a făcut de 3 ori pe săptămână aerobic, cu încălzire de câte 10 minute și alte 35 minute mers continuu pe bandă sau bicicleta de cameră. Ceea ce a fost special la acest grup este că membrii lui nu aveau nici un fel de resticții alimentare.

Al treilea grup - a fost cel mai solicitat, pentru că făcea și 3 antrenamente pe săptămână, dar ținea și dietă.

Al patrulea grup - reprezentanții acestui grup au avut parte doar de o prelegere de 30 minute despre nutriție și boli cardiovasculare, iar participanților nu li s-a recomnadat să-și schimbe în vreun fel obiceiurile sau dieta.

Sănătatea creierului se îmbunătățește în același timp cu cea a inimii

Cele mai bune rezultate în timpul celui de-al doilea test cognitiv l-au avut cei din al treilea grup, cu un total de 47 răspunsuri corecte față de 42 pentru cei din al doilea grup și 38 pentru cei din al patrulea grup. La începutul studiului, deși vârsta biologică a participanților era cea de 65 ani, vârsta metabolică reieșise ca fiind, în medie, 93 ani, dar după numai 6 luni de participare la acest experiment, vârta mentală scăzuse și ea deja la 84. Deci combinația unei diete adecvate și a antrenamentelor, le-a permis participanților la studiu să încetinească procesul de îmbătrânire cu 9 ani.

Dr. Richard Isaacson, șeful clinicii pentru prevenția bolii Alzheimer, a declarat că antrenamentele supravegheate nu doar că îmbunătățesc funcțiile cerebrale ci o fac foarte repede și cum metoda de întinerire a creierului a fost deja descoperită, mai trebuie să aflăm doar cum să întinerim restul trupului, pentru a putea îmbunătăți calitatea vieții.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct