cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»

Program de evitare a singuratatii in 9 pasi!

De în Dragoste & Sex 22 dec 2008
Cel mai placut sentiment este sa stii ca dragostea e peste tot, mai ales in jurul tau. Cu atat mai mult de sarbatori. Dar ce ne facem atunci cand dragostea nu se lasa "pastrata"? Atunci cand suntem singuri avem in minte numai imagini ale unor familii fericite sau ale unor cupluri de indragostiti. Psihologul Loredana Ionascu te sfatuieste cum sa faci pentru a te simti bine, chiar daca esti singura.
Una din cele mai triste perioade pentru a fi singura (dupa zilele de Sf. Valentin si Dragobete) sunt sarbatorile. Povestea Alinei: "Ne-am despartit de aproape o luna de zile. Chiar daca nu mai sunt atat de uluita de faptul ca el si-a gasit pe altcineva imediat, tot nu imi vine sa cred ca sunt singura. Craciunul o sa fie un prag psihologic, pentru ca nu o sa merg acasa, la parinti, pentru ca nu am chef de intrebari si de curiozitatile cunoscutilor."

Loredana Ionascu, psihologul de la clinica Terapia M, spune ca relatiile care se termina in acest sfarsit de an erau in declin de mai multe luni de zile. De cele mai multe ori, femeile sunt cele care trag de partenerii lor pentru a amana despartirile in aceasta perioada, pentru a petrece sarbatorile de iarna cu cineva, oricat de rea ar fi relatia si oricat de putin placute ar fi momentele petrecute impreuna.

Daca treci prin aceasta situatie, cu siguranta ca in jurul tau observi numai cupluri de indragostiti sau oameni fericiti, care isi zambesc unul altuia idilic peste capetele copiilor lor. Realitatea este ca exista multe persoane singure si exista si mai multe persoane nefericite in relatiile pe care le au.

Un program special pentru oamenii singuri?

Presiunile sociale se fac simtite in aceasta perioada mai mult ca oricand. Remarci de genul: "Unde pleci?", "Cu cine?" si "Nu mai sunteti impreuna? Pacat, pentru ca am fi putut merge in patru la o cabana!" te pot face sa te simti izolata de lume si sa vrei sa uiti de aceste sarbatori.

Nu exista un program special de sarbatori pentru oamenii singuri. Mi-ar placea sa stiu ca exista acolo, undeva, reteta sarbatorilor perfecte chiar si fara partener, la care as putea apela in caz de parasire. Dar nu exista asa ceva.

Exista, in schimb, programul special de deprimare de sarbatori pentru femeile singure si care nu incearca sa faca nimic pentru a iesi din starea asta. Psihologul spune: "Trebuie sa gandesti foarte pragmatic si realist. Ce castigi daca stai cateva zile in casa si plangi? Nimic, a doua zi te vei trezi cu o durere de cap groaznica si cu ochii umflati. In schimb, vei castiga o alta stare de spirit daca alegi sa faci ceva, orice."

Atunci cand toata fiinta ta iti cere sa o lasi sa planga, singura, in liniste, aminteste-ti ca sarbatorile vor trece si ca nu va fi placut sa iti amintesti ca tu ai stat si ai plans!

9 idei pentru a trece in noul an cu zambetul pe buze

1. Nu ramane in casa, singura! Cea mai buna varianta este sa iti petreci Craciunul in familie, pentru ca asa face toata lumea, dar daca nu ii ai aproape de tine sau nu poti merge la ei, petrece-l impreuna cu o prietena. Daca si ea e singura, puteti merge la film si va puteti distra cateva ore la patinoar!

2. E deprimant sa mergi singura undeva, mai ales in zilele de sarbatoare, dar e si mai deprimant sa ramai singura in casa. Invinge-ti teama si mergi in locurile publice singura! O sa fii mandra de tine atunci cand te vei intoarce acasa!

3. Petrece sarbatorile si mai ales Revelionul cu prieteni, chiar daca acestia merg in cuplu. "Nu gandi: 'Sunt singura si nu pot merge acolo! Toti sunt perechi, numai eu singura. Or sa se uite toti la mine ca la nu-stiu-ce!' Acestea sunt doar gandurile tale. Dar trebuie sa te simti confortabil cu tine insati si sa accepti faptul ca esti singura ca sa poti iesi cu o gasca de prieteni atunci cand esti singura", spune Loredana Ionascu.

4. Pune problema asa: ce fac eu constructiv pentru mine? Asa ca profita de aceste zile pentru a te rasfata in fel si chip: cu bai cu spuma si sedinte prelungite de cosmetica (pe care sa le faci acasa!), picteaza sau danseaza dupa pofta inimii, fa exact lucrurile pe care nu ai mai avut timp sa le faci in ultimul timp. Cumparaturile nu sunt cea mai potrivita alegere, apreciaza psihologul, in afara cazului in care mergi impreuna cu o prietena si e si un moment de socializare.

5. Sunt multe concerte in aer liber, multe evenimente culturale de marca in aceasta perioada. Profita si petrece seara de Ajun sau chiar pe cea de Anul Nou la Opera! M-am interesat si, in noaptea de 31 decembrie, de Revelion, ai putea merge la un spectacol si petrece Revelionul, in acelasi timp, la "Vaduva Vesela" (nu e un joc de cuvinte si nici o incercare de a te amuza. Dar daca am reusit, sunt foarte multumita!).

6. Aminteste-ti ca daca nu vei putea petrece cateva zile in care sa te suporti si sa te amuzi chiar de una singura, altora le este si mai greu sa o faca, spune psihologul.

Profita de acest moment de respiro in relatiile tale sentimentale pentru a face "curatenie" in zona ta afectiva si a arunca tot ceea ce este depasit si care te tine in loc.

7. Fa ceva cu mainile tale! Stiu, s-ar putea sa fie obositor, dar orice e mai bine decat privitul filmelor siropoase.

8. Bucura-te de fericirile altora! Gandeste-te la toate lucrurile frumoase care se intampla in viata celor pe care ii iubesti si gandeste pozitiv pentru a atrage si spre tine macar o parte din bucuriile lor!

Psihologul precizeaza: "E mult mai bine sa gandesti astfel: momentele in care esti singura de sarbatori nu sunt date intamplator, ci ca tu sa evoluezi. Cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine ar fi sa iti oferi timp si sa inveti sa te placi si sa te accepti asa cum esti."

Suntem cu toate persoane care au trecut prin momente dificile si nu cred ca exista cineva care sa nu fi fost singur intr-un anumit moment al vietii, de preferinta exact cand nu isi dorea asa ceva. Daca te vei gandi in continuu ca aceste zile vor fi groaznice pentru ca tu esti singura, exista sanse foarte mari ca aceste ganduri negative sa se transforme in realitate! Un dicton care ii apartine lui Buddha spune: "Suntem ceea ce gandim".

9. Si, un ultim sfat al Loredanei: "Nu dispera! Gandeste-te ca la anul pe vremea asta vei fi indragostita! Gandind pozitiv vei face sa se si intample astfel!"
Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 apr