chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Sa fii mai bun dupa ce ai fost nr. 1!

De în Adevarul gol-golut! 19 mai 2009

In primul rand ar trebui sa o iau cu inceputul: O-Zone - „o trupa legendara” dupa cum imi place mie sa spun!  Trei baieti simpli carora nu li se dadeau mari sanse nici pe piata romaneasca de la bun inceput (ma refer la primul videoclip „Numai tu”), care erau mult prea diferiti de ceea ce „se purta” (era la moda!) atunci si care aduceau un stil nou, total necunoscuti pentru piata muzicala din Romania.

O-Zone a devenit o trupa extrem de cunoscuta (inclusiv in Romania!) abia dupa ce o planeta intreaga fredona versurile melodiei care a facut furori in intreaga lume. Invidiosii spuneau ca am avut noroc... Oare?!

Cine stie ca in spatele acestui succes au fost multi ani de munca, o sumedenie de nopti nedormite, de sarbatori petrecute departe de cei dragi, de zile neintrerupte in studioul de inregistrari sau in salile de dans?!

Stiu oare cei ce comenteaza ca in primii ani, atunci cand eram abia la inceput faceam niste turnee epuizante pe bani care nu iti ajungeau nici de chirie?!. Ne doream sa fim cei mai buni, ne distram, e adevarat, dar si munceam din greu, iar in momentul in care a venit succesul deja se instalase o stare acuta de stres si oboseala.

Nu am avut de ales, nici macar nu am putut sa ne permitem o pauza inainte de a incepe nebunia... Contractele curgeau, se stabileau planuri de promovare si o groaza de televiziuni din cele mai mari „tari” ne doreau acolo.

Nu am avut o adevarata echipa care sa se ocupe de acele contracte cu casele de discuri, nu am avut pe cineva care sa ne organizeze un program astfel incat sa prindem macar cateva zile libere, le faceam noi pe toate, ceea ce a adus la accentuarea acestei stari de stres si oboseala, pentru ca si in timpul liber (in foarte putinul timp liber pe care-l mai aveam) trebuia sa rezolvam cate ceva. Ajunsesem sa fiu anuntat uneori si cu cateva ore inainte de zbor despre plecare.

Am avut tot ce ne puteam dori: avioane particulare rezervate special pentru noi, cele mai tari emisiuni din intreaga lume cu cei mai buni prezentatori desigur, cele mai bestiale show-uri pe cele mai mari scene din lume, cei mai buni dansatori, hoteluri de 5 stele, stilisti, coafori, cantam alaturi de artisti renumiti (chiar legendari), dar eram atat de epuizati incat uneori nici nu remarcam cu cine suntem in spatele scenei...

Ma trezeam adesea in hotel si nu imi dadeam seama in ce tara ma aflu, asa ca mergeam la geam sa vad imprejurimile… poate-poate recunosc ceva! Am avut zile in care schimbam doua-trei avioane asa ca nu mai tineam cont in ce tara aterizam. Cum mergeam dintr-o emisiune in alta nu reuseam sa vad decat restaurantul, hotelul si iar aeroportul...

Toata perioada aceea mi se pare astazi un vis si nu pentru ca era intra-devar visul oricarui artist, ci pentru ca nu prea am reusit sa-mi dau seama de multe lucruri care mi se intamplau. Inevitabilul s-a produs, iar noi am cedat. Am cedat pe rand, un membru al trupei a anuntat retragerea, apoi altul si-a inceput cariera solo.

Presa a mai turnat sare pe rana intr-o situatie si asa critica si din trei amici am devenit trei straini care nu mai aveau nimic de impartit. Casele de discuri insistau pe continuarea proiectului, insa O-Zone insemna cei trei baieti si faptul ca nici unul nu putea fi inlocuit. Nu mai era nimic de facut decat sa accepti ca aici totul s-a terminat. Aveam mare nevoie de o pauza...

Realizarea noastra cea mai mare, in afara celor peste 12 000 000 albume vandute in intreaga lume si a multelor discuri de aur si platina primite ca recunoastere a meritelor noastre, era aceea ca am fost primii care au invatat milioane de oameni sa cante in limba romana!

Era o senzatie unica sa vezi cum oameni de diferite nationalitati fredoneaza acel refren si nu neaparat pentru ca stiu ce inseamna ci pur si simplu pentru ca le aducea o stare de bine. Multi abia atunci aflasera de existenta unei tari ca Romania sau Moldova… :D

Dupa destramarea trupei, cand totul s-a linistit, am avut in sfarsit timp sa ma ocup de familia mea. Fetita noastra, Anastasia Dalia, a venit pe lume in iulie 2005 si a sters tot stresul acumulat cu buretele.

Am realizat atunci ca nu-mi mai doresc genul acela de succes cu care i-as face pe cei de acasa sa astepte ani intregi si sa sufere petrecandu-si sarbatorile singuri. Nu am renuntat la muzica, nu... niciodata nu as face-o, doar ca mi-am organizat pentru prima data timpul in favoarea mea.

Mi-am luat inima in dinti si am inceput sa lucrez si sa ma dezvolt atat ca artist cat si ca orchestrator, compozitor si producator muzical. Vroiam sa le fac pe toate si sa le fac foarte bine indiferent cati ani mi-ar fi luat sa le invat pe toate...

Prima melodie compusa a fost Whap-pa. Atat melodia cat si videoclipul (la care, recunosc, nu ma pot uita nici astazi, erau atat de dulci si copilaresti incat puteai sa citesti imediat starea mea de spirit in acel moment.

Eram total nesigur incotro vreau sa o iau si unde vreau sa ajung! Noroc ca familia a fost alaturi de mine si am descoperit acea liniste sufleteasca care imi lipsise multi ani de zile si care mi-a adus inspiratia necesara pentru a compune. A urmat un album - „Alone”. Apoi un alt single, „Doi straini”.

Mi-am deschis un studio de inregistrari, am refuzat sa angajez pe cineva si am invatat eu insumi cat am putut de mult despre tot ce inseamna muzica, productie in studio si am reusit sa ma maturizez si sa privesc in urma cu alti ochi decat o facusem pana atunci. Sotia mea nu numai ca a studiat acest proces alaturi de mine, dar a inceput sa se si implice din ce in ce mai mult!

O data cu maturizarea mea a aparut si ideea proiectului MR&MS si primul single „Love Is Not A Reason To Cry”. Ana, pe langa faptul ca este textierul piesei, a ajuns sa fie si vocea proiectului! Mai in gluma, mai in serios, am tras un ghid vocal care pur si simplu nu a mai fost inlocuit de o alta artista pentru ca vocea ei se potrivea perfect. Cred ca asa a fost sa fie...

A urmat semnarea contractului cu o casa importanta de discuri, iar apoi, inevitabil, a aparut si albumul „Heartbeat”, care este un album cu piese dedicate fetitei mele si celui mai bun prieten care nu mai e printre noi, este un album care povesteste multe din viata noastra de cuplu... Nu este un proiect pentru toata lumea, este un proiect de suflet dedicat iubitorilor genului si va ramane asa.

Dar ca sa revin la pozitia de Number One, pe care o lasasem un pic in urma, imi trebuia un proiect al zilelor noastre. Si cum munca in echipa da intotdeauna rezultate foarte bune asa s-a intamplat si in cazul nostru (Ana fiind co-autorul piesei). Am creat proiectul Dj Layla & Alissa (o „DJ-ita” buna si o voce superba). Le-am compus fetelor o piesa pe masura si am pornit pe drumul de producator artistic si muzical.

Probabil putin stiu ca acest proiect imi apartine, dar sunt sigur ca majoritatea cunosc piesa „Single Lady”. E o compozitie si un proiect cu care ma mandresc pentru ca a dat in doar cateva luni rezultate fabuloase, ajungand in primele pozitii a tuturor radiourilor din Romania si in cele mai tari topuri din tara, fiind nr 1 la download-uri atat pe internet cat si in reteaua mobila.

Piesa este nominalizata la Romanian Music Awards si la Romanian Top Hits (chiar va rog sa votati.

Mai mult de atat, am reusit impreuna cu casa de discuri, sa semnam niste contracte avantajoase pentru aceasta piesa si in afara Romaniei si sper ca in aceasta vara „Single Lady” se va auzi peste tot in lume! Si asta e doar inceputul...

Nu exista satisfactie mai mare decat sa-ti auzi piesa peste tot unde mergi... Zambesc de fiecare data cand o aud, nu ma pot abtine...

In afara proiectelor la care lucrez, inclusiv a proiectului meu personal ca artist si care va fi relansat in toamna, am deschis si un Centru de Arta „Fame Music &Dance”. Este un centru dotat cu sala de dans super-moderna, studio de inregistrari de ultima generatie, sala de repetitii, absolut tot ceea ce are nevoie un artist. De acolo sper sa selectez acele tinere talente care au nevoie de un pic de sprijin pentru a ajunge pe marile scene.

Deci, dupa cum vedeti, poti fi Number One in diferite feluri, important sa fii tu Number One pentru tine si familia ta, sa fii multumit cu ce faci si ceea ce esti si sa nu regreti nimic din ce ai facut cand privesti in urma.

Astazi stiu ca absolut totul (ca e bine, ca e rau) se intampla cu un anumit scop si, daca as avea posibilitatea de a schimba ceva, nu as schimba nimic. Imi place viata mea asa cum e, mai ales ca pentru micuta mea (asa cum o alintam noi pe Anastasia, fetita noastra) sunt mereu Number One!

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 6

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Beauty (25.04.2010, 01:30)
de fiecare data cand ascult piesele tale.. ma apuca ba tzopaitul, ba fluieratul.. si am deja o varsta, nu mai sunt pustioaica.. faci treaba extraordinara si, sincer, te felicit.. citind ce ai scris aici, nu pot decat sa spun.. ca inteleg de ce esti Number One! Tin minte cand eram in liceu si faceam pe 'colaboratoarea speciala' la fan-clubul O-Zone, fanii erau peste tot.. si cred ca o buna parte din ei au ramas.. si acum mai am undeva pe acasa, prin Romania, ditamai dosarul cu postere, fani, imagini cu voi, pagini din ziare, reviste.. a fost nebunie curata fenomenul O-Zone.. si pe buna dreptate.. :) o singura data v-am vazut pe viu, tin minte ca in Balc, Bihor.. anyway, multa bafta pe mai departe, casnicie fericita & multa sanatate micutei voastre.. e un ingeras.. :)
Răspunde-i
Tany (19.03.2010, 09:11)
Bv suntem mindri cu voi cei care vin din MD si se realizeaza bafta in continuare oricum noi suntem fani vostri indiferent ce faceti acum
Răspunde-i
mihaela epure (11.06.2009, 11:51)
Buna Radu. Sa stii ca O-zone a fost un mare succes, dar dupa cum ne-ai arata ai reusit si singur sa razbati. Si ceea ce faci faci foarte bine. Si in legatura cu tinerele talente...hmm...toata viata mi-am dorit sa cant. Cand aveam 14 ani am castigat un premiu la un festival local, cu muzica etno, si nu am mai continuat, pentru ca m-am gandit ca pt inceput ar fi mai bine sa termin o scoala sa-mi fac un rost in viata. Si uite asa am continuat cu scoala, si acum ma uit ca fara bani nu poti sa te lansezi, si e foarte greu, indiferent cat talent ai avea...dar cu Dumnezeu inainte. Iti urez multa bafta in continuare.
Răspunde-i
Daniela (25.05.2009, 16:28)
Bravo tot respectul meu pentru tine! Mereu am considerat ca esti o persoana cu picioarele pe pamint!
Răspunde-i
Radu Sirbu (20.05.2009, 10:14)
Mersi mult Nadejda.  Si tie iti urezi multa bafta mai ales ca ti-ai ales o meserie deloc usoara :)!
Răspunde-i
Nadejda (19.05.2009, 23:37)

Esti extraordinar Radu!!! intr-adevar O-Zone va ramine mereu in memoria oamenilor ca ceva spectaculos, dar care, din pacate nu mai e...

Te admir pentru curajul tau de a continua ceea ce-ti aduce satisfactie sufleteasca si in special, c-ai reusit sa imbini viata personala cu cea profesionala, sper si eu sa pot face asta intr-o zi (sunt jurnalista, si stii ce se spune despre jurnalisti, ca niciodata n-au timp pentru familie). Eu iti doresc bafta in continuare si sa ramai Number One!!!

P.S imi plac piesele tale la nebunie :)

Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Adevarul gol-golut!
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar