Dovedit ştiinţific: Ce au în comun femeile bisexuale şi heterosexuale

De în Dragoste & Sex 7 feb 2018

Cercetătorii au analizat zonele cerebrale specifice excitaţiei sexuale la femei bisexuale şi heterosexuale, ajungând la o concluzie surprinzătoare.

Acest studiu recent arată că atât femeile heterosexuale, cât şi cele bisexuale, înregistrează un nivel al excitaţiei similar în momentul în care sunt expuse la stimuli erotici ce implică bărbaţi, cât şi atunci când le sunt prezentate imagini de natură sexuală cu femei. Aceeaşi reacţie nu a fost înregistrată, însă, şi în cazul femeilor homosexuale.

Cercetarea, publicată în Scientific Reports, a scos la iveală că femeile heterosexuale şi homosexuale prezintă răspunsuri diferite la nivel cerebral în momentul expunerii la stimuli sexuali. Această diferenţă, însă, nu a fost identificată atunci când au fost comparate reacţiile femeilor heterosexuale cu cele ale femeilor bisexuale.

"Interesul nostru cu privire la acest subiect a rezultat din cercetări anterioare cu privire la semnalele fiziologice ale excitaţiei sexuale. În mod surprinzător, femeile au arătat un nivel substanţial de excitaţie atât la stimuli sexuali feminini, cât şi feminini, indiferent de preferinţele sexuale ale subiectului", a explicat autorul studiului, Adam Safron, de la Northwestern University.

"De asemenea, interesant este că femeile homosexuale au avut răspunsuri ceva mai mult direcţionate către stimuli feminini, comparativ cu femeile heterosexuale. Am vrut să vedem ce înseamnă mai exact acest lucru, aşa că am analizat activitatea cerebrală pentru a identifica dovezi", a completat cercetătorul.

"Ce sisteme cerebrale se activează când femeile primesc diverşi stimuli erotici? Oare sistemul de recompense reflectă tiparele din literatura pe teme de psihofiziologie sexuală? Am vrut, de asemenea, să vedem cum pot fi comparate femeile heterosexuale şi cele bisexuale. Oare femeile heterosexuale prezintă preferinţe centrate pe stimuli masculini comparativ cu femeile bisexuale?" - acestea sunt doar câteva dintre întrebările pentru care Adam Safron a dorit să găsească un răspuns în urma cercetării.

Astfel, cercetătorii au examinat activitatea cerebrală a 26 de femei heterosexuale, 26 de femei bisexuale şi 24 de femei homosexuale în timp ce acestea urmăreau materiale erotice. Materialele au constat în imagini cu bărbaţi goi, femei goale şi cupluri de homosexuali şi lesbiene implicaţi în acte sexuale. Au fost folosite, de asemenea, 12 clipuri cu femei şi bărbaţi care se masturbează.

Safron şi colegii săi au analizat în mod special o regiune a creierului numită corpus striatum, o zonă sensibilă la dopamină, care reglează plăcerea ca răspuns la stimuli.

"Rezultatele noastre au coincis cu informaţiile din literatura de specialitate pe teme de psihofiziologie sexuală. Şi anume, am constatat că răspunsurile femeilor heterosexuale şi bisexuale nu au fost specifice, niciunul dintre grupuri neavând o preferinţă evident sporită pentru una dintre categoriile de stimuli erotici - feminini sau masculini. Am descoperit şi că femeile homosexuale diferă de celelalte două grupuri, preferând stimuli sexuali vizuali ce implică femei", a concluzionat autorul studiului. 

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Rodela Camila (08.03.2018, 03:20)
Bună ziua sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am luat soțul meu înapoi.Ia fost nebun când soțul meu mi-a lăsat pentru o altă femeie luna trecută Dar, când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce la profetul Okona un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: [email protected] sau WhatsApp pe +2348069032895 De asemenea, a distribuit atât de multe vrăji ca,
(1) Dacă doriți ex-spate.
(2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
(3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
(4) Vrei să vindeci bolile mortale
(5) Dacă vreți un copil.
(6) Vrei să fii bogat.
(7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
(8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
(9) vrei o soție / soț
Răspunde-i
VIOREL RUSU (08.02.2018, 22:12)
Super-oferta: castigi online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 ian