Femeia matura

De în Relatie 2 feb 2015


Stii, era o dimineata cam ca asta, multe angoase strânse-ntre cutele de piele, multe pietre pretioase cÄzute sub masa, multe lacrimi închise în scoici aruncate-n mare... Multe si marunte! Si  dimineata de dupa multe si marunte nu-i asa, asa de usor de ignorat... În diminetile astea nu ar trebui sa ai oglinzi în casa! 

Stii, câteodata gândul ca faci ca femeie, ca mama, multe si marunte pentru toti, în fiecare moment al zilei, ca mereu se gaseste cineva care sa vrea ceva de la tine, multe si marunte... te seaca! Pîna când poate o femeie sa dea din ea si ultima farâma de sine, fara sa ceara nimic în schimb..?  Surpriza! Sunt si femei care dau nu doar primesc si da, o alta surpriza ar fi sa constati ca femeia dupa ce s-a maturizat si are niste responsabilitati de care nu se poate în ruptul capului degreva, este in stare sa faca si sa dreaga tot ce poate pâna când nu mai poate. Cred ca în vocabularul sau nu exista astazi nu vreau, nu pot... Iata de ce  pe o femeie care a reusit sa faca si sa dreaga ceva cu viata sa nu mai o încânta jocul cu focul, jocul de dragul Lui, iata de ce aceasta femeie nu poate juca asa cum si când îi cânta barbatul... Din momentul în care se maturizeaza, aceasta femeie va considera ca normalul este dau si primesc într-o relatie cu semn de egalitate, si nu va încerca cu orice mijloace ss puna acest semn de egalitate de una singura..,. O relatie este înainte de orice un parteneriat, focul dintâi se stinge la prima factura pe care cuplul nu este în stare sa o achite, la prima neîncredere venita dintr-o banala întârziere în trafic... Justificarile unui barbat vinovat sunt în fata acestei femei care stie sa creasca copii, sa îsi vada de profesie, sa îsi tina casa curata si gandul frumos, mai hilare ca un film spumos de comedie..., doar ca pe aceasta femeie scuzele nu o panseaza si nu o mai fac fericita... Barbatul ar trebui sa incerce asta cu o varianta mai tânara cu mult.., ceea ce de multe ori, el chiar face... Femeia matura stie sa cocheteze, sa protejeze, sa disimuleze, stie sa faca si sa dreaga, poate fi un trofeu, un minunat prieten si un om pe care sa te poti baza...pâna când îi înseli asteptarile... Dupa momentul acesta un lucru este cât se poate de clar... Nu mai astepta mare lucru de la ea... 

Stii, era o dimineata cam ca asta, multe angoase strânse-ntre cutele de piele, multe pietre pretioase cÄzute sub masa, multe lacrimi închise în scoici aruncate-n mare... Multe si marunte! Si  dimineata de dupa multe si marunte nu-i asa, asa de usor de ignorat... În diminetile astea nu ar trebui sa ai oglinzi în casa! 

 

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 6

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Sentas T. (17.02.2015, 21:05)
Sunt de acord cu tine Anca, ca în momentul în care lucrurile nu mai merg deloc, este mai bine sa renunți, și să-ți oferi o singuratate în unu, si nu în doi.
Ceea ce am vrut eu sa subliniez, în mod specific, este faptul ca într-o relație, celălalt, uneori, se transforma într-un ecran pe care ne proiectam propriile frustrari, limite. Propriile proiectii se transforma în chipurile partenerilor nostrii, și ajugem să ne pierdem identitatea, și de aici tot balamucul.
Cred ca este important, ca înainte de a sfârși o relație, să-ți poți clarifica și vedea foarte clar de unde vine problema, dacă vine de la tine sau nu. Să-ți acorzi o șansa.
Multe femei au tendinta sa zică din start ca bărbații sunt de vina, este mai simplu așa, sa găsești un tap ispasitor, decât sa treci printr-un proces de autocunoastere, ce poate fi neplăcut uneori, datorită unor tipare sociale spre care tindem să ne conformam.
Dacă ai reușit sa fii onestă cu tine și vezi ca totuși nu te mai simți bine în acea relație, da, e bine să ți acorzi și ție drepul la o viața mai buna, cât și partenerului tău.
Răspunde-i
Narci Anca (17.02.2015, 18:05)
Sentas, exact pe aspectul acesta am dorit sa pun accentul in textul meu... Pe faptul ca o femeie care este matura stie ce vrea de la viata sa, neacceptand "singuratatea" unui cuplu defectuos, ea stie care-i este valoarea si ca atare stie cum sa gestioneze situatiile de criza... Despre asta vorbesc in text, despre o femeie matura care stie sa dea dar in aceeasi masura doreste sa primeasca... Cat despre revenirile intr un cuplu care nu mai functioneaza, eu personal nu cred in asta, cred ca odata ce vasul este spart, fisurile se vor simti cat de bine ai lipi bucatile... Singuratea intr-un cuplu, nu este normala, odata ce te-a facut sa te simti asa, clar problema este si la el, nu doar la tine... Doar ca unele dintre femei din disperarea de a tine langa ele un barbat, se compromit crezand ca de fapt rezolva ceva. Gresit! :)
Răspunde-i
Sentas T. (17.02.2015, 15:07)
Da, emotionant ceea ce ai scris. Cred, sper sa nu ma insel, ca esti o femeie care a dat tot ceea ce a avut ea mai bun oamenilor de langa ea.
Draga Anca, pot spune despre mine ca am intrat intr-o relatie acum cativa ani buni, iar la inceput, venind pe fondul unei singuratati, am incercat sa dau tot ce puteam si nu puteam. Insa in acel moment am ajuns sa nu ma mai simt bine, eu cu mine, si mi-am dat seama ca ceva nu e in regula. Asa ca m-am oprit si m-am intrebat de unde aceasta fuga, goana pentru a-mi demostra mie ca sunt prietena perfecta a partenerului meu. Daca ai sa observi, sub aparenta sacrificarii de sine, se ascundea o "uitare de sine", a nevoilor individuale care te implinesc si era normal sa ma simt fara chef de viata si sa cred ca prietenul meu este vinovat pentru tot, ca el sau nimic nu ma mai implineste. Asadar, eu personal, mi-am zis ca fac atat cat pot, si, in paralel, incerc sa fac ceea ce-mi place: sa citesc, sa desenez, sa ma plimb, etc.

Dupa aceasta hotarare mi-am dat seama ca am inceput sa ma simt mai libera cu mine, am scapat de presiunea de pe umerii mei si implicit, relatia cu prietenul meu a inceput sa infloreasca.
Răspunde-i
sanda (14.02.2015, 06:57)
eu m-am eliberat
Răspunde-i
Narci Anca (11.02.2015, 10:19)
Multumesc! :)
Răspunde-i
(09.02.2015, 19:37)
Felicitari ! Mi-a placut mult. :-)
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Relatie

Barbatii...!!

12 apr 2016 0

Femeia speciala...

7 dec 2015 0

Cod portocaliu...

31 iul 2015 1

Femeia matura

2 feb 2015 6

Barbatii si varstele lor

22 noi 2014 2

Sa trag in piept

11 noi 2014 0

Putem pleca?

30 sep 2014 0
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 sep