Poveste adevărată: Otrava din băuturile energizante ucide

De în Sanatate 14 dec 2017

Dean Wharmby a fost un sportiv de performanță, care potrivit unora ar fi dus o viață nesănătoasă. Pentru a-și menține masa musculară trebuia să consume cel puțin 10000 calorii și acest lucru presupunea multe mese la fast-food, dar el a murit intoxicat de otrava la care are acces orice om, de orice vârstă.

Energizantele sunt printre cele mai apreciate băuturi din lume, deoarece dau imediat un impuls de energie și sporesc concentrarea pe moment. Dean Wharmby consuma și câte două astfel de băuturi pe oră în timp ce trăgea de fiare, dar din nefericire nu știa care sunt secretele ascunse în aceste doze, deoarece industria nu le dezvăluie niciodată. Băuturile energizante par să aibă efect la început, te țin treaz pentru mai mult timp și te poți concentra mai bine, în plus, îți dau mai multă forță fizică. Din nefericire, acestea conțin diverse substanțe cancerigene, care creează dependență.   

Dean a fost diagnosticat cu cancer, dar a continuat să aibă un regim alimentar nesănătos și odată ce tumoarea a început să se micșoreze el a reintrodus mai multe doze de energizant pe zi. Din cauza acestor băuturi sportivul a fost rediagnosticat cu cancer de ficat și i s-a zis destul de clar de către medici că obiceiurile lui proastre, printre care consumul zilnic de energizante, i-au distrus iremediabil ficatul și au creat celule canceroase. Din nefericire, de această dată, el a pierdut lupta cu cancerul și a decedat, lăsându-și soția văduvă și fetița fără tată.  

Această poveste este una tragică, dar reprezintă un semnal de alarmă ce deschide numeroase discuții. Cele mai multe băuturi energizante sunt periculoase deoarece conțin niacină, o substanță despre care se știe că afectează grav ficatul. O băutură energizantă normală, conține până la 40 mg de niacină.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct