armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Diete si alti demoni

Spus asa ("diete si alti demoni") suna distractiv, dar daca ne gandim serios, titlul aceasta ascunde un mare adevar: dietele de cele mai multe ori nu sunt benefice pentru sanatatea corpului nostru. O sa dezvolt ce vreau sa spun si o sa incep prin a va povesti ce mi s-a intamplat mie.
 
Cand eram la liceu, a locuit cu noi timp de doi ani o verisoara, venise la noi pentru ca avusese mari probleme in orasul unde locuia. Avea probleme cu parintii, avea probleme si la scoala, asa ca matusa mea a considerat ca era mai bine pantru ea sa termine liceul in localitatea unde eram noi, aproape de bunici.
 
Se confrunta cu multe probleme, era foarte nesigura si credea ca era foarte urata. A inceput o cura de slabire si s-a dus si la fitness. La un moment dat a slabit foarte mult, dar tot tinea cura, noi nu intelegeam de ce. Pentru ca ea se vedea in oglinda foarte grasa. Pe atunci in Argentina, anorexia si bulimia incepusera sa fie subiecte comune. Noi ne-am dat seama la un moment dat ce i se intampla. A inceput sa aiba probleme de sanatate: cu vederea, avea dese caderi de calciu, a inceput sa-i cada parul, era palida, nu mai era femeie, era o umbra. Am incercat sa o ajutam, sa-i fim aproape, sa o intelegem si sa ii aratam ca o iubim. A inceput sa manance, dar atunci cand o facea, se simtea vinovata si mergea la toaleta de fiecate data sa vomeze ce manca. Noi nu am mai stiut cum sa o ajutam. A inceput sa mearga la un psiholog si si-a mai revenit. Cand a plecat de la noi nu se vindecase in totalitate, insa era pe drumul cel bun. Si-a revenit odata cu trecerea timpului si cu tratament psihologic.
 
Am mai avut o matusa, care a murit de anorexie, pur si simplu a incetat sa manance. Ca si verisoara mea, ea se vedea grasa, desi era foarte slaba. Aparatul digestiv intr-o zi a incetat sa mai functioneze din cauza ca ea nu mancase de mult timp si cand a ajuns mancarea in stomac a facut o criza puternica si a ajuns la spital. Chiar si in spital, corpul ei refuza si perfuzii si orice mod de alimentare care i se administra. A murit dupa cateva zile in spital, slaba, numai piele si os...
 
Bolile alimentare pot fi la fel de periculoase ca orice alta boala grava. Suferinta este diferita pentru ca este doar pshihica, in mintea celor care se imbolnavesc. Totul este numai din cauza lor. Eu am suferit de o astfel de boala si o compar cu un drog, devii dependent de a nu manca. Verisoara mea despre care v-am povestit nu mai era stapana pe viata ei, se gandea numai la ce manca sau la ce nu manca. Cand nu manca era foarte fericita, dar cand manca suferea enorm. Nu mai putea sa se bucure, ca noi toti ceilalti, de un mic dejun in familie, sau cand sarbatoream o zi de nastere sau de Craciun. Toata lumea se bucura de o masa impartita cu cei dragi, ea insa nu putea. Mancarea era dusmanul sau de moarte.
 
Dragi parinti, anorexia si bulimia sunt boli psihice comune in adolescenta. Se imbolnavesc in special cei care au probleme acasa sau care au fost parasiti de iubit/iubita. Persoana care sufera de aceasta boala se ascunde, din acest motiv e foarte important sa fiti atenti la ce se intampla cu adolescentii vostri. Daca va dati seama la timp, vindecarea  poate sa fie foarte usoara. Bulimia, in general, este relationata cu anorexia (asa dupa cum am citit undeva). Atunci cand persoana care sufera de anorexie realizeaza ca are o boala si ca singurul mod de a scapa este "mancand fara frica de a se ingrasa", atunci este foarte posibila aparitia bulimiei.  Vina si lipsa de control atunci cand mancam poate sa ne conduca spre bulimie.
 
Nu stiu foarte mult, dar am citit si am trait experientele (ale mele sau ale celor apropiati mie) acestor boli. Parintii trebuie sa aiba mare mare grija si daca au vreo banuiala cat de mica in ceea ce ii priveste pe copiii lor, trebuie sa apeleze de urgenta la un psiholog care le va spune cum trebuie sa procedeze.
 
Cateva articole si poze relationate cu aceste boli (unele sunt chiar socante, dar cred ca pot trage un semnal de alarma in privinta gravitatii acestor boli) se gasesc pe link-urile de mai jos.
 
Mail Online

Cele Bitchy


Feed Feedcat

Funatiq
 
Analia
Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

ana (13.06.2008, 08:24)
Din pacate sunt boli tot mai frecvente in societatea in care traim, in care "de nu esti anorexic, esti gras". M-au cam speriat pozele ce le-ai pus si nu inteleg cum pot fi fetele atat de oarbe! Parca au o pacla pe ochi si atat.

Am fost si eu la un moment dat(can eram inca in scoala generala) pe punctul de a face o prostie de genul, fiind destul de grasutza, insa nu am ajuns prea departe si mi-am revenit singurica si mi-am dat seama ca nu aceea este solutia. Am intr-adevar grija de multe ori de silueta, dar nu prin cure si infometare, ci incercand sa manac rational si sa acopar toate drupurile de nutrienti ... si ...nu cred ca e rau...

Oricum, aceste fete, si toate care fac asa ceva, ar trebui cumva ajutate, insa, din pacate ajutor cu forta nu se poate si, te-ai mira de cate sunt capabile unele, doar doar sa "insele sistemul", fara sa isi dea seama ca de apt se inseala pe ele insele ... si ca viata lor e in joc.
Răspunde-i
Analia Selis (05.06.2008, 22:02)
Buna Lili, da asa este. Sunt atata lucruri ciudate in viata. Important este sa ne dam seama si sa nu vrem sa suferim. Viata este scurte si nu merita sa o suferim ci sa gasim tot timpul o cale catre bun simt si bucuria.

TE pup si tinem aproape

Analia
Răspunde-i
lili-eva (04.06.2008, 23:05)
CIUDATE sunt caile domnului asa ceva nu am mai vazut ,bune exemple Analia ,dar din pacate eu sunt tocmai opusul lor si nu am acest complex adica nu il mai am pentru ca pe parcursul drumului eu fiind de cand ma stiu cu o constructie mai solida si am tinut diete peste diete ca sa ma mentin macar ,am scapat controlul cand am nascut copilul,deci problema asta m.a zapacit mereu si m-am abtinut cam de la tot ,insa dupa ce am nascut m-am ingrasat enorm .si iti dau dreptate tu mai stii cate ceva despre mine ,e pe sistem nervos dar asta se poate remedia din propia vointa cateva ore in aer liber la pas si iti revii .,dar si numai dar sa gasdesti poyitiv atat.In ianuarie aveam 133 de kg iar ieri m-am cantarit ca am avut o criya de ficat si am dat iama la farmacie si era si un cantar si surpriza acum am 119 kg,deci vointa si optimiste fara complexe si faceti totul din placere nu cu ura sau autodistrugere ca ne ingrasam mai mult si nu dati iama la frigider mai bine faceti o plimbare in jurul casei,ajuta mult si la gandire si la trup,va pup,LILI
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din My life-Viata la 30+
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr