armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

"El e casatorit. Cum scap de iubirea pentru el?"

În Dragoste & Sex 21 ian 2011
Ce faci cand ai o relatie cu un barbat insurat care te minte, te insala si pe care continui sa il iubesti? Psihoterapeutul Claudiu Ganciu raspunde scrisorilor venite de la cititoarele Feminis.ro.

"Am citit un comentariu foarte interesant pe un subiect delicat si m-am regasit putin in acea problema: "Dragostea pentru un barbat casatorit". M-am gandit sa va scriu pentru o parere, pentru o incurajare, pentru orice m-ar putea ajuta sa revin la... viata.

Am trait si eu o poveste frumoasa de dragoste, cu un barbat insurat. O poveste pe cat de scurta, pe atat de frumoasa (cel putin asa gandeam la momentul acela). Ne-am cunoscut, stiam situatia lui si totusi m-am lasat dusa de val, implicandu-ma prea mult, poate.

Imi spunea deseori ca ma iubeste si imi promitea atat de multe incat am inceput sa il cred si i-am zis si eu ca il iubesc. Probabil atunci am facut cea mai mare greseala din acea relatie. Nu a durat mult si aveam sa aflu adevarul. Nimic din ce imi spusese (ca e nebun dupa mine si ma iubeste enorm , ca vom avea un copil, ca poate va divorta, ca nu mai suporta sa stea fara mine si ca e satul de situatia de acasa si multe alte vorbe caracteristice, pe care cu siguranta le stiti cu totii) nu era deloc adevarat. Ba, mai mult, aveam sa aflu ca ma inselase. Da, eram o amanta inselata si nu doar cu o femeie, ci cu multe altele. L-am iertat, a zis ca se schimba, ca nu ma va mai insela daca il iert si decid sa mai fiu alaturi de el; daca nu , stie ca nu il merit si decat sa ma faca sa sufar mai mult, e dispus sa renunte la mine, chiar daca ii e foarte greu.

L-am crezut si am incercat sa trec peste, desi imi era enorm de greu. Dar nu a durat mult si masca omului iubitor avea sa se transforme in ceva de nedescris. Cand a vazut ca sunt nebuna dupa el , a dat cartile pe fata.

Mi-a zis ca niciodata nu m-a iubit si ca familia nu si-o va lasa pentru nimeni si nimic din lume. A zis ca tot ce a facut a fost fiindca a vazut ca "pun botul" la tot ce imi spunea el (astea au fost vorbele lui). Si ca ii place sa se joace cu mintea femeilor, iar eu nu sunt nici prima, nici ultima pe care o face sa se indragosteasca de el, ca apoi sa o paraseasca. Au urmat multe jigniri si cuvinte dureroase , pe care insa, dintr-un motiv sau altul, nu le pot relata.

La inceput, am simtit ca mor, am incercat sa ii fac rau acasa, dezvaluindu-i cateva chestii nevestei: apoi am realizat ca e asa cum zice el, sotia sa rabda si il iarta mereu, crezand tot ce el ii zice. Si nu o pot condamna, fiindca dupa atat rau ce mi-a facut, inca ii mai raspund la telefon si da , inca il mai iubesc. Am uitat sa precizez un lucru foarte important...printre toate acestea, sunt si purtatoarea hepatitei B, "multumita" lui.

Am vrut sa ii stric casa si totusi m-a iertat si aproape zilnic ma suna, doar sa vada ce mai fac. Nu inteleg de ce ii mai pasa? Poate imi puteti da dumneavoastra o explicatie? Nici nu ma vrea, dar nici nu ma lasa sa incerc sa imi revin si sa traiesc linistita.

Iar el mi-a facut atat de mult rau, cum nimeni nu a facut-o si desi ar trebui sa il urasc, tot il mai iubesc. Am doar 26 de ani si deja nu mai iau viata in serios, mi-e indiferent daca traiesc sau mor...fara el nu mai vad rostul vietii mele..."

Claudiu Ganciu: "Cand ne referim la acest gen de situatii vedem un cuplu care a fost impreuna si care s-a despartit. Vedem multa energie care este alocata, vedem o legatura stransa intre oameni. Sa plecam de la un fragment propus: "Dar nu a durat mult si masca omului iubitor avea sa se transforme in ceva de nedescris.

Este o situatie frecventa in relatii. Aceste doua parti care sunt in relatie una cu cealalta si care par sa fie diferite. Omul iubitor – omul agresiv, care insulta etc. Autoarea spune despre acestea ca sunt in urmatoarea relatie – una e o masca si cealalta tot o masca (?).

Adica intrebarea pe care ne-o putem pune este: care este propusa si care este inconstienta. Adica in ambele situatii vorbim despre o intentie – intentia de a crea o relatie de iubire si intentia de a insulta Putem presupune ca una este propusa si cealalta inconstienta? Sau ambele sunt inconstiente? Adica asa a simtit? Este o intrebare.

Dn punct de vedere al legaturii, putem presupune ca exista doua moment ale relatiei de cuplu – momentul de ideal si acel de lupta reciproca. Ce s-a schimbat? Cum s-a facut trecerea de la una la cealalta?  Putem sa presupunem ca intre cele doua moment nu exista decat aceeasi situatie dar care se manifesta in moduri diferite?

Ce au comun cele doua moment? Pare ca ceea ce e comun e faptul ca in ambele unul dintre ei este interesat de o relatie iar celalalt nu este interesat. De ce aceasta particularitate? Nu avem de unde sa stim raspunsul la aceasta intrebare si ar trebui sa il cautam in istoria fiecaruia. Poate acest tip de moment nu este unic, poate ca reusim sa intelegem ceva din ceea ce se intampla.

Din acest punct de vedere suntem si pusi in situatia sa intelegem o relatie ca o legatura importanta dar care nu pare posibila in plan real. Vorbim despre despartire si despre impactul depresiv al acesteia. El pare iubit si pierdut ceea ce face ca Eul sa se simta invins si sa nu vada motivul pentru care ar mai trai. Alte interese par sa nu mai existe in afara acestuia. Prin ce este aceasta relatie atat de importanta? Nu pot formula un raspuns pe baza datelor existente, dar putem sa ne putem problema relatiei cu realitatea a protagonistei.

Adica, in mintea sa, el continua sa joace un rol decisiv, ca si cum ar fi real. In plan real insa ei nu par sa mai fie in relatie. Apare o discrepant intre planul interior si cel al realitatii care merita cu adevarat interesul autoarei. Pe masura ce aceasta situare opusa se releva, protagonistul poate sa aseze acest continut, adica sa faca ceva cu el. Desigur ca este dificil pentru ea sa procedeze astfel. Si poate aici, are nevoie de un ajutor exterior. Voi ce credeti?

Psihoterapeut Claudiu Ganciu

[email protected]

www.centrupsihologie.ro

 0722 453 906

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

maria raluca zagoneanu (14.02.2011, 04:28)
Un barbat insurat care nu isi paraseste la un moment dat familia pentru tine, inseamna ca nu te iubeste! Ce dovada poate cere o femeie mai mult?
Răspunde-i
nora (26.01.2011, 19:24)
eu pot sa-ti spun ceva f sigur:nici sotia lui nu este fericita si este la fel de mintita ca si tine...numai de ea depinde faptul ca sunt impreuna,probabil inca il mai iubeste sau nu are alta optiune sau nu se poate descurca singura etc. parerea mea este ca el nu merita sa fie iubit,iar tu esti tanara si vei gasi cu siguranta pe altcineva. Sotul meu,tot timpul cum prindea un moment liber dadea cate un telefon scurt...stiam pe cine suna... l-am iertat de fiecare data pt ca se purta f frumos cu mine si pt ca era mandru ca sunt sotia lui si-mi facea toate poftele dar a venit si ziua cand dupa o casnicie de cativa ani am pus punct sau mai bine zis m-am saturat. Acuma sunt si eu in rolul de amanta si chiar una perfecta as putea spune,dar probabil pana la un moment cand am sa pun din nou punct.si te rog sa ma crezi cand iti spun ca este mai usor rolul de amanta decat cel de sotie...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr