Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

REINTINERIREA MAINILOR (Partea 1)

Stanci inalte, aspre, dezgolite…Vai adanci, intunecate… Maluri inaltate, brazdate, aplecate amenintator peste ape albastre- vinetii, sinuoase, involburate… Pamantul uscat, crapat, exfoliat ca solzii unui peste, patat cu insule de iarba arsa, maronie…Peisaj dezolant al unor maini imbatranite…

Cat de tulburator ( prin contradictie! ) arata o femeie cu un aspect facial impecabil si o pereche de  maini pamantii, patate, descarnate,  osoase, cu tendoanele proeminente si venele bulbucate! Nicio parte a corpului nu va povesti varsta dumneavoastra mai usor decat mainile. Mainile sunt primele care descopera imbatranirea : pielea de pe dosul mainilor devine mai subtire, incretita si cu pete maro; prin pierderea grasimii ce imbraca tendoanele si proeminentele osoase, acestea se vor “ dezveli “, spatiile dintre oase( metacarpiene ) se vor adanci si mainile vor arata scheletice, cu tendoane vizibile; venele umflate vor intuneca culoarea mainilor ce vor aparea pamantii si ponosite. Mainile sunt vulnerabile, pentru ca sunt instrumentele cu care faceti aproape totul :  cu ele spalati vasele, curatati covorul, stergeti praful, asezati pamantul florilor din ghiveci, scrieti sau tastati ore in sir, fara oprire, cantati la vioara, pictati, leganati, mangaiati, gatiti, munciti in gradina, sofati, construiti case si prietenii, semnati contracte, gesticulati, jucati… Le expuneti permanent  la frig, soare, apa, murdarie si uneori la nicotina tigarii, la detergentii din produsele de curatat si de spalat. La fel ca orice instrument intens folosit si expus la factorii corozivi, mainile se pot uza si pot incepe sa arate semne de imbatranire  mult prea repede.
Fie ca va ganditi la asta sau nu, mainile dumneavoastra sunt la vedere tot timpul. Si cu fiecare strangere de mana au impact asupra formarii de noi prietenii si relatii. Exista o multime de persoane care isi formeaza o parere despre dumneavoastra numai uitandu-se la aspectul mainilor. In plus, cred ca nicio femeie nu vrea sa-si tradeze varsta adevarata cu un simplu gest din mana sau strangere de mana!

Pana acum cativa ani, cei constienti de oglindirea varstei in maini , in speranta de a ascunde adevarata lor  varsta, au avut parte doar de cateva optiuni : manichiura, manusi si distragerea atentiei cu bijuterii. Dar astazi, o serie de noi proceduri cosmetice de intinerire a mainilor ofera o sansa pertinenta de a “ intoarce timpul “ mainilor dumneavoastra.

Cremele de mana si produsele de protectie solara sunt o  buna prima linie de aparare, dar acestea nu sunt suficiente. Spre deosebire de cremele de mana si produsele de protectie solara, tratamentele de intinerire produc rezultate dramatice, spectaculoase, prin restabilirea aspectului tineresc al mainilor.
Cheia succesului in intinerirea mainilor este de a decide ce caracteristici anatomice contribuie la aspectul imbatranit al mainilor, de a decide care interventii sunt necesare si in ce succesiune. Unele dintre aceste interventii se adreseaza imbatranirii pielii, venelor dilatate, in timp ce altele restaureaza volumul si ascund aspectul scheletic, osos al mainilor.

Daca doriti sa stergeti cateva zeci de ani din aspectul mainilor dumneavoastra, fara interventii chirurgicale extinse, luati in considerare oricare din urmatoarele tratamente de reintinerire a mainilor:

Terapii care se adreseaza modificarilor de suprafata ( piele, vene )

1. Preparate topice
Preparatele topice, cum ar fi produsele de protectie solara UVB si UVA, derivatii de vitamina A (de exemplu, Retin-A ®, Tazorac ® sau Differin ®), vitamina C pot fi primul pas in recastigarea aspectului tineresc al mainilor.

Preparatele cu derivati de vitamina A pot ajuta la repararea pielii deteriorate de soare, estomparea spoturilor de varsta, stimularea producerii de colagen ( structura principala de sprijin a pielii ) cu imbunatatirea texturii pielii.

2. Peeling-uri chimice
Substantele utilizate pnetru peeling-urile (“decojirile”) chimice sunt disponibile intr-o varietate de forme: acid glicolic, solutie Jessner, acid tricloracetic (TCA). Acestea sunt utile in abordarea  modificarilor usoare de pigmentare si textura ale pielii. Odata aplicate, produsele chimice produc descuamarea straturilor exterioare ale pielii. Acest lucru stimuleaza producerea de colagen, care la randul sau, ajuta pielea sa devina mai ferma si mai neteda, cu eliminarea liniilor fine si ale ridurilor.

3. Microdermabraziune

Microdermabraziunea “ lustruieste” superficial pielea printr-un flux de microcristale, indepartand stratul de la suprafata de celule “ moarte” si lasand in urma un strat proaspat, mai moale. Astfel microdermabraziunea imbunatateste textura pielii, atenueaza ridurile si petele de varsta. Rezultatele sunt imediate. Sunt insa necesare tratamente de intretinere.

4. Mezoterapie
Reintinerirea pielii mainilor poate fi castigata dupa administrarea prin multiple microinjectii nedureroase de  substante precum acidul hialuronic, multivitamine, aminoacizi, coenzime, antioxidanti, factori de crestere, care stimuleaza productia de colagen si regenerarea elastinei , elimina formarea si daunele radicalilor liberi, favorizeaza hidratarea pielii. Acest lucru duce la intinderea si consolidarea profilului pielii, imbunatatirea tonusului si texturii cu scaderea semnelor de imbatranire, netezirea ridurilor fine si chiar a celor mediu -profunde. Injectarea in piele a acestor substante ( deci direct in locatiile – tinta ) este mai eficienta decat aplicarea de produse topice, pentru care absorbtia substantelor active prin piele este de doar 10%.  Dupa tratament, pacientii de obicei remarca  pielea lor ca aratind odihnita, radianta, stralucitoare, mai ferma si mai proaspata.
Recent aceste substante mezoterapice pot fi administrate prin tehnica de electrodermoporatie ce creste gradul de difuzie ( pana la 90-95% ) a substantelor prin stratul cornos al pielii datorita “deschiderii” unor “ usi “ electrice ( “ pori electrici “ ), declansate de emiterea de impulsuri electrice de frecventa radio ( nedureroase ! ) prin intermediul unei piese de mana. Necesita o exfoliere  preliminara prin microdermabraziune sau peeling superficial cu acid glicolic.

5. Terapii laser
Terapiile Laser ( Laser Genesis, IPL- lumina intens pulsata, Titan etc ) sunt foarte eficiente in reducerea semnelor de imbatranire, modificarilor pigmentare ale mainilor (pete de varsta, pete solare,“ pete de ficat “), in indepartarea petelor vasculare, a venelor inestetice ( mai ales venele “spider”, asa-zisele “ vene sparte”) , inchiderea porilor dilatati, in stimularea productiei de colagen cu imbunatatirea texturii, a tonusului pielii ( efect de “lifting” al mainilor evident in mod special in cazul terapiei cu laser Titan ), disparitia ridurilor fine sau ameliorarea celor adinci.

Exista mai multe tipuri de tratamente laser in functie de nevoile pacientului. Aceste metode se pot folosi singure (de ex. tratament doar pentru pete pigmentare sau pori deschisi) sau tratamente combinate pentru ameliorarea tuturor aspectelor pielii imbatrinite.

Procedura Laser Genesis foloseste tehnologia laser non-invaziva pentru a trata eficient ridurile fine, porii mariti, textura inegala a pielii, eritemul difuzsi cicatricele. Puteti observa imbunatatiri usoare dar consistente dupa fiecare tratament, fara efecte secundare nedorite precum invinetire sau iritare excesiva a pielii. Cel mai frecvent este o usoara inrosire care va disparea in cateva ore dupa tratament. Tratamentele se pot desfasura relaxat, confortabil, fara utilizarea anestezicelor locale ( injectabile, creme, geluri ). Inainte de tratamentul Laser Genesis  va trebui sa indepartati orice urma de machiaj sau crema hidratantasi, in unele cazuri, sa radeti zona care urmeaza sa fie tratata. Majoritatea pacientilor descriu tratamentul ca fiind relaxant. Veti simti o usoara incalzire a suprafetei pielii in timpul procedurii. Va puteti relua imediat activitatea normala. Trebuie sa folositi creme de protectie solara in timpul activitatilor in aer liber. Laser Genesis incalzeste dermul superior,si astfel stimuleaza producerea de colagen. In capilarele dilatate se genereaza o caldura suplimentara datorita absorbtiei crescute, ceea ce reduce eritemul dat de aceste capilare dilatate. Rezultatele unei singure sedinte sunt de cele mai multe ori discrete. In medie, este nevoie de patru pana lasase sedinte pentru a obtine rezultate optime. Stareasi necesitatile fiecarui pacient in parte sunt diferite. Pe parcursul a patru sau cinci sedinte, Laser Genesis poate imbunatati aspectul pielii, netezind neregularitatile acesteia cauzate de varsta, soare sau cicatrice. Veti obtine o piele a mainilor mai luminoasa, mai sanatoasa, pe masura ce se reduc diametrul porilorsi micile imperfectiuni. Rezultatele tratamentului individual sunt discrete, dar efectul cumulat al mai multor tratamente poate fi spectaculos.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

ioana ghenea (16.08.2012, 20:11)
eu am pete maronii pe maini,nu multe dar mari si am crezut ca au aparut datorita unui accident de munca(arsa).acum imi dau seama ca sunt pete mate,fara stralucire,pete de batranete.am 57 ani si as vrea sa urmez un tratament mai putin costisitor-nu de alta ,dar n-as vrea sa agresez ochii celor din jur!
Răspunde-i
bodea luminita (01.06.2010, 03:28)
buna, am si eu o problema cu porii deschisi de vre-o 2 ani si sunt disperata. va rg sa-mi dati un sfat sau unde as putea sa-mi fac o programare, sunt din cluj... va multumesc.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Chirurgia estetica: prezent si viitor
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar