Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Femeia si religia: radical din rau la patrat

De în Dragoste & Sex 24 iun 2011
Femeia a fost intotdeauna intruchiparea ispitei, de la marul interzis incoace. Feminis.ro a incercat sa afle pentru voi totul despre pacatele Evei!

Pentru ca tot vorbeam aici despre diferentele dintre femei si barbati in materie de sex, haideti sa vorbim despre diferentele intre sexe din punctul de vedere al religiei.

Sexul si sexualitatea reprezinta in domeniul religios un subiect sensibil. Si cum femeia a fost privita de-a lungul timpului drept sursa primordiala a ispitei, marea majoritate a portretelor religioase descriu femeia ca sursa a raului, fiinta inferioara ce are nevoie de un barbat care sa o ghideze, ca sa nu spunem sa o conduca.

Femeile - echivalentul banilor la patrat

Tin minte ca am gasit pe internet urmatoarea ecuatie, din care rezulta ca femeile sunt sursa raului. Este, sa speram, o gluma inventata de cineva cu prea mult timp liber si prea putine hobby-uri.

Din ecuatia respectiva intelegem ca femeia inseamna timp si bani. Bun, timpul inseamna bani, prin urmare, femeile sunt egale cu de doua ori bani, ceea ce in matematica, ar insemna ca femeile sunt echivalentul banilor la patrat. Stim cu totii ca banii sunt radacina raului, adica radical din rau. Deci femeile sunt radical din rau la patrat. Rezultatul final al ecuatiei este ca femeile sunt egale cu raul. Ca sa intelegeti mai bine, consultati poza de mai jos. Chiar asa sa fie?



"Sa inspaimanti copiii cu imaginea Iadului, sa consideri femeia ca fiind o creatura inferioara- este oare acesta binele de care are nevoie aceasta lume?", scrie Christopher Hitchens, jurnalist, scriitor si critic american. Voi cum ati raspunde unor astfel de acuzatii? Daca un individ oarecare v-ar eticheta drept sursa a ispitei si a pacatului, cum ati reactiona?

Toti cunoastem miturile referitoare la crearea lumii, cand femeia a fost creata din coasta barbatului. Exista doua idei ce s-au propagat referitor la Adam si Eva. Initial, inainte de a fi alungati din Gradina Edenului, femeia era egala barbatului. Abia dupa comiterea pacatului, Eva este privita ca fiind subordonata barbatului. Prin urmare, femeia este vinovata atat pentru pacatul originar ce l-a facut pe barbat sa-si piarda inocenta, cat si pentru decaderea intregii suflari feminine.

Hans Kung, un preot catolic elvetian si teolog controversat vorbeste despre interpretarea patriarhala a invataturilor religioase. El ii invita sa se programeze la un consult oftalmologic pe cei care nu vad faptul ca divinitatea include caracteristici atat masculine cat si feminine. Ideea de femeie preot, de exemplu, este redusa la tacere, motivul invocat fiind faptul ca Dumnezeu este Tatal, iar Iisus este Fiul, sau ca au existat numai barbati apostoli. Teologul continua aceasta idee, sustinand ca interpretarea patriarhala a ideii de Dumnezeu, de credinta trebuie corectata.

Pandora - sursa raului in lume

Desi exista multi oameni care au incercat sa elimine barierele cauzate de diferentele dintre sexe, s-au gasit intotdeauna mai multe voci care sa blameze sexul feminin.

In mitologia greceasca, de exemplu, o gasim pe Pandora, prima femeie muritoare. Se spune ca ea a incercat sa elibereze Speranta, ce se gasea inchisa impreuna cu toate spiritele rele. Nu a reusit sa redea libertatea Sperantei, insa raul s-a imprastiat prin lume, motiv pentru care Pandora este privita ca fiind originea raului in lume.

In India, femeile au fost constant reduse la tacere. Daca in religia ortodoxa iubirea de aproape este neconditionata, budistii erau sfatuiti sa isi iubeasca aproapele, numai ca religia lor vorbeste doar de barbati, lasand femeia in umbra. Absurd este ca multe femei luau lectii despre responsabilitatile femeii si despre ingrijirea caminului de la profesori de sex masculin. Revoltator, nu-i asa?

Hinduismul incuraja poligamia. Era de datoria femeilor sa manance separat si sa mearga la culcare abia dupa ce barbatul decidea sa anunte stingerea. Casatorii aranjate, la varste fragede, nou-nascuti ucisi fara ca femeia sa aiba vreun cuvant de spus si imposibilitatea de a divorta sunt doar cateva dintre supliciile pe care femeile au fost nevoite sa le indure.

Sufera sau nu femeia musulmana din cauza religiei?

Privita de un apartenent la o alta religie, cum suntem noi, de exemplu, femeia musulmana pare sa fi avut cel mai mult de suferit de pe urma religiei. Contrar opiniei generale, practici precum uciderea nou-nascutilor de gen feminin erau obisnuite in zonele actualmente musulmane, in perioada pre-Islamica insa. Profetul Mohamed ii invata pe oameni ca femeile sunt egale barbatului, ba mai mult, jumatati gemene ale acestora. In plus, ii sfatuieste sa fie blanzi cu sotiile lor. Mohamed vorbeste si despre drepturi ale femeii musulmane, drepturi pe care aceasta nu le avea inainte, precum dreptul de a mosteni, de a vinde si cumpara, cat si controlul asupra proprietatii. In plus se specifica si faptul ca femeia primeste o zestre la nunta. Aceasta zestre a fost privita de multi drept un pret pe care parintii fetei il plateau pentru a-l convinge pe mire sa o ia de nevasta, cand de fapt, zestrea semnifica un dar incarcat de semnificatii afective.

Crestinismul adopta o atitudine mult mai toleranta fata de femei. Marturie sta insusi Iisus. Povestirile despre vindecari miraculoase contin si personaje feminine, printre care si femei pacatoase, femei murdare, adica femei la menstruatie, care la vremea aceea trebuiau evitate. In plus, femeile nu erau separate de barbati in niciun fel si avea dreptul sa participe in mod egal in familie.

Un citat interesant, legat de disputa religioasa privind rolul femeii, mi s-a parut cel al lui Thomas Eugene Robbins, un autor american cu o puternica inclinatie filosofica. El spune despre religie, in special cea crestina, ca este "un simplu sistem menit sa transforme preotese in servitoare, regine in concubine si zeite in muze." 

Stim cu totii ca barbatul a fost intotdeauna asociat ratiunii, avand soarele ca simbol. Femeii i-au fost atribuite lucrurile supranaturale, bazate pe latura emotionala, instabila. Aceste fenomene au fost legate intotdeauna de influenta nefasta a lunii.

In cartea sa, intitulata "Jitterbug Perfume", Thomas Robbins dezvolta aceasta idee, spunand ca "pentru a diminua valoarea femeii, barbatii au fost nevoiti sa diminueze importanta lunii. A trebuit sa traga o linie intre oameni, vietati, plante si ape, pentru ca acestea din urma au fost intotdeauna in egala masura loiale lunii, cat si soarelui."

Situatia femeii a fost intotdeauna fervent disputata. Este un subiect care ne afecteaza inca, in mod direct, chiar si in prezent. Femei fiind, cu siguranta aveti un cuvant de spus. Sa va auzim!

Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Lica Elena (22.08.2011, 17:40)
Pana la urma, femeia este un rau necesar al barbatilor. Fara noi, ei nu ar exista...fara ei, nici noi nu am putea trai. Dumnezeu a lasat femeia alaturi de barbat ca sa imparta amandoi si rele si bune.
Răspunde-i
tatiana natalia (27.06.2011, 21:53)
Religia e facuta ptr. a supune prostimea si mai ales femeia. Cand lumea se va destepta religia va disparea pentru ca e sursa tuturor relelor si paravan pentru frustrati.
Răspunde-i
CARMEN CAMPEAN (26.06.2011, 17:54)

Religia a fost creata pentru a subjuga femeia.Religia este doar impotriva femeii.De exemplu in religia ortodoxa femeia imediat dupa ce naste este pacatoasa si trebuie sa i se faca o sfestanie ei si casei pentru curatare Nicio religie din lume nu apara femeia.Din cele mai vechi timpuri barbatii si-au dat seama ca femeia este mult mai puternica decat ei,sa nu uitam ca femeia suporta durera mai usor decat barbatul,o femeie se poate descurca fara un barbat mult mai bine decat un barbat fara o femeie si nu in ultimul rand o femeie poate avea orgasme multiple pe cand un barbat doar unul drept urmare biserica a hotarat ca femeilor sa li se indeparteze clitorisul pentru a indepartat raul din femeie....Si ca sa inchei nu sunt de acord ca femeile sunt sursa raului pentru ca nicio tara condusa de o femeie nu e implicata in conflicte sau razboaie Asocierea femeii cu banul e una superficiala menita sa tina femeia la un nivel mediocru de existenta

Răspunde-i
AIRAM (25.06.2011, 08:17)
Religia este modalitatea prin care oamenii pot fi tinuti in frau, din acest motiv a fost creata.Altfel si-ar fi dat in cap unii altora, trebuiau sa stie pe cineva de frica si chiar si asa, tot exista rautatea si gandurile negre. Este o tehnica de manipulare a maselor,de controlare a acestora de catre alti oameni. Acestia nefiind mai presus decat restul,dar sunt recunoscuti prin reusita lor.Subiectul este oricum tabu pe meleagurile noastre,inca prostite de diversi.Diferentele dintre barbati si femei, au fost induse tot de aceste capete asa zis luminate, dar mai mult scrantite, pt. ca femeia daca n-ar fi fost nici CHIAR EI n-ar fi existat.Este firesc sa-ti placa sa conduci,din acest motiv si-au insusit aceasta calitate si au denigrat femeia, aveau nevoie de slugi,sclave,prostituate,femei sa le faca viitorii copii pe care sa le poata controla,folosi, spunandu-le povesti de genul :daca nu se vor supune vor plati fiind niste pacatoase.Acesta plata femeia primind-o tot de la ei,de fapt, prin diverse modalitati.Prostia a fost perpetuata,iar credinta in Dumnezeu au folosit-o in favoarea lor.Cred ca le-a fost cam teama, ca se poate sa existe si femei mai destupate la creier.Totul este o mare minciuna, distribuita din mosi stramosi.Tu ca individ trebuie sa ai inima si sufletul curat,sa nu faci rau altuia sa iti vezi de treaba ta, pt. a nu mai trai cu impresia ca te va ierta cineva daca intrii intr-o biserica si te bagi sub patrafirul preotului care e si el tot un om, poate cu mai multe pacate ca tine, care poate nici nu te aude sau nu-i pasa ce indrugi tu.Asa ca hai sa ne respectam in egala masura, sa nu ne dam in cap unii altora, sa avem drepturi si cuvant de spus.Prin asta ne respectam pe noi FEMEILE, mai apoi pe ei.Capabile suntem cum bine stim..de la facut, crescut ,trait tot ce tine de viata, asa ca nu voi accepta denigrarea femeii ca individ.TINETI CAPUL SUS, IUBITI MULT CURAT SI SINCER.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr