Iată ce se poate întâmpla cu animalele de companie în avion

De în Calatorii 26 feb 2018

O femeie din America a revoluționat liniile aeriene când a încercat să zboare alături de păunul său, Dexter, pe ruta New Jersey.

Potrivit înregistrărilor, reprezentanții liniei aeriene o anunțaseră deja pe femeie că nu va putea zbura alături de păun din cauza restricțiilor din avioane, cum ar fi greutatea, dimensiunea și riscurile pentru sănătatea celorlalți pasageri, dar ea a încercat totuși să urce cu el la bordul aeronavei, chiar oferindu-se să-i cumpere acestuia un bilet separat. Toată întâmplarea a atras atenția asupra problemei legate de animalele de companie.

O altă poveste recentă a avut ca protagoniști un pasager și hamsterul său, Pebbles. Reprezentanții nu i-au permis acestuia accesul la bordul aeronavei și stăpânul a declarat că i s-a spus că fie îl aruncă la toaletă fie îl eliberează, dar cu el nu zboară. Nefiind în stare să găsească o altă variantă pentru hamster, rozătoarea a ajuns într-un wc din aeroport, dar oficialii neagă faptul că i-ar fi dat aceste opțiuni, însă recunosc că într-o conversație anterioară i s-a spus, din greșeală, stăpânului că poate zbura cu el.

Vara trecută, un călător a fost mușcat de câinele unui alt pasager, câine care era păstrat în avion pe post de suport emoțional. Bărbatul s-a ales cu răni multiple pe față după ce ar fi mârâit de mai multe ori către animal și imediat după aterizare a fost trasportat către cel mai apropiat spital. Câinele aparținea unui veteran de război, care potrivit celor declarate a fost devastat de ceea ce s-a întâmplat. Cei doi au putut să ia un alt avion, dar animalul de companie a fost pus într-o cușcă, la cală, ca să nu se mai întâmple alte accidente nefericite.

Aceste incidente au adus din nou în discuție faptul că liniile aeriene ar trebui să aibă restricții mai clare în privința transportului animalelor la bordul aeronavelor, deoarce este vorba nu numai despre confortul emoțional al unui pasager ci despre sănătatea și siguranța tuturor călătorilor.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 oct