15 lucruri INTERESANTE despre Noua Zeelandă

De în Calatorii 24 ian 2018

Tuturor ne place să călătorim și să cunoaștem locuri noi, să vedem castele faimoase și biserici deosebite, dar Noua Zeelandă este cu adevărat unică.

Te invităm să afli despre Aotearoa, Tărâmul Marelui Nor Alb și cel mai magic loc de pe Pământ.

1. Jediism

La recensământul din 2001, 1.5% din populație și-a declat religia ca fiind cea Jedi.

2. Ministrul Lord of the Rings

Noua Zeelandă are un ministru Lord of the Rings, deoarece după succesul trilogiei lui J. R. R. Tolkien, turismul a înflorit atât de tare încât guvernul a fost obligat să numească un om care să se ocupe de problemele legate de poveste. Așadar, Noua Zeelandă are prorpiul vrăjitor.

3. Tatuaje

Tatuajele sunt o parte foarte importantă a culturii maori și se realizează deseori pe față, atât la bărbați cât și la femei. Modelul acestora este destul de complex și dezvăluie o grămadă despre cel care-l are. În mod tradițional se realizează folosind cuțite în loc de ace.

4. Limba elfilor

Trilogia Lord of the Rings (Stăpânul Inelelor) a avut o influență atât de mare în viața de zi cu zi încât din 2012 există un post tv unde vremea se prezintă în limba elfilor. Dacă într-o zi această limbă va fi predată în școli cu siguranță va avea un mare succes.

5. Cel mai lung nume în limba engleză

Taumatawhakatangihangaoauauotameteaturipukakapikimaungah-oronukupokaiwhenuakitanatahu” înseamnă „locul unde Tamatea, bărbatul cu genunchi mari, care se dădea cu sania, făcea cățărări și alpinism, cunoscut și ca -mâncătorul de pământ-, cânta la flaut pentru iubita lui”.

6. Aotearoa

Aotearoa este numele maori pentru Noua Zeelandă și poate fi tradus în Tărâmul Marelui Nor Alb. Legendele maori spun că Noua Zeelandă a fost extrasă din mare de semizeul Maui.

7. Kiwi

Aici nu este vorba despre fructul cu același nume ci despre o pasăre de care se leagă majoritatea lucrurilor din Noua Zeelandă. Această pasăre unică poate fi găsită doar aici, nu poate zbura și are un fel de blană care seamănă cu penele. Moneda de un dolar din această țară se numește kiwi, McDonald's are un burger kiwi, iar localnicii își spun cu mândrie kiwi.

8. Haka

Haka este un dans tradițional maori foarte impresionant. Arată mândria unui trib și puterea acestuia. În zilele noastre, haka se folosește pentru a provoca echipa adversă în sport și în timpul unor ceremonii maori importante.

9. Oi

În Noua Zeelandă există câte 6 oi pentru fiecare persoană, ceea ce este cea mai mare rată din lume. O oaie merino a devenit legendă locală după ce a fugit de la proprietar și a rătăcit timp de 6 ani singură, iar când a fost găsită avea atât de multă lână încât nici măcar nu mai semăna cu o oaie.

10. Hobbiton

Dacă ești un fan Tolkien aici poți vizita adevăratul Pământ Mijlociu, deoarece există acele căsuțe din film, pe un tărâm învelit în magie.

11. Lacul cu cea mai limpede apă

În Lacul Albastru vizibilitatea ajunge până la 80 de metri, ceea ce îl face în mod oficial lacul cu cea mai limpede, extrem de apropiată de ce a apei distilate.

12. Oceanul

Indiferent unde anume în Noua Zeelandă te-ai afla, niciodată nu vei fi mai departe de 128 km de plajă.

13. Pădurile

Poporul maori are multe legende despre natură și una dintre ele este despre Tane Mahuta, un imens copac Kauri căruia nu i se cunoaște vârsta exactă, dar se presupune că are între 1250 și 2500 ani. Acesta a fost denumit Lordul Pădurii, datorită dimensiunii lui.

14. Soarele

Este destul de greu să faci față soarelui aici, pentru că numai 15 minute de expunere la ultraviolete sunt uneori suficiente pentru a te alege cu arsuri.

15. Bungee jumping

Pentru prima oară în lume bungee jumping a fost făcut în mod organizat în Noua Zeelandă, acum peste 30 de ani. Ți se atașează o coardă elastică de glezne apoi sari de pe o platformă înaltă sau un pod, dar dacă ești suficient de curajoasă și te decizi să o faci, asigură-te că primești o filmare.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian