Toţi bărbaţii preferă acest tip de femeie, chiar dacă nu recunosc

De în Dragoste & Sex 28 dec 2016

Studii recente au scos la iveală tipul de silueta de care majoritatea bărbaţilor din întreaga lume se simt atraşi şi au evidenţiat motivul care stă la baza acestui fenomen.

Din Texas până în Teheran şi din Dakar până în Beijing, rezultatele au fost aceleaşi. Femeile slabe, aproape subponderale (index al masei corporale mai mic de 18.5), sunt considerate extrem de atrăgătoare, conform unui studiu recent.

Dr. Lobke Vaanholt, unul dintre autorii studiului, a explicat: "Deşi oamenii nu vor fi surprinşi de faptul că silueta extrem de slabă este percepută ca fiind cea mai atractivă, din moment ce acest lucru predomină în mass-media şi în modă, cel mai important pas înainte este că acum înţelegem de ce se întâmplă acest lucru din punct de vedere evolutiv."

Pentru acest studiu, indivizi din 10 ţări diferite au primit o serie de cartonaşe cu diverse forme ale corpului unei femei. Ulterior, au fost rugaţi să le aşeze în ordine, de la cea mai atrăgătoare la cea mai puţin atrăgătoare.

Femeile cu un indice de masă corporală (IMC) de 19, aflate la limita subponderalităţii, au fost preferate de toţi subiecţii participanţi la studiu. Pe măsură ce indicele de masă corporală creştea, siluetele erau considerate mai puţin atrăgătoare.

Motivul pentru care bărbaţii găsesc un IMC scăzut atrăgător este faptul că trădează, aparent, tinereţea. Indicele de masă corporală al unei femei cu vârsta între 18 şi 20 de ani variază, de regulă, între 17 şi 20.

Profesorul John Speakman, cel care a condus studiul, a explicat aspectul evoluţionist al rezultatelor:

"O bună condiţie fizică, în termeni evoluţionişti, cuprinde două aspecte: supravieţuirea şi abilitatea de a se reproduce. Ce am vrut să investigăm a fost ideea că atunci când ne uităm la cineva şi considerăm acea persoană atrăgătoare din punct de vedere fizic, de fapt facem o evaluare bazată pe înţelegerea evolutivă a potenţialului acesteia pentru supravieţuire şi abilitatea de reproducere."

Studiul a fost publicat în jurnalul PeerJ.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...majoritatea bărbaţilor din întreaga lume se simt atraşi şi au evidenţiat motivul care stă la baza acestui fenomen. Citește mai departe… Source: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 sep