Mănâncă 5 NUCI şi aşteaptă 4 ore - Iată ce se va întâmpla cu tine

De în Sanatate 15 iun 2015

Nucile au o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră, dar tu ştiai ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 5 nuci şi aştepţi 4 ore?

nuca miez

Un nou studiu a arătat că un consum regulat de nuci (ideal ar fi să mănânci un pumn de miez de nucă) pe zi oferă protecţie imediată îmbotriva bolilor de inimă.

Dacă mănânci miez de nucă cu regularitate, acest lucru îţi va reduce foarte mult riscul şi îţi va oferi o protecţie permanentă împotriva bolilor cardiovasculare.

De asemenea, cercetarea a arătat o îmbunătăţire a nivelului de colesterol şi o flexibilitate sporită a vaselor de sânge, care ajută fluxul de sânge, la doar 4 ore după ce oamenii au mâncat nuci (miez de nucă) sau au consumat ulei de nuci.

Concluzia oamenilor de ştiinţă a fost că un consum regulat de nuci te poate proteja de bolile cardiovasculare. "Şi chiar prin consumarea unei cantităţi mici, adică un pumn de miez de nucă, sau prin folosirea unui ulei de nucă timp de patru zile pe săptămână poţi să îţi reduci semnificativ riscul de a suferi de boli de inimă", a spus Dr. Penny Kris Eterton, profesor de nutriţie la Universitatea Penn State din Pennsylvania.

În acest studiu, oamenii de ştiinţă au identificat în mod clar porţia pe care trebuie să o mănânci zilnic pentru a te bucura de o sănătate mai bună şi pentru a avea o inimă mai sănătoasă.

Aşadar, dacă consumi doar 3 linguri (51 de grame) de ulei de nucă îţi poţi îmbunătăţi starea vaselor de sânge în doar 4 ore.

Uleiul de nuci s-a dovedit a fi deosebit de bun penru a menţine integritatea celulelor endoteliale. Acestea sunt celulele care căptuşesc şi îmbracă vasele de sânge şi joacă un rol important în flexibilitatea acestor vase. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 noi