Poţi iubi pe cineva, dar să îţi fie teamă să te logodeşti?

De în Single life 8 oct 2015

Nu de puţine ori, întâlnim situaţii în care, deşi două persoane sunt împreună de ani de zile şi se iubesc enorm, una dintre ele trăieşte cu teama de a se logodi şi ulterior de a se căsători.

logodna

De regulă, când se gândesc la cuvântul "logodnă", aceste persoane nu mai simt fluturi în stomac, ci mai degrabă teamă. De aceea, ne punem întrebarea, este posibil să fii îndrăgostit până peste cap, dar să îţi fie frică să faci un compromis cum este logodna sau căsătoria?

"Este normal ca la un moment dat să îţi fie teamă că nu vei mai fi singură şi complet independentă, în mod special dacă eşti o femeie care a trăit singură ani la rând", explică Andrea Syrtash, expert în relaţii şi autor al cărţii He's Just Not Your Type (And That's a Good Thing). "Este, de asemenea, normal să te întrebi dacă poţi trăi cu toate cerinţele ciudate pe care le are partenerul şi dacă el este capabil să le accepte şi să trăiască cu ale tale în anii ce vin!"

Este normal, în acelaşi timp, să te întrebi dacă faci alegerea potrivită, chiar dacă el este bărbatul visurilor tale. Multe femei se întreabă: "Oare îl iubesc cu adevărat? Va putea el oare să se supună nevoilor mele şi să le accepte, în timp ce trebuie să aibă grijă şi de el?", spune Jane Greer, expert în relaţii şi autor al What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship.

Adevăratele temeri, totuşi, se nasc atunci când vine vorba despre teritoriul fiecăruia, spune Syrtash. "Iar asta te determină să stai nopţi întregi trează şi să îţi pui întrebări dacă vrei sau nu să te căsătoreşti." Nu trebuie să îţi fie teamă de senzaţia de sufocare şi să îţi provoci o stare de anxietate constantă, pentru că asta te va determina să te îndepărtezi treptat de partenerul de viaţă. Mai mult decât atât, toate acestea sunt semne că ceva nu merge bine.

"Cel mai important este să identifici cauza fricii tale şi să încercă să îi găseşti o rezolvare", spune Syrtash. Frica de a amesteca lucrurile tale cu ale lui şi de a modifica programul de somn sunt subiecte pe care le poţi rezolva printr-o simplă discuţie cu el. "Aceste temeri sunt normale şi reprezintă o oportunitate să discuţi cu partenerul şi să vedeţi care este, de fapt, soluţia care va funcţiona pentru amândoi."

Dincolo de asta, spune Syrtash, întreabă-te: Eşti cea mai bună versiune a ta atunci când eşti alături de partenerul tău? "Relaţiile bune scot la iveală ce e mai bun din tine", adaugă aceasta. "Dacă eşti cu cineva care te face să te simţi nesigură pe tine, bolnavă, confuză, supărată sau nervoasă pe el, ar putea fi un semn că ar trebui să te gândeşti mai bine dacă trebuie sau nu să faci pasul cel mare."

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Single life
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 sep