chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

MEZOTERAPIA - Solutie pentru reintinerirea pielii

Absorbtia prin piele a substantelor nutritive in cazul aplicarii de creme este de doar 10 % ! Pielea este un obstacol important pentru substantele straine care intra in organism, stratul cornos, cel mai superficial, detinand rolul determinant in functia de bariera a pielii. Mezoterapia ( derivat din greaca : “mėsos”  insemnand " mijloc “ si ” therapeia"- “ a trata medical” ) penetreaza aceasta bariera prin injectarea direct  in piele (la nivelul tesutului de mijloc al pielii , respectiv mezoderm ) sau in tesutul subcutanat, a unor minidoze de vitamine, minerale, medicamente conventionale sau homeopate, standardizate, extracte vegetale naturale, aminoacizi, acid hialuronic, pentru a trata specific o varietate de conditii : reducerea locala de grasime, tratarea celulitei, intinerire faciala si pierderea parului, precum si probleme musculo-scheletice, leziuni sportive, afectiuni cutanate (riduri, acnee, hiperpigmentare, eczeme ).

 Studii recente au descris proceduri inovatoare pentru difuzarea  substantelor farmacologice prin stratul cornos, care reprezinta cel mai mare factor de limitare a procesului de raspandire  si patrundere a substantelor. Aceste proceduri au scopul de a ajunge in zona tinta, cu o concentratie de substante adecvata, la o anumita profunzime si intr-un mod selectiv, fara dispersie in circulatie (sisteme  transdermice).  Electrodermoporatia, cea mai utilizata din aceste proceduri, creste gradul de difuzie a substantelor prin stratul cornos prin “deschiderea” unor “ usi “ electrice (“ pori electrici “), care este declansata de emiterea de impulsuri electrice de frecventa radio (nedureroase !) prin intermediul unei piese de mana. ". Canalele ( “ usile “ ) electrice sunt deschise temporar pe membrana celulelor si permit astfel produselor sa fie introduse prin piele,  ajungand direct la tinta :  celulele “ imbatranite “, “ stresate “, care au nevoie de “ intariri “, de revigorare. Capacitatea de absorbtie a substantelor active prin electrodermoporatie atinge chiar 90 - 95% ; cu mentiunea ca acest procent scade odata cu adancimea necesara livrarii substantelor: de aceea,  tratamentul nu poate fi folosit pentru lipoliza (distrugerea depozitelor de tesut gras care sunt mai profunde), dar permite  sa fie tratate imbatranirea pielii, pigmentarea, acneea, celulita, ridurile de expresie, cu rezultate excelente. Mai mult de 4000 de lucrari stiintifice publicate pana in prezent au demonstrat eficacitatea si posibilitatile acestei metode.

De ce mezoterapie ? Pentru ca are multiple avantaje:  substantele, indicate specific individului si afectiunii, sunt furnizate direct in locatiile-tinta ( comparativ cu aplicarea de creme cu absorbtie prin piele de doar 10 % ! ) , sunt necesare doze mici de medicamente, cu eliminarea efectelor secundare si contraindicatiilor acestora ( chiar pacienti in general intoleranti la diverse medicatii, le pot tolera in forma mezoterapica ),  rezultatele sunt foarte rapide, chiar instantanee, cele mai multe persoane observand schimbari in doar 2-3 sesiuni, si, uneori, chiar si intr-o singura sesiune. In cazul mezoterapiei prin injectare, efectul se datoreaza nu numai actiunii chimice directe a minidozelor de substante folosite, ci si stimularii reflexe prin multiplele punctionari, situand aceasta procedura intre medicina alopata si cea homeopata, intre acupunctura si reflexoterapie.

Reintinerirea pielii, in mod special la nivelul fetei si gatului, mainilor si decolteului, poate fi realizata prin mezoterapie utilizand  substante precum acidul hialuronic, multivitamine, aminoacizi, coenzime, antioxidanti, care stimuleaza productia de colagen si regenerarea elastinei , elimina formarea si daunele radicalilor liberi, favorizeaza hidratarea pielii. Acest lucru duce la intinderea si consolidarea profilului pielii, imbunatatirea tonusului si texturii cu scaderea semnelor de imbatranire, netezirea ridurilor fine si chiar a celor mediu -profunde. Furnizarea acestor substante prin mezoterapie cu/ fara ace este mai eficienta decat aplicarea de produse topice. Dupa tratament, pacientii de obicei remarca  pielea lor ca aratind odihnita, radianta, stralucitoare, mai ferma si mai proaspata.

Mezoterapia este o alternativa non-chirurgicala la lipoaspiratie in modelarea corpului. Depozitele de grasime localizate la nivelul soldurilor, taliei, barbia dubla, precum si pungile de sub ochi, iregularitatile postlipoaspiratie pot fi tratate cu mezoterapie ( lipoliza ). Produsele implicate in reducerea locala de grasime sunt multiple: deseori utilizate sunt extractul din soia numit  "fosfatidilcolina" si deoxicolatul, o sare biliara. Acestea dizolva grasimea in apa ( emulsioneaza ) si o elimina din organism, dar fara a distruge celula adipoasa. De aceea, combinata cu o dieta adecvata si exercitii fizice, lipoliza poate ajuta la pierderea de straturi de grasime.

Mezoterapia este, de asemenea, o alegere excelenta cosmetica pentru diminuarea aspectului de celulita ce afecteaza in principal femeile, in anumite zone ale corpului ( solduri, coapse, abdomen si fese ) si este cauzata de fluxul sarac venos si limfatic, modificarile hormonale, precum si retentia de fluide in mesoderm. Retentia de lichide in acest strat, bogat in celulele adipoase si tesut fibros, da pielii un aspect alveolat sau " in coaja de portocala ". Frecvent, coexista depozite de grasime si modificari de celulita. Mezoterapia zonei afectate va imbunatati circulatia locala, va dizolva alveolele de grasime ce proemina la suprafata pielii , va elimina excesul de apa retinuta si pielea isi va recapata aspectul neted.
Mezoterapia poate fi, de asemenea, utila in ceea ce priveste pierderea si subtierea parului la persoanele de sex feminin, datorate dezechilibrului nutritional, fluxului sangvin sarac sau schimbarilor hormonale. Odata cu aparitia de medicamente mai noi, rezultatele au fost, de asemenea, promitatoare si in cazul alopeciei de tip masculin, prin injectarea de compusi specifici cum ar fi vitamine, vasodilatatoare si enzime blocante ale 5-alfa-reductazei ( enzima implicata in aparitia alopeciei la barbati ).

Cocktail- ul de substante este pre- mixat sau este pregatit in mod individual, in functie de scopul sau. Spre deosebire de alte tratamente medicale, mezoterapia este administrata direct in zona dorita. Acest fapt limiteaza efectele adverse, reduce posibilitatea de interactiuni medicamentoase, si permite o reducere substantiala in doza de medicament utilizat pentru fiecare procedura. In cazul mezoterapiei clasice , medicatia este injectata in mesoderm, folosind ace fine si scurte ( 4 mm – 6 mm ), in general nedureroase. In cazul mezoterapiei prin electrodermoporatie, se aplica pe piele in zona dorita cocktail- ul si printr- un masaj bland si placut cu ajutorul piesei de mana, emitatoare de unde electromagnetice, substantele vor difuza prin epiderm in adancime. Inca 24 - 48 de ore dupa tratament produsele vor continua sa se raspandeasca in derm prin intermediul vaselor de sange. Fiecare tratament dureaza aproximativ douazeci de minute. Recuperarea este mult mai rapida decat in cazul altor tratamente. Spitalizarea nu este necesara dupa tratament, astfel incat pacientul poate reveni imediat la activitatea de zi cu zi. Tratamentul , de obicei, implica sesiuni spatiate la 2 saptamani, pana cand se obtine efectul dorit si apoi , pentru intretinere, la fiecare trei luni sau in functie de necesitatile pielii. Dupa doua-trei sesiuni, pacientii pot vedea imbunatatirile aduse de tratament. Unii pot vedea efectiv rezultatele dupa doar o singura sedinta. Potentialele efecte adverse ( si acestea doar pentru mezoterapia prin injectare ) se limiteaza la: senzatia de arsura care poate dura 15-20 de minute, usoara umflare locala care poate dura 1-5 zile (poate varia in functie de pacient), durere minora ce poate persista mai multe zile, modificari usoare de culoare ale pielii, care se rezolva de la sine, un risc usor de infectie (care poate aparea ori de cate ori este administrata o injectie). Exista si contraindicatii pentru mezoterapie : infectii locale sau sistemice, boli cronice grave, diabet zaharat neechilibrat, sarcina, epilepsie, alergie la produsul utilizat, si, in plus, pentru mezoterapia prin electrodermoporatie, implante metalice, pace-maker, hipersensibilitate la campul electromagnetic.

Mezoterapia  poate intinde temporar pielea, poate netezi ridurile mici si mijlocii, cu un “ look “ mai proaspat, mai tanar, mai luminos, poate modela corpul pentru un contur mai bine si mai estetic definit. Cu toate acestea, asteptarile dumneavoastra trebuie sa fie realiste. Mezoterapia nu va impiedica trecerea timpului, nu poate fi un substituent al regimului alimentar adecvat si al unui program regulat de exercitii fizice, al unui stil de viata sanatos.

Daca sunteti in cautarea unei metode non-chirurgicale, la preturi accesibile, de intinerire faciala si a gatului, a mainilor, prin atenuarea ridurilor si tonificarea pielii, de dizolvare a depozitelor de grasime rezistente la dieta si exercitii, de indepartare a aspectului de celulita, de revigorare a parului capilar, daca intentionati sa va pregatiti pentru un eveniment , o petrecere ( o nunta, de ce nu ?! ) cu un aspect proaspat, odihnit, radiant,  ar trebui sa luati in considerare mezoterapia.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Maria (23.01.2011, 10:03)
Buna dimineata,

Cochetez cu ideea unei interventii chirurgicale de mai bie de un an. Intai de toate, am 23 de ani si sunt sportiva . Manac foarte sanatos si putin. Masaje peste masaje ,vacuum etc .
Nu reusesc de nici o culoare sa scap de cele 2 "galme" de grasime din zona coapselor (aripioare).. indiferent de ce fac , insista sa ramana acolo :)
M-am gandit serios la o lipoabsorbtie in zona respectiva insa as dori sa va intreb daca asemenea zone de conglomerate adipoase pot fi treptat elimiate prin mezoterapie.
De asemenea am o curiozitate. Acea grasime topita dupa injectarea substantelor respective, unde se duce? se elimina prin urina/scaune etc sau este reabsorbita de organe

Multumesc frumos
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Chirurgia estetica: prezent si viitor
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar