sport

Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare, să faci...

Citeste mai mult»
Paul Auster

Romancierul american Paul Auster, autorul ''Trilogiei New...

Citeste mai mult»
yumi

Japoneza Yumi Katsura, o renumită creatoare de rochii de...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu a fost eliberat după opt ore de...

Citeste mai mult»
Raluca Turcan

Raluca Turcan, despre cineaşti la gala Premiilor Gopo:...

Citeste mai mult»
Salma Hayek

Salma Hayek s-a alăturat Madonnei pe scena din Mexic,...

Citeste mai mult»
shakira

Blackstone oferă aproape 1,6 miliarde de dolari pentru...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»

Femeile de succes stiu sa comunice!

De în Cariera 13 apr 2009
Relatiile fac si desfac afaceri, interese si chiar prietenii. O persoana bine-relationata are, indirect, puterea sa inzecita cu a celor care ii sunt prieteni sau apropiati. Afla cum poti comunica cel mai bine pentru a avea succes! Mihaela Costea, specialist in Resurse Umane ne da sfaturi!
Mi-ar fi placut si ar fi facut lucrurile mult mai usoare ca cineva sa imi fi explicat inca din copilarie cat de importanta este comunicarea si dezvoltarea retelei de prieteni si cunostinte. In felul asta as fi trecut mult mai usor peste unele mici "piedici", atat in viata sociala cat, mai ales, in ceea ce priveste profesia.

Nu conteaza care este profesia ta si nici macar ce iti propui sa reusesti in cariera. Nu e necesar sa iti propui sa ajungi vice-presedintele companiei la care lucrezi sau director. Trebuie doar sa iti doresti sa continui sa iti faci meseria mai bine, sa vrei sa fii din ce in ce mai buna. Ai nevoie de oameni si de relatii la fel de mult cum ai nevoie de tine insuti!

Pe tot parcursul carierei si al vietii tale sociale vei avea nevoie sa comunici cat mai eficient si cat mai placut si sa iti faci relatii. De altfel, sunt convinsa ca faci aceste lucruri deja, poate chiar fara a-ti da seama!

Pentru a avea succes trebuie insa sa ceri si sa poti conta pe ajutorul celor din jur. Iar aici intervine puterea retelei tale personale, oamenii pe care ii cunosti si care, la randul lor, cunosc alti oameni.

Conteaza foarte mult felul in care iti cladesti aceasta retea si aici incercam noi sa iti venim in ajutor! Stilul si subtilitatea cu care iti creezi o retea sunt importante, pentru ca exista cateva reguli "nescrise" care te pot ajuta sa nu pari o oportunista!

Mihaela Costea, manager de Resurse Umane ne spune cum abordeaza un specialist importantat retelei sociale: "Se spune ca lumea e mica. Depinde de noi cat de mica si cat de apropiata ne-o facem, iar acest lucru se datoreaza networking-ului. O retea de cunostinte care sa ne fie, intr-adevar, utila in dezvoltarea profesionala, se cladeste in timp si necesita atentie si implicare din partea noastra."

Cartile de vizita - primul pas al retelei tale!

Esti la un seminar sau la un congres si intalnesti pe cineva care iti pare interesant si de care ai putea avea nevoie in viitor -sau pe care l-ai putea ajuta tu? Cere-i o carte de vizita! Incearca sa iti faci o nota (pentru persoanele cu buna memorie eu as spune mentala, pentru noi restul…mai bine notezi doua-trei cuvinte la descriere, langa numarul trecut in agenda telefonului) cu lucurile despre care ati vorbit. O prietena de-a mea imi povestea ca la ultimul congres la care a fost a intalnit o colega din Targu-Mures care i-a povestit multe despre sarcini, colega fiind insarcinata la acel moment. Noteaza-ti despre ce ati vorbit, dar incearca sa retii amanuntele personale -de exemplu sarcina in curs- si nu barfele.

La fel de important este sa imparti si tu carti de vizita! Comanda-ti 100, iti garantez ca poti gasi firme care imprima si mai putine, poarta-le mereu cu tine si fa schimb cu cei pe care ii intalnesti. Cand primesti o carte de vizita, este bine -citeste politicos- sa te uiti cateva secunde peste ea, inainte de a o baga in geanta!

"Secretul" cartilor de vizita este sa le folosesti, nu doar sa le colectionezi, la fel cum adunai in copilarie surprizele de la gumele de mestecat. Mihaela Costea detaliaza: "Un numar mare de carti de vizita pe care le adunam, dar nu le utilizam, nu reprezinta nimic mai mult decat un copac taiat. Pentru ca acele carti de vizita sa dea roade, trebuie sa ne implicam in relationarea cu persoanele care ni le-au dat. Acest lucru presupune contactarea directa a persoanelor pe care le-am cunoscut de-a lungul activitatii profesionale, retinerea detaliilor care ii individualizeaza pe cei cu care am intrat in contact si punctarea acelor aspecte – un mail cu ocazia zilei de nastere a persoanei in cauza, invitatie la un eveniment care stim ca este de interes pentru o anumita persoana din grupul nostru de relatii."

Incanta-i inainte de a te lasa incantata!


Sa presupunem ca esti la o conferinta, seminar sau congres si ca ai intalnit niste profesionisti din domeniul care te intereseaza, profesionisti de care crezi ca ai putea avea nevoie. Specialistii spun ca cel mai bun mijloc de comunicare este sa le explici cum i-ai putea ajuta tu si compania, afacerea sau ideea ta pe ei! Nu trebuie sa astepti ca oamenii care te intereseaza sa incerce sa te "incante", pentru ca doar persoanele ajunse -cu ajutorul networking-ului, desigur- la un inalt nivel profesional isi pot permite acest lucru.
Eficienta maxima: imparte-ti timpul!

Chiar daca intalnesti pe cineva cu care sa te intelegi si sa te simti bine chiar, cineva care crezi ca te-ar putea ajuta in viitor, una din marile greseli pe care le-ai face ar fi sa iti petreci tot timpul cu acea persoana! Scopul tau este sa iti extinzi "antenele" si sa cunosti oameni noi, nu sa iti faci o noua prietena! Pe scurt, ar trebui sa cunosti persoana care iti pare interesanta, sa vorbesti cu ea/el suficient timp ca acesta sa tina minte cine esti si sa faceti schimb de carti de vizita. Nu e nici politicos si nici bine sa monopolizezi pe cineva!

Cauta-i cand nu ai nevoie de ei!

Nu e o greseala, e logic sa ii cauti cand ai nevoie de ei! Dar oamenii nu se bucura -si se simte imediat interesul- daca ii cauti numai atunci cand ai nevoie de ei! Suna-i sau da-le un mail din cand in cand iar lucrurile vor fi mult mai prietenoase si mai relaxate atunci cand vei avea cu adevarat nevoie de ei.

Dezvolta relatia: invata sa multumesti!

E foarte important sa pastrezi relatiile in timp. De aceea, ar fi bine sa le multumesti de fiecare data cand te ajuta cu ceva. Sfatul specialistilor este sa incerci sa le trimiti la birou ciocolata sau flori, sau chiar pizza daca sunteti mai apropiati, pentru ca astfel te vor ajuta si data viitoare!

Mihaela Costea: "Orice modalitate am aborda in a ne crea un networking de valoare, este foarte util sa avem in permanenta in vedere sa tratam toate cunostintele pe care ni le facem cu sinceritate si cu deschidere. Pentru a primi valoare, trebuie sa stim sa oferim valoare!", ne sfatuieste specialistul in Resurse Umane de la Gemisa.

Nimic nu e pe gratis, nici in viata si nici in ceea ce priveste conexiunile! Trebuie sa fii perseverent, sa nu lasi ca relatiile sa se deterioreze pentru ca oamenii sa iti intoarca gesturile!
Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Georgiana Papari (15.04.2009, 11:13)
Multumim pentru comentariu! Spune-ne la ce te referi, mai exact!
Răspunde-i
Corina-Lucia miulescu (15.04.2009, 08:59)
Sunt de aceeasi parere dar totul sa se faca transparent atunci cind cineva ascunde ceva , nu e in regula , daca ai relatii de afaceri cu cineva apropiatii ar trebuii sa stie acest lucru , atunci nu intervin suspiciuni . Cind totul se face pe ascuns si nu se stie cu cine vorbesti la telefon si cu cine te intilnesti si in ce scop inseamna ca TU ai un gind ascuns pe care EU il banuiesc ..pt. ca te cunosc si pt. ca atunci cind ti-am fost draga m-ai purtat cu tine peste tot. In consecinta eu scriu aici de placere nu pentru bani si nici pentru a intilnii dragostea vietii mele . Si o fac fara sa ascund nimic . Bani fac altfel , eu stiu un singur lucru pentru a face bani , cumpar ceva care azi valoreaza 1 leu si intuitia mea i-mi spune ca miine va valore 3 lei . Nu am dat grsi niciodata . Totul e sa ai curaj si intuitie.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
02 mai