Legătura neaşteptată dintre vinul ALB şi CANCER

De în Sanatate 6 dec 2016

Un studiu recent aduce veşti nefaste pentru amatorii de vin alb. Potrivit specialiştilor, consumul frecvent al acestei băuturi are efecte grave asupra sănătăţii.

Cercetarea realizată la Brown University a scos la iveală faptul că vinul alb este asociat unui risc sporit de melanom invaziv.

În urma analizării datelor cu privire la 210.252 de indivizi cu vârstă peste 18 ani, specialiştii au ajuns la concluzia că un pahar de vin alb pe zi sporeşte cu 13% riscul de apariţie a melanomului. Alte tipuri de alcool, însă, precm berea, vinul roşu sau lichiorul, nu au un impact similar asupra sănătăţii individului, potrivit cercetării.

Eunyoung Cho, autorul studiului, menţionează că nu a fost identificată şi o explicaţie pentru legătura dintre vinul alb şi apariţia melanomului. A ţinut, însă, să specifice că unele vinuri prezintă un nivel sporit de acetaldehidă - substanţă care afectează ADN-ul şi împiedică regenerarea acestuia - comparativ cu alte băuturi alcoolice. Cu toate că şi vinul roşu prezintă un nivel sporit de acetaldehidă, specialiştii cred că antioxidanţii din acest tip de vin reduc impactul asupra ADN-ului.

Această legătură dintre melanom şi alcool a fost ceva mai evidentă în zone ale corpului care nu sunt expuse atât de des la soare, precum trunchiul. Comparativ cu subiecţii care nu beau, cei care au consumat 20 de grame de alcool pe zi au prezentat un risc cu 2% mai ridicat de a fi diagnosticaţi cu melanom la nivelul gâtului, capului sau extremităţilor. În schimb, aceiaşi indivizi au prezentat un risc cu 73% mai mare de a fi diagnosticaţi cu melanom la nivelul trunchiului.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...realizată la Brown University a scos la iveală faptul că vinul alb este asociat unui risc sporit de melanom invaziv, potrivit feminis.ro. În urma analizării datelor cu privire la 210.252 de indivizi cu vârstă peste 18 ani, specialiştii au ajuns la concluzia că un pahar de vin alb...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 aug