Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Michael Jackson, de acum doar in muzica si imagini de odinioara?! - cat de greu e!

In loc de refugiu, celebrare si apreciere, mostenirea pe care ne-a lasat-o pare sa fie un ocean de regrete, tristete si imagini care dor!

A trebuit doar sa ridice degetul si sa zica "This is it" pentru ca fenomenul sa reinvie precum pasarea Phoenix din propria-i cenusa. Era el, cel pe care il stiam dintotdeauna, dar pe care, pentru o vreme il ancorasem doar in playlist-ul meu printre sutele de piese de acolo, ascultand cu placere fiecare piesa de-a lui pe care playlist-ul o alegea random. Am adorat dintotdeauna sa ascult si sa reascult "Beat it", melodia care ma reconecta mereu la viata dintr-o stare nu tocmai buna. Cred ca, daca stau sa ma gandesc bine, in ultimii ani aceasta piesa a trecut de cele mai multe ori “testul” playilist-ului meu si a fost fara doar si poate cea mai fredonata de mine...si cred ca si remix-ul cu Wanna be startin' something, impreuna cu Akon...

This is the final “show”!

Ei bine, de la aceste cateva piese intamplatoare prin playlist in decursul timpului si in amintirea vremurilor apuse, din luna martie s-a declansat "haosul" general. Toata lumea vorbea numai de el, de muzica si dansul lui, de concertele sale si de asteptarile pentru show-urile mult promise ale acestui an, precum si de viata sa personala. O frenezie totala!

Chiar si pe mine m-a atins aceasta febra numita "The King of Pop is back", iar de atunci, in doua luni, cred am "rasfoit" intreaga lui viata, curioasa fiind ce a mai patit de cand nu ma mai interesasem de el. Si mi-am dat seama ca multe se intamplasera si ca, in afara de ultimele acuzatii de molestare sexuala care au ravasit lumea prin 2005, nu mai capturasem nicio informatie esentiala, iar singurele mele amintiri care au iesit nestingherit la suprafata de fiecare data cand auzeam de el erau cele legate de esecul meu si al surorii mele de a imita dansul lui in sufrageria caminului nostru, de la concertul din '92 de pe o caseta inregistrata a acestui show, cu greu si aceea obtinuta de parintii mei. Era o "dementa" in acei ani numele de Michael Jackson, era isteria pe pamant, parca ar fi fost un zeu al...al tuturor lucrurilor, daca stau sa am gandesc: al muzicii, al dansului, al nobletii, al bunatatii, al copilariei, al frumusetii, al gingasiei si timiditatii, etc.

Si a redevenit zeu in martie 2009. Cred ca au fost multi ca mine, care au incercat sa il redescopere pe geniul muzical Michael Jackson din a treia luna a acestui an. Nu l-am uitat niciodata, dar acum a fost mai prezent ca oricand: piese redescoperite in profunzimea lor, interviuri noi vizionate , precum si din cele vechi ratate, momente emotionante ale vietii lui MJ din autobiografia sa (Moonwalk), incercari succesive de a face rost de bilete la concertele programate in acest an - toate acestea s-au succedat neconditionat in programul si in viata mea.

Si eram multumita de ce descopeream prin prisma analizei propriei mele constiinte. Pe masura ce evoluam in “investigatia” vietii lui, pe atat eram si mai convinsa (fara ca judecata mea sa fi fost influentata in vreun fel) de foarte multe lucruri:

In primul rand ca nu a stiut sa se faca inteles, pentru ca de multe ori nu a stiut sa se exprime coerent: era un copil in corp de barbat, iar uneori explicatiile si logica lui lasau de dorit din pricina acestui raport distorsionat de gandire-imagine.

In opinia mea,  nu a fost deloc pedofil, asa cum s-a speculat de-a lungul timpului, etapa a vietii care l-a marcat profund toata viata din punct de vedere fizic, cat si psihic: a fost un copil pana la 50 de ani si in ciuda varstei si a conformatiei sale de om matur, comportamentul lui era unul de infantil in relatia lui cu copiii, dovada fiind Neverland-ul – o mosie plina de jocuri si parcuri de distractii care-i inveseleau viata – avea nevoie de copii pentru a-si trai copilaria total absenta din primii ani de viata ai sai.

Michael Jackson “Thrilled” the world!

Si cate si mai cate...dar vestea mortii lui a picat ca un bumerang, a carui urma lasata cu greu se poate vindeca...de la nerabdarea si gandul ultimelor zile in asteptarea primului show de astazi, 13 iulie, la vestea ca a trecut in nefiinta a fost o zdruncinare prea mare a puterii mele de perceptie. Prea greu de crezut, prea greu de imaginat, aidoma altora!

In presa internationala mi-a sarit in ochi acest titlu care m-a captivat si care a descris la perfectie starea generala a intregii lumii - “Michael Jackson “Thrilled” the world!” – chiar asa este, a zdruncinat din capatai intreaga lume, ne-a lasat fara replica, ne-a aruncat direct in scriptul unui film de groaza, direct in pasiunea lui, Thriller..si asa MJ se reintoarce la trecut, la cel mai mare succes al tuturor timpurilor si ne intampina in prezent cu acelasi Thriller, mai devastator si cutremurator ca niciodata: a inceput cu un mare succes si a reusit “succesul” urias de a ingrozi intreaga omenire si de uni un intreg glob pamantesc in amintirea lui.

"Cel mai iubit dintre pamanteni...
"

Sunt multe aspecte ale vietii lui Mj care raman controversate, insa fiecare are voie sa il perceapa cum doreste, si din cate s-a vazut la ceremonia memoriala, precum si in zilele ulterioare mortii sale, avea extrem de numerosi oameni care l-au iubit in intreaga lume, chiar si prin cele mai neexploatate si necunoscute tinuturi ale globului.

Peste un miliard si jumatate de oameni care sa-l fi iubit si apreciat pentru ca era pedofil, homosexual sau ciudat? Sincer, nu cred, si am impresia ca pana la urma Michael Jackson si-a atins cel putin un scop din viata: sa convinga lumea sa nu creada tot ce se scrie in tabloide!

Multe cuvinte mari s-au spus in aceste saptamani despre el: edificatoare, rasunatoare pompoase, celebre, emotionante, frumoase, inaltatoare, adevarate, iubitoare si cate si mai cate atribute vreti sa adaugati voi acestor cuvinte care au fost construite numai la adresa acestui om. Orice as spune in continuare ar fi de prisos: ca este regele pop-ului? Apai, este! Ca a fost un geniu muzical  si ca nu va mai fi altul ca el? Complet de acord! Ca ne-a introdus intr-un univers al miscarilor si al show-urilor pe care nu credeam vreodata ca il vom cunoaste! Perfect adevarat! Ca a avut cel mai nobil si sensibil suflet? Fara indoiala!  Ca a fost cel mai iubit om al planetei? Cred ca da! Hmm si cate si mai cate!

Ce vroiam sa spun de fapt cu acest post, intorcandu-ma un pic la titlu si la subtitlul initial, este faptul ca oricat incerc sa ma bucur de muzica lui acum si de imaginile cu el, de interviuri si videoclipuri pe care le-am rascolit de zeci de ori in trecut, parca este foarte greu si doare...chiar doare, iar o piesa auzita intamplator in casca celui de langa mine imi patrunde si mai adanc in rana sufletului, inca nevindecata...e greu sa ascult Michael Jackson cu gandul la trecut, dar e greu si sa nu-l ascult...

Plus:

25 de piese, parte din trupul si sufletul celui mai iubit om: Michael Jackson

Michael Jackson a parasit pamantul pentru a fi alaturi de idolii lui

Michael Jackson: un ultim drum prin gandul a peste 750 milioane de oameni simultan

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

ca_ni (13.07.2009, 15:06)
Oh, despre homosexualitatea lui chiar nu am auzit nimic pana acum...nu am apucat sa citesc "ultimele" stiri despre el..., insa inclin sa cred ca si asta e o "gogorita" jurnalistica, fabricata special exact pentru ce ai spus si tu, Daniela: bani, putere si senzational din minciuni.

Tu ai perfecta dreptate cand spui ca: sunt atat de multe de spus despre Michael J. si, inca decat numai de bine, intaresc eu. Partea negativa vehiculata despre el am lasat-o in seama celor care au scornit-o. Chiar nu cred!

Eu il percep ca fiind interior pur, inocent, desi fata lui feminizata si ultracosmetizata din ultimii ani ne deruta foarte mult.

Daca il urmarim atent, in absolut toate videoclipurile sale, putem ajunge la esenta lui interioara, plina de puritate.

Da, Michael J. a fost o victima! Of!

Decat dragoste pentru Michael J.! Pentru totdeauna!
Răspunde-i
Daniela Ganciu (13.07.2009, 12:43)
Sunt atat de multe de spus despre el si multe ganduri care-mi apar la fiecare vizionare a unui material cu el, a unui clip sau la ascultarea unei piese incat nu as avea timp si spatiu sa le redactez...ceea ce am scris e 0,0000000000000000000001 din tot ce as avea de spus despre geniul muzical si sufletul numit Michael Jackson!

Vad ca se bate atat apa-n piua despre faptul ca a fost homosexual: so, what? Este singurul din lume care ar fi astfel? Era viata lui si alegerea lui! Exact cum spunea si legat de culoarea pielii lui, ca sunt unii care se duc la plaja si vor sa devina negrii din albi, la el este invers si nu intelegea de ce se face atata haz de necaz; asa si cu acest aspect (pe care nu il cred personal) al vietii lui: sunt atatia homosexuali care nu sunt bombardati pentru ceea ce sunt, mai mult chiar sunt acceptati la fel de bine in societate ca oricare, deci de ce cu el ar fi altceva???

Mi se pare trist ca se insista atata in presa pe viata lui personala, cand de acum ar trebui sa ingropam securile si sa omagiem artistul care a fost Michael jackson? de ce sa mai sapam in viata personala a unui om care nu mai este si care nu mai are sansa de a se apara? dar stiu raspunsul: pentru senzational, bani, putere, etc.

A fost din pacate un "cobai" al presei si al oamenilor de-a lungul multor ani!
Răspunde-i
ca_ni (13.07.2009, 10:45)
Nu! Categoric NU! Michael nu a fost pedofil! Acest fapt poate fi confirmat de catre orice psiholog. Profilul sau psihologic nu poate fi suprapus peste cel al unui pedofil. Asta e foarte clar si evident!
Ca era un infatil si irealist? Da! Astea da! Ca refuza sa creasca refugiindu-se in lumea povestilor? Si asta! Ca era foarte jucaus (dansul sau), ca zambea, radea, vorbea, se purta si ca traia ca un copil? Da! Ca-si dorea sa ramana un copil si sa nu moara niciodata? Si asta...si multe altele...Dar nu pedofil!!! NI-CIO-DA-TA!!!
*************************************
Iar moartea sa?!?
A venit ca o eliberare fata de toate durerile fizice si psihice pe care le purta in el de o viata si se accentuasera in ultima vreme. Gandul acesta ma consoleaza si mangaie: ca acum ii este mult mai bine acolo unde este. Nu il mai doare nimic.
*************************************
Multi spun ca ar fi fost omorat. Posibil acest lucru. Erau foarte multi care ii doreau si i-au facut raul.
*************************************
Michael a devenit NEMURITOR! Va ramane vesnic VIU!!! El nu va muri de fapt niciodata, chiar daca fizic nu mai e printre noi. Ne-a lasat spiritul sau de copil pur!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Trairi in negru pe alb
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr