Soluții pentru estetica dentară: Specialistul îţi spune ce variante ai

De în Sanatate 26 apr 2016

Oamenii au percepții diferite asupra a aceea ce înseamnă un zâmbet frumos. Pentru unii acesta înseamnă aspectul natural al dinților, pentru alții asta implică metode de albire, de îndreptare a dinților, de conturare a liniei gingiei. Dr. Andra Custura, medic stomatolog, vă spune care sunt cele mai bune proceduri cosmetice dentare ce îmbunătățesc aspectul dinților dumneavoastră.

1. Igiena de bază: periajul și folosirea aței dentare vor îndepărta placa bacteriană. O pastă de dinți cu fluor vă ajută la prevenirea apariției cariilor.

2. Periajul profesional: realizat în cabinetul stomatologic de către medicul dentist pentru a îndepărta tartrul și petele apărute ca urmare a consumului de cafea, tutun, vin etc.

3. Albirea dinților la domiciliu: include benzi de albire, agenți de albire, pastile și gumă pentru albit. Aceste tehnici care folosesc substanțe ce au un conținut scăzut de peroxid de carbamidă sunt cele mai puțin costisitoare tehnici de albire a dinților. Aveți grijă să urmați instrucțiunile de folosire așa cum vă sunt prezentate

4. Albirea profesională supervizată: se poate realiza la domiciliu, însă medicul stomatolog vă va explica fiecare pas și vă va face gutieră potrivită necesară (material flexibil ce se modelează pe dinți) pentru aplicarea gelului de albire. Cu soluțiile și gelurile potrivite aplicate de 2 ori pe zi a câte 30 min ședința vă puteți bucura de un zâmbet mai strălucitor așa cum vi-l doriți.

5. Albirea profesională: aceasta se relizează în cabinetul stomatologic de către medicul stomatolog care își va lua măsurile de precauție necesare pentru a vă proteja gingiile și celelalte țesuturi din cavitatea bucală.

Metodele de prim ajutor

1. Bondingul: este folosit pentru a repara un dinte ciobit, colorat sau pătat.

2. Restaurările dinților din spate: tehnicile și materialele moderne permit restaurarea dinților prin înlocuirea structurii acestuia. Aceste materiale imită culoarea dintelui și îl fac mai rezistent.

3. Fațetele ceramice: sunt învelișuri aplicate pe suprafața unui dinte, fiind proiectate pentru a îmbunătății aspectul dinților.

4. Coroanele ceramice: sunt folosite când dintele își pierde foarte mult din structură ca urmare a unei carii profunde sau a unei traume suferite.

Magia ortodonției

Este cea mai eficientă metodă de a corecta malocluziile dentare, dinții înghesuiți, strâmbi. Această metodă presupune aplicarea unor forțe, presiuni asupra dinților astfel încât aceștia să fie așezați corect pe pozițiile fiecăruia. Se realizează cu ajutorul aparatelor dentare mobile sau fixe.

Opțiuni cosmetice de înlocuire a dinților lipsă

Există o mulțime de posibilități de a înlocui un dinte lipsă astfel încât să îi fie redată funcționalitatea, dar și estetica.

Implanturile dentare reprezintă cele mai noi modalități de înlocuire a unui dinte. Ele înlocuiesc rădăcina dintelui, fiind completate de o coroană ceramică fixată deasupra acestuia. Aceasta este o replică exactă a dintelui natural.

Material realizat cu sprijinul Andrei Custură, medic stomatolog al clinicii Andra Smile.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct