chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

"Fetele cuminti" adora aventurile estivale: nudism, flirt, atractie. Stii cand sa te opresti?

De în Explicit 14 iul 2010

Nu se considera "fete cuminti" si le-ar placea "sa puna pe jar baietii obraznici" intr-o mica escapada estivala, in schimb n-ar fi de acord sa faca plaja nud si cu atat mai putin nu ar accepta invitatia unui barbat intalnit doar cu cateva zile in urma de a peterece cateva zile pe yahtul sau select. Printre atatea contradictii, este firesc sa ne intrebam ce-si doresc totusi femeile in materie de placeri estivale: distractie, relaxare sau ...senzatii tari? Raspunsul la aceasta intrebare ni l-a oferit un sondaj de opinii realizat de Feminis si Girls on The City in perioada 8 iunie - 12 iulie, la care au participat 100 de cititoare. Iata in continuare rezultatele si interpretarea lor!

Cu gandul la plajele insorite, le-am intrebat pe cititoare daca ar accepta sa se bronzeze nud, facand abstractie de prezenta barbatilor din jur. 60% au respins cu vehementa ideea, motivand ca exista plaje pentru nudisti unde exhibitionismul se poate manifesta in voie, in timp ce 30% dintre respondente au recunoscut ca daca ar avea un corp perfect nu ar mai sta pe ganduri. Restul de 10% au spus ca ar face plaja nud doar daca iubitul lor ar fi de acord.

"Nud! Ceva ce place tuturor barbatilor, pictori, fotografi, artisti sau oameni de rand. Dar ceva ce femeile nu aleg foarte usor sa dezvaluie, in orice moment, cu orice ocazie. Unele femei se simt cumva in siguranta in "spatele" costumului de baie care, stim cu totii, nu acopera el foarte mult. Dar totusi, e mai bine daca exista! O falsa pudoare, ne-am putea intreba? Mai mult sau mai putin. E vorba de educatie, cultura, obisnuinta, incredere in sine si capacitatea de a te simti libera, in orice moment, cu orice ocazie. Daca renunti doar la "top" inseamna ca esti doar pe jumatate femeie?!? Sau daca ramai doar pe jumatate imbracata, doar in bikini, e ca si cum ai spune..."ai voie sa privesti si, eventual sa atingi doar ce e la vedere, sus; restul ti-e interzis!". Stim prea bine ca pentru barbati, si un decolteu rebel, o fanta incitanta a fustei, putin din pulpa piciorului e indeajuns pentru a-i starni. Si atunci?!?", se intreaba Cristina Marioglou, psiholog, care ne-a oferit o interpretare a rezultatelor.

"Probabil costumul de baie face parte din acest joc al seductiei, al controlului pe care il vrea femeia asupra barbatului, mai ales acolo, pe plaja, in vazul tuturor, unde temperatura e si asa prea ridicata. Poti sa te uiti, poate sa iti placa, poti sa doresti, dar...mai vedem noi daca poti sa si ai", concluzioneaza psihologul.

Intrebate cu ce actor ar vrea sa aiba o aventura de-o vara, 40% dintre femei l-au preferat pe Johnny Depp, motivand ca le plac barbatii nonconformisti si misteriosi. Urmatorul clasat in topul preferintelor a fost Vin Diesel, preferatul femeilor care se simt atrase de....barbatii duri. Brad Pitt si George Clooney au fost la egalitate dar cu procente mult mai mici, chiar daca doamnele care i-au votat au recunoscut ca primul le-ar face sa se simta ca niste VIP-uri in timp ce al doilea este genul de barbat matur si cu experienta care frange inimi!

"Gustul femeilor pentru barbati e la fel de difierit si capricios precum se prezinta si marea. Uneori e mai frumoasa si mai rebela, alteori te ia pe sus cu valuri puternice, poate fi si lina, calma dar intriganta... Fiecare femeie isi doreste ceva, altceva, un barbat unic, care sa insemne totul pentru ea", concluzioneaza psihologul.In continuare am vrut sa aflam ce ar face o "fata cuminte" singura la mare. La egalitate de procente, adica 30%, doamnele au raspuns ca "pune pe jar baietii obraznici", fie ca "petrece pana dimineata si apoi o ia de la capat" sau ca "isi cauta marea iubire insa n-ar refuza o aventura de-o noapte cu un tip sexy", in timp ce doar 10% s-au gandit ca o "fata cuminte" nu-si poate petrece dupa-amiezile decat "jucand volei pe plaja cu barbatii bronzati, musculosi si...singuri".

Le-am propus cititoarelor si un exercitiu de imaginatie: un tip sexy pe care l-au cunoscut cu o seara in urma le invita intr-o croaziera de cateva zile pe yahtul lui. Care ar fi raspunsul lor? 50% dintre cititoare au marturisit ca ar "trage de timp" pentru a afla mai multe despre el, in timp ce 35% au spus ca ar refuza propunerea cu delicatete, deoarece "prefera aventurile pe uscat". Doar 15% dintre doamnele care au participat la sondaj au spus ca ar accepta fara nicio problema, "dar nu inainte de a-i da celei mai bune prietene semnalmentele si numarul lui de telefon".

"Invitatie intr-o croaziera pe un yaht. E cumva diferita de o invitatie acasa la el? Doar pentru ca "apartamentul" ultamodern, utilat cu de toate, se afla in continua miscare e altfel? E mai putin sigur? Aventura e mai mult sau mai putin la fel. Riscurile sunt cam aceleasi. O femeie libertina, dispusa sa se urce intr-o masina, sa se duca la el acasa, va accepta si o astfel de propunere, de a petrece cateva zile fierbinti pe mare. Cele mai responsabile, isi vor lua ceva masuri de precautie, spun ele. E ca si cum ai spune: "M-a calcat cu masina si m-a omorat, nu o sa scape nepedepsit. O sa plateasca!", chiar daca asta presupune ca ea nu mai esti in "decor", de fata, sa vada in ce fel o sa fie el pedepsit. Mi se pare mai mult sau mai putin o naivitate si poate chiar mai riscant", este de parere Cristina Marioglou.

Si pentru ca tot am ajuns la capitolul "aventuri estivale", am strecurat in chestionar si o intrebare mai indiscreta: "Ce ti-ai dori vara aceasta in materie de sex?" "Sa experimentez mai mult" au raspuns 80% dintre femei, in timp ce restul de 20% au recunsoscut ca ar fi tentate sa testeze o gama larga de jucarii sexuale, sa faca sex cu mai multi parteneri sau chiar "sa guste din placerile interzise , cum ar fi sarutul cu o femeie sau...chiar mai mult".

In fine, le-am intrebat pe cititoare ce trucuri vor folosi in aceasta vara pentru a fi tinta dorintei barbatilor. 50% dintre cititoare au mizat pe increderea in sharmul personal si in fizicul lor, in timp ce, la egalitate, 20 % dintre femei vor arunca in jocul seductiei fie tocurile si decolteurile sexy, fie promisiunile indraznete sugerate de priviri. Doar 10 % dintre femei au recunoscut ca promisiunea unei aventuri fara obligatii este atu-ul care ii poate incita pe barbati.

"Cele care au mizat pe farmecul si fizicul lor cu siguranta arata bine si stiu asta. Chiar daca au apelat la cine stie de diete sau nu, ca merg la sala si sar cu consecventa masa de seara, stiu ca se pot baza pe ceea ce e la vedere. Cele care mizeaza pe accesorii, tocuri inalte, decolteuri generoase sau incitante, par sa aiba chiar mai multe atuuri. Chiar daca nu arata foarte bine, stiu sa se puna in valoare si, mai ales, stiu ce le place barbatilor (sa priveasca).

Desi suntem convinse ca barbatii fug de obligatii si responsabilitati, de relatii de lunga durata si implicatiile acestora, sunt si ei tot oameni care au nevoie de dragoste, vor sa fie apreciati si iubiti. Asa ca, nu mizati suta la suta doar pe aventurile de o noapte, fara a schimba numele sau numerele de telefon. Nu sunt chiar toti asa de superficiali, imaturi si speriati de o relatie. Daca si ei cauta acelasi lucru ca si femeile?", se intreaba psihologul.

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

raluca brezniceanu (28.10.2010, 11:02)
In general ,femeile din Romania inca mai sunt victimele unei infruntari directe intre ideile mamei despre 'bine si rau' si necesitatea constrangatoare de a raspunde cerintelor urgente ale hormonilor,care nu au auzit niciodata de 'bine si rau'.Simtamintele sexuale se intensifica in mod dramatic in timpul vremii calde,deoarece glanda pineala este acordata cu lungile ore de vara incarcate de lumina.Nu se stie de ce ,dar la fiintele umane ,conceptia pare a-si atinge apogeul in lungile zile de vara-poate pentru ca bebelusul sa se nasca in jur de 1 aprilie ,data care in trecutul primitiv il ajuta pe acesta sa creasca puternic inainte de a se instala iarna.Vara ,sunt deobicei momentele cand se merge pana la capat la intalniri ,ca apoi sa urmeze vinovatia.Este mai mult o problema sociala.Femeile care pun stapanire pe drepturile lor sexual isi pierd adesea drepturile sociale-in apropierea lor prietenele necasatorite se simt in nesigurata,femeile casatorite se simt amenintate iar femeile in varsta sunt ostile fatis.Cele carora le lipseste curajul de a pune sub semnul intrebarii prohibitiile rigide ale societatii isi aseaza singure emotiile in raft.O femeie care nu isi exprima pe deplin feminitatea in modul cel mai direct posibil este separate din punct de vedere emotional si sexual de restul lumii. Este posibil ca impulsurile create de hormoni sa nu ajunga la suprafata in forma lor initiala.Unele femei sunt incercate de foame,altele sunt nervoase,irascibile.Cateva trec prin depresie in aceasta perioada.Influenta chimica subtila a hormonilor sexuali este ceea ce face ca creierul si gandurile unei femei sa fie profund diferite de ale unui barbat.In fiecare moment din zi ,fiecare celula a creierului unei femei este imbaiata in hormoni sexuali.Fiecare reactie,fiecare gand este sub influenta lor. In societatea noastra cea mai mare dintre placerile umane-implinirea sexuala- este refuzata in mod oficial oricarei femei adulte care este necasatorita,vaduva sau divortata,in schimb poate sa faca operatii pe creier sau sa practice avocatura. Multe femei ii resping pe posibilii candidati la casatorie fiindca acestia nu se ridica la inaltimea asteptarilor lor lipsite de realism.Niciun barbat din lume nu poate suporta comparatia cu cel mai recent erou de la televizor.Daca acesta s-ar comporta normal pe ecran, nu ar mai fi angajat nici macar la reclame.Niciun barbat in carne si oase nu poate intra in competitive cu un model imposibil de pe ecran sau dintr-o carte ,pentru ca fiintele umane au prin structural or defecte,iar ecranul sau romanul nu le prezinta sip e acestea.Cata vreme femeile sunt impresurate cu povesti despre cum trebuie sa se comporte,ele isi adapteaza raspunsurile si anticiparile astfel incat sa corespunda cu ceeea ce au citit sau au vazut in filme.In acest caz realitatea ajunge sa imite fantezia-femeia ajungand invinsa la capatul cursei.Nu numai ca actioneaza ca si cand toate miturile ar fi adevarate,dar le si transmit vestile proaste fiicelor lor,care le integreaza in viata proprie.Rezultatul este o generatie de femei care accepta ca fapte o colectie de zvonuri privind sexualitatea ,conceptii eronate,neintelegeri,care nu reprezinta decat dorinte masculine neintemeiate.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Explicit
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar