Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Inapoi la scoala: cum inveti rapid o noua limba straina

De în Cariera 15 sep 2008
Exerseaza-ti vointa si castiga si ceva in plus: invata o noua limba straina! Nu iti propun sa te strecori incognito la o ora de romana de la un liceu, si nici sa te apuci de doctorat. Iti propun sa incerci o forma de "scoala", fara teze si fara toceala, una in care inveti numai de drag.

Exerseaza-ti vointa si castiga si ceva in plus: invata o noua limba straina! Nu iti propun sa te strecori incognito la o ora de romana de la un liceu, si nici sa te apuci de doctorat. Iti propun sa incerci o forma de „scoala", fara teze si fara toceala, una in care inveti numai de drag.

„Intotdeauna am vrut sa invat spaniola... numai ca in scoala am facut franceza si rusa. Acum, cand am scapat si de master, m-am hotarat sa imi implinesc visul", povesteste Iuliana. Lucreaza in media si tocmai a terminat primul modul de spaniola de la Institutul Cervantes cu 9.30, o nota onorabila.

Iuliana a avut noroc, pentru ca a inceput cursul in timpul concediului si a reusit sa urmeze un modul de predare intensiv. Cu toate ca nu stia la ce sa se astepte, cursurile si felul de a preda al profesoarei au surprins-o placut: „La ore, toata lumea vorbea in spaniola... asa am invatat cu totii. Atunci cand profesoara ne-a cerut sa spunem fiecare cate un cuvant care sa insemne ceva care ne place in mod deosebit, eu am spus Me gustan las arañas si nu am inteles ce o face sa rada atat de tare, pentru ca nu e ciudat sa iti placa portocalele. Ea mi-a explicat ca am spus Imi plac paianjenii, pe un ton foarte convins. Naranjas (portocale) a fost dupa aceea cuvantul zilei."

Dupa circa doua saptamani, Iuliana a trebuit sa se intoarca la serviciu. Atunci a inceput sa fie mai greu, pentru ca a mers la ore de la 10 dimineata si pana la 12.30, iar dupa aceea la slujba, unde ramanea pana seara tarziu, pentru a recupera orele pierdute. Cel mai greu i-a fost atunci cand s-a apropiat examenul final, pentru ca a incercat sa mai citeasca in metrou, dar fara succes. Ceea ce a ajutat-o sa invete limba spaniola la nivel de incepator au fost conversatiile din timpul orelor, dar si exercitiile - unele chiar amuzante - pe care le-a facut in aula virtuala.

„Spaniola nu imi foloseste deocamdata. Cu toate acestea am de gand sa reiau cursurile din iarna, chiar daca o sa fie mai dificil la intermediari. N-am renuntat sa sper ca intr-o buna zi o sa locuiesc in oraselul de pe malul marii in care mi-am facut vacanta anul trecut."

O limba straina te poate ajuta oricand, atat cand e vorba de o avansare profesionala sau de o schimbare a locului de munca, cat si atunci cand vrei sa calatoresti sau sa te muti intr-o alta tara. Dar poti sa inveti o limba straina si fara sa speri la o promovare sau la faptul ca de maine vei emigra. Trebuie pur si simplu sa vrei sa inveti ceva nou, sa vrei ca pentru cateva ore pe saptamana sa redevii eleva si sa iti doresti sa fii inconjurata de oameni la fel ca tine, care au venit sa invete ceva pentru bucuria sufletului.

Arta conversatiei

Cel mai important lucru este sa alegi cu grija locul in care vrei sa inveti. Si in acest caz se aplica regula pe care probabil ca o stii bine, de la traininguri: evita cursurile care lucreaza cu grupuri mai mari de 20 de persoane, pentru ca iti va fi greu sa vorbesti sau sa comunici cu profesorul. Daca vrei doar sa inveti o limba noua, poti merge la orice scoala specializata in aceasta directie, eventual una care sa se afle aproape de casa sau serviciul tau. Daca vrei sa obtii un certificat recunoscut international, alege cele mai bune cursuri, mai ales ca nu sunt diferente mari de preturi.

Ai posibilitatea sa iti adaptezi orarul in functie de programul tau, dar si sa alegi intre varianta de curs intensiv (de mai multe ori pe saptamana) sau extensiv. La toate aceste cursuri vei invata folosind metoda conversationala, vorbind cu profesorul si colegii de curs in timpul orelor, dar si facand diverse exercitii si citind teoria inainte. Poti sa iei o limba de la zero, de exemplu araba sau japoneza, si poti sa ajungi, trecand prin toate nivelele, sa ajungi sa o stapanesti la nivel conversational in mai putin de un an, promit scolile de limbi straine. Trebuie doar sa inveti constant, aproape zilnic si sa aloci un numar de cateva ore pe saptamana mersului la cursuri.

Doua scoli unde poti invata aproape orice limba doresti si care se bazeaza pe conversatie sunt:

Echo, Strada Dimitrie Onciul, nr. 33, sectorul 2, Bucuresti, Telefon: 021/ 253 2255; 021/ 252 3955, Mail: [email protected]

Crystal Mind Academy, str. Opanez nr 13 (Zona Lacul Tei), Telefon: 031 805 6838 / 0723 428 351, Mail: [email protected]

Experienta conteaza!

Pentru a beneficia de o experienta de generatii, dar si de un suport bibliografic si cultural, alege institutele culturale straine, care ofera cursuri predate de vorbitori nativi. Ai sa vezi, daca incepi un curs aici, n-o sa poti sta deoparte nici de concertele si serile de film organizate de institute!

- La Institutul Goethe, de exemplu, poti urma un curs de limba germana pentru incepatori care dureaza 10 saptamani si costa 800 de lei. Cursurile incep la mijlocul lui octombrie, asa ca trebuie sa te grabesti! Adresa: Str. Tudor Arghezi 8-10, Telefon: 021 311 9762;

- La British Council trebuie mai intai sa dai un test cu unul dintre profesori, iar apoi vei fi repartizat la nivelul potrivit tie. Metoda testului se practica in mai multe scoli de limbi straine. Din septembrie si pana in decembrie, cursul de limba engleza se tine de doua ori pe saptamana si costa 1060 de lei. Adresa: Calea Dorobantilor nr.14, Telefon: 021 307 9600 ;

- Daca spaniola e limba pe care vrei sa o inveti, la Institutul Cervantes vei avea acces gratuit la biblioteca, la aula virtuala unde gasesti exercitii si teste, precum si la alte materiale pentru cursul tau, care costa, in functie de nivel si de intervalul orar in care vrei sa inveti, intre 127 si 148 de euro. Adresa: Str. Marin Serghiescu, nr.12, Telefon: 021/ 210 2737;

- Institutul Francez iti ofera posibilitatea de a invata franceza urmand unul dintre cursurile sale pentru adulti, cu tarife cuprinse intre 300 si 485 de lei, in functie de numarul de ore si de tipul de curs. Adresa: Bd. Dacia 77,
Telefon :021/ 316 3836; 021/316 0224.

Cursuri online sau la distanta - cele mai rapide variante

Exista ceva mult mai important decat faptul ca tu ti-ai cumparat un manual sau un curs de limbi straine. Trebuie sa ai o vointa puternica, sa studiezi in fiecare zi si sa iti faci timp pentru asta. Profesorii de limbi straine spun ca este mai bine sa studiezi macar o jumatate de ora in fiecare zi, decat sa inveti 6 ore intr-o singura zi.

Poti cere o oferta de cursuri de la Eurocor. Ei ofera cursuri de engleza, franceza, germana, italiana si spaniola si in principiu pentru un modul (incepator, intermediar sau avansat) ai nevoie de 20 de caiete iar fiecare caiet costa 28 de lei.

Vei cunoaste oameni noi, vei avea ocazia sa inveti o limba straina si chiar sa te apuci din nou de facut teme, nu impreuna cu copilul tau, ci chiar pentru tine. Programul tau va fi mai incarcat timp de cateva luni, dar este o modalitate de dezvoltare personala si "antrenament al mintii" care iti va oferi satisfactia unui lucru construit de la zero. Ca sa faci deja un prim pas, scrie-ne un mesaj in limba pe care ti-ar placea sa o inveti.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

cristina-nicoleta paterau (18.09.2008, 09:34)
salutare.Eu am terminat facultatea de stiinte economice si lucrez in domeniu.Am descoperit insa ca job-ul nu are nimik in comun cu ce as fi vrut eu sa fac. Am decis ca vreau sa studiez limba chineza la un nivel recunoscut international, insa locuiesc in Pitesti si nu am posibilitatea de a urma cursuri in Bucuresti, din cauza serviciului.Cunoasteti institutii ce organizeaza cursuri de chineza la distanta?..Multumesc..
Răspunde-i
marinela (16.09.2008, 14:57)
si eu imi doresc sa invat cat mai multe limbi straine in primul rand pentru acel exercitiu al mintii si pentru a nu-mi iesi din mana, cum se spune. pe perioada facultatii am urmat si eu cursurile Centrului Cervantes din Iasi doar ca am picat testul DELE insa imi doresc enorm sa-l dau din nou in mai viitor si sa ma pregatesc ceva mai mult pentru ca a fost si vina mea, dar am ramas foarte frumos impresionat de toti de la centru, am ramas cu prietene si amice foarte dragute ca sa nu mai zic multumirea si placerea a sti ceva in plus. acum sper sa reusesc cat mai repede sa ma angajez si sa gasesc intre timp si acasa-botosani- centre unde sa invat germana sau portugheza ori sa reinvat franceza-pe care am cam uitat-o din scoala generala
una peste alta...e una din indeletnicirile care iti aduce multe emotii dragute mai ales cand reusesti sa formulezi prima fraza fara greseli
apropos...stie cineva unde ar fi vreun centru de limbi straine in botosani?!
bafta multa tuturor
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr