Experții spun cât ar trebui să muncești după vârsta de 40 ani

De în Cariera 15 aug 2018

Ziarul angajaților de la Melbourne Institute a publicat un studiu ce arată că persoanele peste 40 de ani dau cel mai mare randament când lucrează doar trei zile pe săptămână. Studiul a analizat abilitățile cognitive a 3500 de femei și 3000 de bărbați.

Echipa de cercetători a verificat memoria celor implicați, gândirea abstractă și pe cea logică, apoi a verificat performanțtele acestora la locul de muncă și a descoperit că oamenii sunt mai eficienți dacă lucrează doar 25 de ore și încep să greșească dacă depășesc 55 ore pe săptămână. Aceste rezultate au fost puse pe baza stresului și a oboselii. În plus, conform unuia dintre autorii studiului, profesor Colin McKenzie, numărul de ore lucrate influențează nivelul de stimulare intelectuală și funcțiile cognitive. În plus, studiu a arătat că a lucra mai mult de 30 ore pe săptămână înseamnă influențarea în mod negativ a funcțiilor cerebrale la bărbații de vârstă mijlocie.

McKenzie a declarat pentru cotidianul The Times: „Multe țări cresc vârsta de pensionare, acest lucru înseamnă că oamenii continuă să lucreze la vârste înaintate, dar nivelul de stimulare intelectuală depinde de câte ore ajung să lucreze.” El a adăugat: „Subliniem faptul că numărul de ore lucrate este un factor foarte important pentru a menține funcțiile cognitive la cei de vârstă mijlocie sau chiar vârsta a treia, adică a lucra cu jumătate de normă este ceva benefic, dar mai mult decât atât poate avea consecințe grave.” Cu toate acestea, motivul acestor descoperiri este încă neclar „în timp ce munca moderată stimulează activitatea cerebrală, exagerarea provoacă oboseală și stres, ceea ce afectează funcțiile cognitive, deși un loc de muncă full-time este mai bun decât a fi șomer.

Geraint Johnes, profesor de economie la Lancaster University Management School, explică: „Ceea ce au descoperit autorii acestui studiu este că funcțiile cognitive se îmbunătățesc dacă cineva lucrază cel mult 25 ore pe săptămână, fără a face ore suplimentare. De fapt, declinul mental accelerează atunci când cineva lucrează mai mult de 40 ore pe săptămână.

În orice caz, nimeni nu poate lua în considerare toți factorii, dar ceea ce s-a confirmat este că munca full-time după vârsta de 40 ani nu este nici benefică nici productivă. Această cercetare a venit în urma discuțiilor despre mărirea vârstei de pensionare și a noilor legi privind această problemă in toată lumea.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 mai