Vezi ce guvern are cu adevărat grijă de viitorul urmașilor noștri

De în Calatorii 21 feb 2018

În ciuda știrilor negative care vin din acea regiune, China a pus în aplicare o incredibilă măsură pentru ca următoarea generație să poată respira aer curat.

Guvernul chinez a pus 60000 de soldați la munca de jos, dându-le acestora sarcina de a planta cât mai mulți copaci, pentru ca teritoriul împădurit al țării să se mărească semnificativ. Măsura face parte din planul de a împăduri cel puțin 32400 mile pătrate de pământ până la sfârșitul anului, ca să combată poluarea.

Pentru a termina această plantare masivă, un regiment din Armata de Liberare și o parte din poliția națională, au fost retrase de la granița de nord. Majoritatea acestor oameni vor fi trimiși în provincia Hebei, ce aparține de Beijing, regine care este cunoscută pentru cantitatea mare de smog ce afectează și capitala.

China dorește astfel, ca până în anul 2020, pădurile să acopere cu 21% mai mult teritoriu și până la sfârșitul acestui an se dorește replantarea copacilor pe o dimensiune echivalentă cu cea a Irlandei. Potrivit lui Zhang Jianlong, șeful direcției de mediu a Chinei, pădurile vor acoperi cu 26% mai mult spațiu decât în prezent, până în anul 2035. El a declarat că: „Organizațiile, companiile și oamenii talentați specializați în ecosisteme sunt bineveniți să contribuie la această mișcare națională. Cooperarea dintre guvern și capitalul social va fi pusă pe primul loc.

Replantarea copacilor este o parte foarte importantă din măsurile ecologice luate de guvernul chinez. Noua pădure va ajuta la îmbunătățirea condițiilor de mediu din țară și va schimba climatul. De asemenea, programul include și o linie roșie la care oricine poate suna pentru a denunța dezvoltarea irațională a construcțiilor în zone aflate lângă păduri, râuri și parcuri naționale.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 aug