armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Femeile candideaza. Tu votezi?

De în Cariera 29 oct 2008
Istoria politicii e plina de exemple ale unor sotii exemplare care au stat in spatele sotilor lor, politicieni de marca -Martha Washington, Eleanor Roosevelt, Jacqueline Kennedy - si mai putin de femei care au reusit sa isi faca un nume in politica, preluand diplomatia si ferocitatea senina a barbatilor. In ultimii ani insa, femei precum Angela Merkel, Condoleeza Rice, Segolene Royal si Hillary Clinton au demonstrat ca se pot lupta cot la cot cu contracandidatii lor, de cele mai multe ori barbati. America ne-a dovedit ca nu este pregatita pentru un presedinte de sex feminin. Romanii sunt, oare, pregatiti sa voteze femeile la alegerile parlamentare?

Alegerile parlamentare uninominale se apropie, si a ramas foarte putin timp pana la inceperea campaniei, pe 31 octombrie. Campania va avea o durata de 30 de zile, iar partidele incearca sa isi calculeze cat mai bine sansele de a obtine cat mai multe voturi pentru candidatii lor. Noul mod de alegeri, uninominal, si faptul ca intreaga tara este impartita in colegii, i-a obligat sa isi aleaga candidati cu o cat mai mare vizibilitate si care sa fie cat mai cunoscuti de catre electorat. In acest fel, pe listele partidelor si-au facut aparitia mai multe nume extrem de cunoscute, provenind din televiziune, muzica sau actorie. In mass-media sunt din ce in ce mai vizibile candidatele de sex feminin. Chiar daca sunt alese pentru a-si putea exercita functia, partidul din care fac parte va trebui sa treaca pragul electoral, obtinand minim 5%.

Pentru alegerile uninominale care vor avea loc in data de 30 noiembrie, Elena Udrea va candida din partea PD-L in colegiul 25 al capitalei – mai exact in cartierul Drumul Taberei, sectorul 6. Sotia omului de afaceri Dorin Cocos, acuzat de presa ca a facut numeroase afaceri cu Primaria Capitalei, Elena Udrea a devenit cunoscuta in momentul in care a fost numita Consilier de Stat si Seful Cancelariei Presedintelui Romaniei.

Personalitate politica controversata, Elena Udrea si-a facut, in ultimele luni, o imagine diferita de cea cu care media romaneasca a fost obisnuita: a aparut la o emisiune tricotand si, cu cateva zile inainte, ajutase dand cu mopul la curatenia de dinaintea inceperii anului scolar intr-o scoala din cartierul Drumul Taberei. Pe blogul sau se regaseste un proiect menit sa fluidizeze circulatia celor din acest cartier, proiect care consta in construirea unui tronson de metrou care ar avea unul din capete la Universitate si altul in Ghencea.

Tot pe blogul sau, Elena Udrea da sfaturi juridice gratuit celor care ii scriu si celor care au nevoie de ajutor juridic. Iti poti alege chiar si felul in care doresti sa ti se raspunda, privat sau public, pe blogul sau.

In acelasi sector, ba chiar in acelasi cartier si colegiu electoral, 25, candideaza si mai nou-intrata in politica Luminita Anghel, din partea Partidului Social Democrat. Cantareata de succes, imagine a unei marci de cosmetice si catigatoare a locului III la Eurovision in anul 2005, alaturi de Sistem cu piesa "Let me try", Luminita Anghel este divortata si este mama unui baietel de 11 ani, David.

Ea sustine pe blogul sau faptul ca motivele care au indemnat-o sa intre in politica au fost atat de ordin personal, cat si social: "Am intrat in politica pentru ca m-am saturat sa stau pe margine si sa ii las pe altii sa aleaga in locul meu. Vreau sa vorbesc in numele meu si al celor care sunt ca mine. Nu pot sa stau pe margine si sa privesc cu ochi carcotasi cum altii fac 'ce e bine' pentru mine. Vreau sa ma implic. Am ales PSD-ul pentru ca este un partid mare si puternic, care are la baza principiile egalitatii si dreptatii sociale, care lupta pentru un sistem de protectie sociala si pentru ca sper ca o sa se tina de promisiune, sa ma sprijine in proiectele mele."

In declaratia sa de avere, ea precizeaza faptul ca a reusit sa agoniseasca 200.000 de euro si 50.000 de lei, ambele sume aflandu-se in conturi curente. Candidata PSD mai precizeaza ca are 100.000 de euro, imprumutati unei persoane.

Alina Gorghiu este tanara candidata a PNL pentru colegiul electoral uninominal numarul 22, aflat in sectorul 5 al capitalei. Este cunoscuta si prin faptul ca este fosta iubita a ministrului liberal pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, si fosta colega de avocatura a presedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. Ea are, cu siguranta, unul din cele mai interesante site-uri, cu foarte multe optiuni (poti chiar trimite felicitari personalizate daca cunosti un Petru, un Pavel sau o Marie), ba chiar poti citi si un ziar online, special facut pentru cei din sectorul 5 al capitalei, colegiul unde va candida Alina Gorghiu. Mai mult, o initiativa extrem de buna este afisarea pe site-ul sau a unui manual de instructiuni pentru votul uninominal.
Alina Gorghiu recunoaste, intr-un comentariu de pe blogul sau, ca a inceput campania in urma cu aproximativ patru luni de zile, dar ca "activeaza in sectorul 5 de vreo sapte ani de zile".

Din declaratia sa de avere aflam faptul ca, la cei 30 de ani ai sai, Alina Gorghiu a castigat 200.000 de lei din avocatura, 50.000 de lei din indemnizatii primite ca
urmare a participării în trei Consilii de Administraţie si 1500 de lei din dobanzile depozitelor sale.

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei si rectorul Universitatii Politehnice din Bucuresti, este o figura foarte cunoscuta, cu precadere in mediile universitare. Ea va candida, din partea Partidului Social Democrat, la colegiul 22. Si domnia sa isi expune parerile si o parte din proiecte pe blogul sau personal. Din declaratia sa de avere aflam ca detine 290.000 de lei, aflati in doua conturi personale si ca sotul sau i-a vandut lui George Becali actiuni in valoare de 105.840 euro. In patrimoniul familiei Andronescu se mai afla un apartament, proprietatea sotului sau si doua autoturisme. In aceste zile Ecaterina Andronescu este foarte prezenta in media, pentru ca sustine activ cresterea salariilor profesorilor cu 50%.

Oana Niculescu-Mizil candideaza tot din partea PSD-ului si este nepoata fostului demnitar comunist Paul Niculescu-Mizil. Este creatoare de moda si candideaza pentru un loc de deputat intr-un loc din sectorul 5, mai exact in colegiul 20. Din declaratia sa de avere aflam faptul ca detine bijuterii in valoare de 850.000 de euro si ca, fara a avea conturi, a imprumutat diverse persoane cu suma de 800.000 de euro. Are 33 de ani, este casatorita cu un om de afaceri libanez, Jimmy Thome, iar nasul de cununie al acestora este seicul Saad Hariri, fiul fostului premier libanez, Rafik Hariri.
Anca Boagiu va candida din partea PD-L in colegiul 4 al capitalei, in timp ce renumita cantareata Dida Dragan - o prezenta foarte discreta in media, va candida in colegiul 3, din partea PNL.
Ana Birchall, fostul purtator de cuvant al Partidului Social Democrat si o personalitate implicata in cateva scandaluri in ultimul an, va candida din partea PSD in Colegiul America de Nord, Centrala si de Sud, Australia si Noua Zeelenda.
O prezenta feminina care era la un pas sa nu poata candida este Lavinia Sandru, care va candida independent. In ultimul timp ea a obtinut un bun capital de imagine, datorita "Legii mamelor", o propunere legislativa care i-a apartinut deputatului PIN.
Cu prilejul acestui vot uninominal, femeile candidate vor afla care este sustinerea reala din partea celor care ar trebui sa aiba incredere in ele si sa le voteze. Pentru a reusi, majoritatea acestor doamne mizeaza pe vizibilitatea lor, pe experienta in lucrul cu mass-media si pe sustinerea partidelor politice din care fac parte.
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr