charlotte

Prinţul William şi Kate au dat publicităţii o fotografie...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Un videoclip viral cu Robert de Niro în care actorul...

Citeste mai mult»
Carli Lloyd

Carli Lloyd, fost star al naţionalei SUA, a anunţat că...

Citeste mai mult»
sport

Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare, să faci...

Citeste mai mult»
Paul Auster

Romancierul american Paul Auster, autorul ''Trilogiei New...

Citeste mai mult»
yumi

Japoneza Yumi Katsura, o renumită creatoare de rochii de...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu a fost eliberat după opt ore de...

Citeste mai mult»
Raluca Turcan

Raluca Turcan, despre cineaşti la gala Premiilor Gopo:...

Citeste mai mult»
Salma Hayek

Salma Hayek s-a alăturat Madonnei pe scena din Mexic,...

Citeste mai mult»
shakira

Blackstone oferă aproape 1,6 miliarde de dolari pentru...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»

O relatie de compromis

De în Tu si El. 9 mar 2009
Cam ce ar fi asta?!? O relatie intre alte doua relatii prin care incerci sa iti revii, sa te pui pe picioare si/sau sa il uiti pe celalalt si, mai ales, sa nu fii singura. Asta e cel mai greu de facut: sa iti accepti singuratatea; fie si numai pentru o perioada scurta de timp. Si da, cel mai usor lucru sa faci asta e fugand de ea, aruncandu-te in bratele cuiva, oricui, chiar daca nu te atrage suficient de mult. Fara sa vrei continui sa faci comparatii intre fostul si cel de acum, pe care il consideri de trecere. Stii si simti ca nu o sa ramaneti impreuna prea mult, insa deocamdata e bine si asa. Nu stii exact ce intentii are el, cat e de serios, daca mai are si pe altcineva sau nu, daca vine ca si tine, tot dintr-o relatie ratata, insa toate astea nu au mare importanta acum. Important este sa poti trece cat mai repede peste aceasta perioada terna.

Mi-a spus un barbat odata: “Stiu ca nu voi ramane impreuna cu ea. Abia m-am despartit de cealalta si asta de acum ma face sa nu ma simt singur si trist. Stiu ca e o relatie de compromis, pentru ca nu sunt capabil sa stau singur, insa nu cred ca voi ramane mult timp impreuna cu ea.

Deci, alegem sa ii “jertfim” pe altii pentru propria noastra liniste sufleteasca, pentru a ne impaca mintea si a fugi de responsabilitatea propriei noastre persoane. Si facem asta cam in aceeasi masura, si barbati si femei. Suntem constienti de nuputinta noastra de a ne accepta durerea, dezamagirea, de a lucra cu ele si a le depasi. Si atunci, ce e mai usor de facut decat sa te arunci in bratele altcuiva care te poate ajuta sa uiti. Sa uiti de ce-a fost si, totodata, de clipa de fata. Orice, numai sa nu fie nevoie sa te intorci singura acasa, la niste camere goale si triste la fel ca tine.

De ce nu putem sa ne acceptam doar pe noi insene?!? In definitiv, nu e chiar asa o nenorocire. Fireste, sunt multe clipe grele in care incerci sa intelegi ce n-a mers, unde ati gresit fiecare, te gandesti ce sa faci data viitoare ca totul sa mearga. Numai ca nu exista asa ceva. Noi oamenii suntem tare diferiti, avem pareri diferite, gandim diferit, ne stabilim prioritati diferite, suntem egoisti si uneori chiar narcisici. Daca am fi capabili sa intelegem si sa acceptam toate astea inainte de a ne lansa intr-o alta relatie, poate ca lucrurile ar merge ceva mai usor. Pentru ambii parteneri.

O relatie de compromis, in care te implici imediat, te porti cu celalalt ca si cand l-ai cunoaste de cand lumea. De data asta nu mai faci nici un efort sa nu observi aspectele lui neplacute. Oricum nu merita efortul asta...e doar pentru o perioada scurta, de trecere, nu-i asa?!?

Ce se intampla daca totusi incepi sa te prinzi in propria-ti plasa? Daca ajungi sa constati ca relatia asta, pornita de la ideea de compromis, te satisface mai mult decat precedenta? Daca omul de langa tine ajunge sa iti placa, sa te face fericita, alaturi de care incepi sa te te simti in siguranta? E in regula sa transformi o astfel de relatie in ceva de lunga durata, care se poate incheia chiar cu o casatorie?!? Asta seamana putin cu promisiunile acelea desarte pe care ni le facem adesea: “de maine incep dieta aia pe care tot am amanat-o”; “de luni ma apuc de gimnastica”; “de la 1 ianuarie renunt la fumat pentru totdeauna”, s.a.m.d. Si in cazurile astea exista putine persoane care raman constante la un anume tip de dieta care le mentine in forma si le face sa se simta la largul lor, stapane pe sine; sau fac din mersul la sala o obisnuinta, ceva fara de care nu mai pot trai, care le binedispune si peste care nu mai pot sari. De cele mai multe ori trece dieta, intervine ceva si incepi sa tot sari peste orele de la sala, mergi la o petrecere si simti ca mori daca nu tragi macar un fum...

Si, in definitiv, compromisul al cui e? Al tau? Al lui? Al vostru amandoura? Ramane un pact nescris si nediscutat, pe care eventual sa il respectati amandoi? Poate functiona cu adevarat asa ceva?

Sa zicem ca pe el nu il anunti; doar il “folosesti”. Sa fie acolo cand ai tu nevoie, cand simti ca nu faci fata momentelor de singuratate; cand nu te poti prezenta de una singura intr-un grup sau la o petrecere. Ce se intampla dupa ce iti trece momentul de slabiciune? Cum ii spui: “gata, acum nu mai am nevoie de tine. poti sa pleci.”? Asa, pur si simplu?!? Sau poate gasesti un nod in papura, provoci o cearta iremediabila din care sa pareti ca iesiti sifonati amandoi si ca despartirea e cel mai bun lucru de facut.

Desigur, exista si cazul ca tu sa ajungi sa fii cea “compromisa”. Adica el sa se foloseasca de tine in mai mare masura si sa te puna pe liber cand are el chef sau isi gaseste pe alta care merita mai mult interes decat tine. Auch! La asta probabil ca nu te-ai gandit atunci, la inceput, cand erai suficient de disperata ca sa accepti pe oricine in viata ta. Iar asta ar putea suna ca si cum ai fi luat-o de la capat. O alta relatie ratata ca si cea anterioara, din care tu ai iesit si mai “jumulita”. Treaba-i asta?!?

Oare nu e mai bine sa iti acorzi un ragaz? Sa meditezi indelung asupra celor intamplate intre voi si sa descoperi unde anume ai gresit si, mai ales, de ce?!?

Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (23.04.2009, 22:50)
Andreiutza, e vorba de cum simte si reactioneaza fiecare persoana in parte si, fireste de norocul fiecareia. Uneori poate sa iasa bine, alteori nu.
Răspunde-i
andreiutza (06.04.2009, 12:09)
Am patit si eu un caz cat de cat asemanator...am iesit dintr`o relatie care as putea zice k a fost prima si marea mea dragoste..deci va dati seama ce mult am suferit..Am incercat sa imi acord un ragaz, sa meditez dar nu a mers..si atunci m`am hotarat s intru intr`o relatie. Care intradevar a inceput ca o relatie de compromis..insa odata cu apropierea noastra pt al face sau nu gelos p fostul..cu timpul am realizat k am inceput s simt ceva pt actualul.Mentionez k relatia noastra era ceva de genul "k sa fie" pana ce am realizat k intre noi sau infiripat niste sentimente..din ce in ce mai puternice.Acum sunt cu el de un an si chiar dak nu am uitat definitiv de exul..ceea ce nu cred k voi putea pt asa cum e vb aceea batraneask "prima dragoste nu se uita" in realtia actuala nu mai e vb d noi (eu , actualul si fostul) ci e forba de 2 persoane ( doar eu si prietenul meu). Insa lucrurile astea depind foare mult de caracterul pe care il ai si totushi s iti impui k trebuie sa treci peste ce a fost..Astfel am ajuns la concluzia k cel mai bn e sa treci peste o depresie de forma aceasta singura, insa dak sti k poti rezista si suporta sa intri intr`o relatie e bine sa incerci "incercarea moare nu are" doar sa nu suferi si de p urma aceleia.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (12.03.2009, 12:06)
Exista si cazuri in care, cel mai adesea ea, ii spune de la bun inceput ca nu vrea o relatie serioasa, in care sa se implice si ca se multumeste cu ceva trecator, de moment. El se face ca nu aude sau pur si simplu nu ii pasa. Ce se intampla dupa aceea, tine de ei amandoi.
Răspunde-i
Aurora (12.03.2009, 11:48)
Personal , cred ca 90% dintre noi am avut s-au avem cel putin o relatie de compromis.Frica de singuratate , dependenta de anumite obiceiuri sau trairi , razbunarea pe celalalt ne face sa cautam si sa acceptam o relatie de acest gen.Este destul de greu sa recunosti ca relatia s-a terminat si din vina ta ( intotdeauna intr-o relatie sunt 2 vinovati , chiar daca in procent diferit) , atunci te refugiezi si te minti frumos in bratele altcuiva , care nu cere mai nimic , poate te si asculta si sigur nu iti reproseaza nimic.Putini suntem cei care ne oferim momente de ragaz in relatia pe care o avem , sa ne gandim daca suntem multumiti sau multumim pe celalalt, sau daca mai iubim? De ce ne miram cateodata ca s-a rupt ceva ce nu putem inoda? daca noi fortam si tragem fara sa ne gandim ca este mai subtire decat un fir de matase.Suntem vinovati fata de cei pe care ii atragem in astefel de relatii fara ai consulta.Cati oare ar avea curaj sa o faca?
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 mai