prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»

Dragoste la prima vedere? Nu chiar

De în Dragoste & Sex 10 oct 2008
Femeile se plang la sfarsitul unei relatii de faptul ca persoana de care s-au indragostit la prima vedere se dovedeste a fi un tip egoist, centrat numai pe propriile lui dorinte, mincinos si certaret. Atunci cand ni se intampla acest lucru spunem ca nu intelegem cum de barbatul s-a schimbat. Psihologul Cristina Calarasanu ne spune de ce e gresita aceasta perceptie si care sunt semnele care il pot da de gol.
Prima oara cand remarci un barbat, te concentrezi asupra lucrurilor care iti plac si asupra lucrurilor care l-ar putea face potrivit pentru tine. Il observi atent, dar numai pentru a gasi lucruri care sa il apropie de idealul tau, pentru ca, spune Cristina Calarasanu: "atunci cand femeile isi cauta un partener, nu il cauta pe cel mai usor de gasit, ci pe cel pe care il doresc". Lucrurile iau o alta turnura atunci cand esti deja la primele intalniri, pentru ca de acum incolo il poti vedea desfasurandu-se si poti incepe sa interpretezi toate semnele care pot arata ca nu e potrivit pentru tine si, poate, pentru nicio alta femeie.

"Fiecare dintre noi doreste sa idealizeze, si nu sa vada ce este in realitate. Femeile vad ce le-ar placea sa vada la un barbat. Dar experienta si situatiile prin care treci alaturi de el te fac sa vezi cum stau cu adevarat lucrurile", spune psihologul.

Iata semnele cele mai frecvente care iti pot arata ca nu este in regula ceva cu el si explicatia psihologului pentru fiecare dintre ele.

Privirea. Urmareste-I cu atentie privirea la prima intalnire, pentru ca ea iti poate spune multe despre el. De exemplu, Cristina Calarasanu ne spune ca e un semn rau daca iti evita privirea. Ori ascunde ceva, ori pur si simplu minte. De asemenea, daca privirea ii este atrasa catre alte fete si ramane cu privirea atintita asupra lor, inseamna ca el nu te considera destul de buna pentru el. Psihologul spune ca nu trebuie sa ii ceri sau sa te astepti sa ramana cu privirea fixata in a ta si ca e normal sa ii observam si pe altii, dar nu intr-un mod ostentativ. Daca se uita insistent la o alta femeie acesta este semnul inceputului unui flirt. Florina ne povesteste: "Am iesit impreuna cu un coleg de facultate, care credeam ca ma place. In timp ce mancam, el le-a cercetat pe toate fetele din pizzerie. Nu stiam daca el o considera o intalnire, sau daca trebuie sa ma simt prost."

Control. Incearca sa ia el toate deciziile, inca din primele momente: vrea sa va intalniti numai in locurile pe care le stie el, chiar daca pentru tine sunt in celalalt capat al orasului. Daca mai vrea si sa il suni numai intr-un anumit interval orar, inseamna ca se asteapta sa faca toate alegerile daca ai de gand sa mai iesi la o intalnire cu el. Psihologul spune: "Controlul apare numai atunci cand una dintre persoane se lasa controlata. Un partener este submisiv din pricina familiei si a felului in care a fost educat."

Agresivitate. Daca ridica vocea atunci cand sunteti pe strada, daca vocifereaza in restaurant sau devine violent cand iesiti sa dansati, mai bine e sa fugi de el. Acest tip de barbat va deveni violent si cu tine, pentru ca nu se poate stapani. Cristina Calarasanu: "Daca abia l-ai cunoscut, ti se poate parea ca e foarte curajos si ca face gesturi eroice daca e violent in public. Adevarul este ca in scurt timp va deveni agresiv si fata de tine." Una din prietenele mele a intalnit un barbat care facea frecvent scene in public, norocul a fost ca s-au despartit inainte ca el sa apuce sa devina violent fata de ea.

Prieteni. Daca evita sa vorbeasca, inca de la prima intalnire, despre prietenii si oamenii care ii sunt dragi, nu e deloc bine. Ori nu vrea sa ramai langa el suficient timp incat sa apuci sa ii cunosti, ori nu are prieteni. Sigur, nu-ti doresc sa patesti nici ca mine, care la prima intalnire cu un barbat m-am pomenit cu alte doua cupluri de prieteni de-ai lui, veniti sa ne tina companie. Nu ne-am mai vazut de atunci!

Fostele. Daca vorbeste de rau femeile cu care a mai iesit si tine sa iti spuna parerea lui (proasta) despre ele inca din primele intalniri, inseamna, spune Cristina Calarasanu, ca el urmeaza un tipar, pe care il va repeta cu siguranta si in cazul in care voi doi va veti desparti. Poti fi sigura ca va spune si despre tine tot ceea ce spune acum despre ele.

Minciunile. Daca incepe sa iti spuna o poveste si ii modifica mereu detaliile, trebuie sa te intrebi, te sfatuieste psihologul, care este motivatia care sta in spatele minciunilor. Sunt doua tipuri de de minciuni, cele cu beneficiu – obtine ceva mintind, exact ca si copiii mici - si cele fara beneficiu, cele de pe urma carora nu obtine, la prima vedere, nimic. E greu sa il prinzi cu minciuna, dar e si periculos sa ramai langa el daca are acest obicei. Se spune ca se uita in partea dreapta sus atunci cand se pregateste sa minta.

Constanta. Observa-l cum se comporta cu tine din momentul in care v-ati cunoscut si pana la primele intalniri. Daca se poarta frumos numai cand sunteti voi doi si nu iti da atentie atunci cand se intalneste cu cineva cunoscut, sau nu se grabeste sa te prezinte, lucrurile nu stau prea bine.
Parintii. Am intalnit si eu, cum probabil ca vi s-a intamplat si voua, baieti care isi deplang copilaria si isi vorbesc de rau parintii. Cristina Calarasanu ne spune: "Daca incearca sa nege lucrurile mostenite din familie nu e bine, pentru ca, oricat ar fi de rea familia lui, el este parte din ea si mosteneste atat cele mai bune lucruri de la parinti, cat si pe cele mai rele."

E foarte bine sa inveti sa "citesti" un barbat inca de la primele intalniri. In acest caz vei evita sa idealizezi imaginea pe care tu ti-ai facut-o despre el. "Dezamagirea e extrem de cruda atunci cand idealizam. Am intalnit multe cazuri in care femeile se intreaba, dupa o despartire 'Cum de n-am vazut cum e el cu adevarat?' Raspunsul este: au refuzat sa vada"., spune psihologul. Cristina Calarasanu adauga: "Spunem: 'Mi s-a parut ca a ridicat mana la mine… nu avea cum sa se fi infuriat asa de rau…' Asa ne e cel mai simplu, sa ignoram semnele si sa nu credem in ele."

Cel mai bine este sa nu te arunci cu capul inainte, si sa ai o mare doza de rabdare inainte de a te declara indragostita pana peste cap. S-ar putea sa iti dai seama ca barbatul pe care l-ai cunoscut nu te merita, sau ca el e cel pe care l-ai asteptat. Cum descoperi tu ca nu e potrivit inca de la prima intalnire?
Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr