Oamenii devin mai buni dacă mănâncă ACEST aliment la micul dejun

De în Diete 18 mar 2016

Există alimente care îţi pot schimba starea de spirit, precum ciocolata sau îngheţata, însă cercetătorii arată că anumiţi nutrienţi pot spori şansele ca indivizii care le consumă să devină mai buni, mai darnici.

Cercetătorii de la Leiden University din Olanda, au constatat că un nutrient regăsit în ouă, numit triptofan, sporeşte şansele ca indivizii să facă acte caritabile. În studiul publicat în Frontiers in Psychology, cercetătorii au reuşit să lege comportamentul generos de rolul crucial al triptofanului în eliberarea de serotonina, "hormonul fericirii".

"Într-un fel, suntem ceea ce mâncăm", explică Laura Streenberg, specialist în psihologie cognitivă de la Leiden University şi cea care a condus acest studiu.

Studii anterioare au legat serotonina de actele caritabile şi gesturile altruiste, iar un nivel scăzut al acestui hormon a fost legat de tendinţa de izolare socială şi agresivitate.

Din moment ce organismul eliberează serotonina graţie triptofanului - regăsit din abundenţă în ouă, dar şi în carnea de peşte, lapte, soia şi brânză - cercetătorii au încercat să afle dacă suplimentele cu triptofan pot spori generozitatea indivizilor.

Astfel, Strenberg a recrutat 32 de bărbaţi şi femei, dintre care jumătate au primit un supliment care conţinea triptofan cât se regăseşte în trei ouă, iar jumătate au primit placebo. Ulterior, subiecţii au primit câte 10 euro şi au fost întrebaţi dacă vor să doneze o parte din recompensă, punându-le la dispoziţie cutii pentru donaţii de la UNICEF, Greenpeace şi alte organizaţii.

În medie, subiecţii care au primit suplimentul cu triptofan au donat un euro, de două ori mai mult decât cei care au luat placebo.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 noi