Eveniment fără precedent în Spania

De în Lifestyle 27 aug 2018

Aceasta este o veste tristă, deoarece efectele pe care le are asupra mediului înconjurător sunt devastatoare.

Pentru prima oară în istorie, numărul de porci din Spania l-a depășit pe cel al oamenilor. Ministrul mediului a calculat că există peste 50 milioane de porci spre deosebire de 46.5 milioane de oameni, ceea ce reprezintă o creștere cu 9 milioane al numărului de animale din 2013 încoace, deoarece porcii au început să fie produși în masă.

Timp de mii de ani, carnea de porc a reprezentat un aliment de bază în dieta ibericilor, iar în ziua de azi un om obișnuit consumă în medie 20 kg produse carne de porc pe an și cel mai cunoscut produs este jamón ibérico de bellota, fabricat din porci negri, care au o dietă specială în ultima lună de viață și a căror carne se macerează apoi timp de 36 de luni. Acest aliment se vinde cu sute de mii de euro kilogramul și deoarece procesul de preparare este atât de lung și profitabil, intervin interesele comerciale mafiote, drept pentru care, pe întreg teritoriul Spaniei au avut loc greve privind condițiile de muncă din aceste fabrici, în care lucrează foarte mulți imigranți musulmani ce nu consumă așa ceva.

Se știe că această producție în masă este una nocivă atât pentru animale, care nu au timpul necesar de a crește natural, cât și pentru oameni, care sunt privați de anumite beneficii ale cărnii. În plus, multe dintre aceste fabrici produc deșeuri toxice, pe care le varsă în sursele de apă sau care ajung în pământ, iar studiile au demonstrat că pânza freatică este poluată de nitrați în acest fel, ceea ce duce la mai multe afecțiuni mai ales la bătrâni și copii. Deșeurile acestor porci crescuți artificial influențează negativ și animalele sălbatice, dar și emisia de gaze și schimbările climatice.

Cât despre consumul de apă, fiecare porc din Spania consumă în jur de 15 litri pe zi, adică această industrie folosește mai multă apă decât orașe precum Sevilla, Zaragoza și Alicante la un loc, lucru extrem de grav ținând cont că în această țară au loc destul de des incendii spontane de vegetație.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 noi