armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Iubire fara sfarsit

De în Tu si El. 17 mar 2012
Catre asta tindem cu totii: sa fim iubiti, de la inceputul si pana la finele vietii. Si, daca stam sa ne gandim bine, chiar ni se intampla lucrul asta. Ma rog, suntem iubiti tot timpul, dar nu intotdeauna de aceeasi persoana. Iar asta e a doua noastra dorinta: sa ramanem constanti in dragoste; sa avem unul si acelasi partener pe parcursul intregii vieti. Oare chiar isi mai doresc oamenii lucrul asta acum? Pentru ca multi chiar se sperie la gandul ca vor fi nevoiti sa ramana tot restul vietii impreuna cu aceeasi persoana. Suntem nevoiti sa recunoastem totusi ca ne plictisim repede si aproape de orice. Ne place noul, lucrurile noi, locurile noi si, de ce nu, oameni noi si interesanti. Dar cum stau lucrurile intr-o relatie de cuplu?

Ai vrea sa incerci mai multe feluri de iubire? Sau poate acelasi fel de a iubi, cu mai multi barbati? Ai nevoie de stabilitatea si siguranta unei singure relatii pe tot parcursul vietii tale? Sau te gandesti ca ai putea sa mai “incerci” si altceva?

Desi inca mai exista carti cu povesti in care printesa este salvata de printul calare pe un cal alb, iar parintii inca le mai citesc copiilor lor astfel de povesti, realitatea pe care o traim sau, mai bine spus, pe care ne-o construim noi zilnic e destul de departe de acele istorioare cu final fericit. Si apoi, ce e mai bine sa faci? Sa ramai intr-o relatie care nu functioneaza, care nu te face fericita, doar pentru a nu destrama casnicia si familia? Sau sa cauti iar si iar, pana gasesti omul potrivit, acel suflet pereche pe care Platon ne-a “pus” sa-l cautam?

Din nefericire, nu putem ramane vesnic ancorati in prima parte a relatiei, atunci cand toate sunt frumoase, cand ne intelegem “la perfectie” cu celalalt si stim din priviri ce vrea el/ea. Putem alege rolul vesnicei indragostite care, dupa ce consuma aceasta perioada de miere, o ia de la capat, iar si iar, de fiecare data cu un alt partener. Vine totusi un moment in viata in care simti nevoia de stabilitate, in care obosesti sa o tot iei de la capat. Si atunci ce faci? Te mai poti opri doar la unul singur? Esti sigura ca vei putea ramane doar cu el pana la sfarsitul vietii?

Ziua nuntii e una dintre cele mai frumoase zile din viata unei femei. E ziua ei, unica (se doreste), ziua in care se simte precum printesa din poveste. Ce urmeaza dupa depinde in mare parte de cei doi. Rareori spunem ca mireasa era urata, prea batrana sau prea grasa. De cele mai multe ori o vedem chiar asa, radiind ca o printesa, imbracata complet in alb, cu un zambet care lumineaza in jurul ei si transmite doar fericire si bucurie. Oare cum sa facem ca si restul zilelor sa fie la fel de frumoase ca ziua nuntii? Sau poate ca totusi ziua nuntii e mai degraba obositoare si n-ar fi bine sa ramanem blocate intr-o astfel de zi.

Gabriel Garcia Marquez scrie intr-un interviu: “Cred ca secretul consta in faptul ca am continuat sa intelegem lucrurile asa cum le intelegeam inainte de a ne casatori. Altfel spus, casatoria, ca si intreaga viata, este ceva teribil de dificil pe care trebuie sa-l reiei de la inceput in fiecare zi si in fiecare zi a vietii noastre.”
In concluzie, pentru a putea iubi la nesfarsit aceeasi persoana, e bine sa ramai tu insati si, in acelasi timp, sa fii intr-o perpetua repetitie cu tine insati si cu el.
Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

C.N. (04.04.2012, 00:07)
"Holograf" explica totul, in doar cateva cuvinte simple: Holograf - Cat de departe.avi - http://www.youtube.com/watch?v=Q_gPH9McnvM&feature=related

"Iubire (extraordinara!!!) fara sfarsit" va doresc si eu s-aveti fiecare in parte, in viata voastra, asa cum am eu ( :-) - lupt zilnic pentru asta, desigur!!! - (chiar transpir groaznic :-)) ) ): unica, sfanta, sublima, iar cel mai important: VESNICA!!! :-)

Sarbatori Pascale pline de "Lumina Sfanta" dumnezeeasca tuturor, alaturi de-ntreaga mea inima, plina de Dragoste Sfanta luminoasa! Mereu! :-)

Va iubesc!!! :-)
Răspunde-i
MARINELA ARICIU (22.03.2012, 08:27)
dupa parerea mea societatea actuala are un rol covarsitor chiar si in ceea ce priveste aspectele unui mariaj si al unei relatii , lucia spunea ca nu intelege cum parintii ei se adora inca dupa multi ani petrecuti impreuna si ca ea nu se vede capabila e o astfel de realatie, tocmai asta este problema noastra a generatiilor actuale si de aici si perisabiliatatea unei relatii fie ea certificate sau nu cu o hartie pe care scrie "certificat de casatorie". Noi pornim de la inceput inr-o relatie cu gandul daca merge bine daca nu iar bine sau unii gandim ca daca nmerge e si mai bine avem posibilitatea "unui nou inceput". Asta ne deosebeste de parintii nostri si tot asta sta si la baza durabilitatii unei relatii. Parintii nostri cand se cosatoreau o cam faceau pentru toata viata si atunci nu aveau decat optiunea de a se iubi si de a se respecta de a convietui atat cat viata le va oferi, adica pana la sfarsit zilelor....
Răspunde-i
Lucia Petrescu (21.03.2012, 19:42)
Mi-am pus aceasta intrebare de ani multi si anume: cum pot oare parintii mei sa se adore inca dupa o viata de mariaj, sa nu se sature uniul de celalalt, sa nu se certe nicodata? Eu n-as putea trai astfel, pt. ca sunt o fire dificila si ma plictisesc repede. Sa nu crezi, Cristina ca-s vreo "strica relatiile", dimpotriva.Cind am intrebat-o pe mama ceea ce am scris mai sus, a ras si mi-a spus ca asa sunt concepute casatoriile normale, frumoase, civilizate. Ce-ar mai fii sa ne saturam unii de altii si sa tot cautam partener toata viata continuu (sau ma rog, vreo 20 ani)? E greu.
Răspunde-i
iris (21.03.2012, 09:51)
Cred ca intrebarea care se pune este Iubim sau Ne iubim, poti de lungul unei convetuiri lungi sa te gandesti la cat daruiesti partenerului tau in fiecare zi sau te trezesti ingrozita la un moment dat spunand,, Nu ma mai iubeste si eu il iubesc atit de mult''. Un inceput bun nu este premiza unui final fericit, cind spui ,,ce ne-a lipsit ''
undeva pe parcurs am iesit din realitatea in doi si ma inceput sa traim numai in realitatea personala si magia s-a rupt. O viata in cuplu este o cladire la care construiesti zi de zi, uneori cu degetele zdrelite pui caramida peste caramida si alteori ai nevoie de un respiro pentru a aprecia constructia in ansamblu , sa vezi cea iesit , daca nu se prabuseste si ce se poate face. Casnicia este ca o dimineata in care te-ai imbracat frumos si ai plecat in oras unde ai de rezolvat o multime de treburi, unde trebuie sa te intalnesti cu persoane dragi dar in functie de cum se vor rezolva problemele lucrurile se schimba si nu prea reusesti sa respecti programul pe care l-ai avut cand ai iesit pe usa, dar dimineta a fost frumoasa si plina de sperante.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr