armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

13 motive pentru a manca zilnic cartofi si cum sa o faci corect

De în Sanatate 3 aug 2010
A fost atat de blamat de-a lungul timpului ca fiind dusmanul dietei si considerat a fi destul de nul din punct de vedere al beneficiilor medicale! "Sunt doar acrbohidrati care ingrasa", auzeam mereu despre ei. De aceea, curiozitatea mea a fost si mai mare si am trecut la "sapat" informatii in cautarea unor merite ce le-ar putea spala reputatia! Si nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca exista motive importante si notabile pentru care acestia ar trebui consumati zilniic, descoperind si cateva idei pentru a-i gati sanatos, chiar si prajiti, asa cum iti plac cel mai mult tie!
Nici nu iti mai trebuie motivele, doar gandul ca vei savura zilnic o portie de cartofi crocanti te incanta, nu-i asa? Problema principala in cazul lor este ca majoritatea nu stiu sa ii manance corect, pentru a beneficia de cele 13 beneficii esentiale si pentru a se si bucura totodata de gustul lor! Si atunci ii blameaza si ii ataca din toate partile! Noi iti aducem la cunostinta partea buna a lucrurilor despre cartofi si te anuntam inca de pe acum ca nu vei fi obligata sa renunti complet la deliciosii cartofi prajiti de care esti dependenta, daca vei stii cum sa ii faci! Afla trucurile care ii fac sa fie deliciosi, dar si sanatosi si utili in alimentatie!

1. Intaresc sistemul imunitar
- pentru ca au in compozitie o multime de elemente nutritive, vitamine si minerale, cartofii sunt considerati adevarati fortifianti ai organismului; vitamina C regasindu-se intr-o cantitate foarte mare si contribuind din plin la a da putere si energie corpului.

2. Pentru o piele frumoasa - tot datorita continutului de vitamina C, dar si celei de tip A, cartofii reprezinta un aliment anti-aging, care combate eficient imbatranirea prematura a pielii, pastrandu-i supletea si stralucirea

3. Deoarece combate anemia
- fierul si cuprul sunt doua minerale extrem de prezente in compozitia cartofului si asigura formarea celulelor rosii in organism, previn instalarea starii de oboseala, combat ametelile si lipsa de energie, luptand eficient impotriva anemiei, o afectiune extrem de des intalnita la femei.

4. Pentru o vedere mai buna - anumite soiuri de cartofi, cum sunt cei dulci - extrem de prezenti pe piata moderna romaneasca si din ce in ce mai folositi in preparate la romani, contin vitamina A, extrem de utila in asigurarea unei vederi excelente. Insa nici ceilalti cartofi nu sunt lipsiti de vitamine care imbunatatesc vederea, vitamina C si B6 fiind doua dintre ele.

5. Combate instalarea depresiei
- cu un continut extrem de bogat de vitamina B6, dar si de potasiu, cartoful reprezinta antidepresivul perfect pe care ti-l poti administra zilnic. Instaureaza o stare generala buna si combate stresul!

6. Previne cancerul colorectal
- prin faptul ca el reprezinta un digestiv excelent! Cantitatea de fibre continuta de coaja de cartof este extrem de importanta, asigurand un tranzit intestinal corect. O portie de cartofi cu coaja poate aduce pana la 12% din doza zilnica recomandata de fibre.

7. Previne bolile de inima - datorita continutului de vitamina B6, dar si de potasiu, cartoful reprezinta o buna metoda profilactica impotriva bolilor cardiovasculare; mentine colesterolul la un nivel echilibrat, reduce tensiune arteriala  (prin continutul de kukoamine)

8. Ajuta in dietele de slabit - deoarece cartoful are renumele de a fi cel mai satios aliment, chiar de 3 ori mai mult decat o felie de paine, spun specialistii; astfel ca, o portie de cartofi poate fi asigurarea ca senzatia de foame nu se va instala prea curand; stiu ca o sa spui ca sunt o sursa mai degraba de carbohidrati, care ingrasa de obicei - insa, datorita ansamblului de vitamina B si de complexul de vitamine B, acestia sunt mult mai usor absorbiti in organism, evitand ingreunarea digestiei

9. Amelioreaza reumatismul - cartoful si-a dovedit eficienta si in cazul reumatismului, datorita complexului de vitamine, calciu si magneziu. Apa de la cartofii fierti este extrem de utila in ameliorarea durerilor reumatice!

10. Un excelent antiinflamator - este eficace si in cazul inflamatiilor interne, cat si in cazul celor externe; cartoful crud, ras, ajuta la tratarea ranilor, arsurilor, etc.

11. Imbunatateste functiile creierului
- de ce are nevoie creierul pentru a functiona corect si eficient? De vitaminele din complexul B, de hormoni, acizi grasi si aminoacizi - mai depinde insa si de nivelul de glucoza si de cantitatea de oxigen primita. Cartoful contine mare parte dintre acestea, plus fier, zinc si fosfor care ajuta de asemenea, la stimularea creierului si asigurarea unei activitati cognitive eficiente.

12. Previne aparitia pietrelor la rinichi - ai spune ca dimpotriva, deoarece contin calciu si fier, ambele ajutand la formarea calculilor biliari, acest beneficiu nu se justifica, nu-i asa? Da, doar ca tot cartofii contin si magneziu care impiedica acumularea si depozitarea de calciu in rinichi si astfel formarea pietrelor.

13. Remediu impotriva indigestiei
- daca suferi de aceasta afectiune si nu stii ce sa mai iei sau ce sa mai mananci ca sa o tratezi, incearca sucul de carttof proaspat - o cercetare realizata in Germania si Australia a dovedit in urma unui experiment realizat pe 40 de voluntari cat de eficient este sucul de cartofi in aceasta afectiune. Rezultatea au fost uimitoare: 20% s-au vindecar complet, iar ceilalti si-au imbunatatit considerabil starea.

Cum ii mananci corect?


- specialistii spun ca cea mai mare cantitate de potasiu se regaseste in coaja acestuia si ca sunt mult mai utili din punct de vedere medical daca sunt gatiti cu tot cu coaja; ca in cazul cartofilor noi, care nu necesita curatare pentru a fi preparati
- sigur te intrebi de cartofii prajiti, de care tot astepti sa iti spun daca pot fi benefici consumati astfel - descopera in articolul “Substituenti ai junk-food-ului in dieta: pastreaza gustul, atrage sanatatea!” cele mai utile recomandari prajirea cartofilor cu minim de impact negativ asupra sanatatii!
- guvernul britanic doreste impunerea in randul fast-foodu-urilor a unei reguli privind prajirea cartofilor, pentru a diminua efectele negative ale consumului lor actual - poate ca o poti aplica si tu, fiind un truc prin care se impiedica absorbtia in exces a uleiului de catre cartofi - pai si taiati cat mai subtire (aproapiindu-se de gustul chips-urilor) pentru a se evita supraincarcarea cu ulei
Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr