Studiile arată că femeile au nevoie de mai multe ore de ...

De în Sanatate 11 dec 2015

Cred că nu există cuplu care să nu aibă discuţii aprinse cu privire la cine doarme mai mult, iar de cele mai multe ori acestea se declanşează din cauza laturii masculine. 

cafea

Potrivit ştiinţei, se pare că femeia ar trebui să doarmă mai mult, nicidecum bărbatul. "De fapt, femeile au nevoie să doarmă, în medie, cu 20 de minute mai mult decât bărbaţii", scriu autorii studiului. "Iar asta pentru că femeia are creierul ocupat şi este multi-tasking."

"Una dintre cele mai importante funcţii ale somnului este să îi permită creierului să se recupereze şi să se repare", spune profesorul Jim Horne, director la Sleep Research Center de la Universitatea din Loughborough, Anglia, şi autor al Sleepfaring: A Journey Through The Science of Sleep.

"În timpul somnului, cortexul, partea creierului responsabilă cu memoria, limba şi nu numai, se deconectează şi intră în modul de recuperare. Cu cât este mai solicitat creierul pe timpul zile, cu atât ai mai multă nevoie de recuperare şi implicit de somn.

Femeile au tendinţa să facă mai multe lucruri deodată şi sunt foarte flexibile, motiv pentru care îşi folosesc creierul mai mult decât bărbaţii. Pentru asta, nevoia lor de somn este mai mare. Un bărbat care are un loc de muncă solicitant, care implică luarea a mai multor decizii şi gândirea laterală, are, de asemenea, nevoie de mai mult somn, dar nu la fel de mult cât au nevoie femeile", se mai arată în studiu.

"Asta se întâmplă întrucât creierul femeii este în mod ciudat diferit şi mai complex decât al bărbatului, aşa că aceasta are nevoie de un somn de calitate. Media este de 20 de minute, dar femeile ar putea avea nevoie să doarmă mai mult sau mai puţin de atât."

Un alt studiu care a examinat 210 persoane de vârstă mijlocie, femei şi bărbaţi, arată că femeile au mai multe probleme de sănătate decât bărbaţii din cauza lipsei de somn.

"Am aflat că pentru femei, lipsa somnului este asociată cu un nivel ridicat al stresului şi cu sentimente de ostilitate, depresie sau furie. În comparaţie, aceste sentimente nu sunt întâlnite şi în cazul bărbaţilor care au probleme cu somnul." Sursa

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 noi