Descoperă ce plante te pot omorî și ce plante sunt inofensive

De în Casa & Gradina 19 oct 2018

La Camera de Gardă ajung multe persoane intoxicate cu diverse plante sălbatice, dar tu poți ocoli acest pericol dacă nu te lași atrasă de acele flori fumoase, dar periculoase.

În principiu, dacă o floare este prea viu colorată, ea reprezintă un pericol pentru om, dar află acum și care sunt plantele rare ce nu-ți pun viața în pericol.

Ce poți admira și culege liniștită

1. Rafflesia

Cea mai mare floare din lume, Rafflesia, este pe cât de frumoasă pe atât de folositoare. În zonele unde o poți găsi, adică, de obicei, junglele din sudul Asiei, oamenii o culeg pentru a se folosi de ea femeile ce tocmai au născut, deoarece ajută la stoparea sângerărilor interne și reprezintă un supliment alimentar foarte bun. Din păcate, floarea rezistă doar câteva zile și marea majoritate a speciilor au fost exterminate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

2. Wolffia globosa

Aceste mici plante verzi care se găsesc pe suprafața lacurilor și uneori în acvarii, te pot salva în cazul în care te trezești înfometată lângă un ochi de apă. În ciuda faptului că este cea mai mică din lume, această plantă are o valoare nutrițională incredibil de mare și gust asemănător cu al verzei, fiind plină de vitaminele A, B2, B6, C și acid nicotinic.

3. Aloe Vera

Aloe Vera ajută în cazul iritațiilor și a unei serii de maladii ușoare, deoarece conține antioxidanți și are proprietăți antibacteriene. Medicina a supranumit-o „floarea minune”, ce poate fi adăugată în mâncare pentru a evita deshidratarea severă, în măști cosmetice pentru a curăța tenul și poate fi folosită ca remediu natural de tratare a arsurilor.

4. Ciulini

Rădăcina de ciulini, tulpina, floarea, dar și frunzele tinere te pot salva de la înfometare dacă te rătăcești prin pădure. O fiertură din această plantă spinoasă este folosită în tratarea hemoroizilor și când este complet uscată te poate ajuta să pornești un foc la care să te încălzești sau să prepari ceva de mâncare.

5. Iarba ananas

Din păcate, această buruiană nu are gust de ananas, dar mulți oameni care urcă pe munte s-au ajutat de ea în condiții dificile, deoarece oferă energie pentru întreaga zi și are foarte mulți nutrienți. Ea seamănă foarte mult cu mușețelul ca aspect, dar poate fi folosită și pentru a îndepărta insectelor.

Plante de care să te ferești

1. Ciuperca ce sângerează

La această ciupercă însuși aspectul ar trebui să te sperie și să te țină la distanță. Ea se găsește în America de Nord, dar și în Europa și nu trebuie mâncată sub nici o formă, doarece este cu adevărat toxică. Gustul acesteia seamănă cu un ardei amar și îți va face gura pungă. Deși nu te va omorî, greața și refluxul gastric te vor lăsa deshidratată până la urmă.

2. Ciuperca cu o cupă roșie

Pe cât de drăguță pare, această ciupercă nu este comestibilă. În cel mai bun caz, poți încerca să strângi apă în cupa ei, dar cam atât. Aceasta este răspândită în America de Nord și în cantități mari este letală. De altfel, este lipsită de valori nutriționale și e destul de uscată ca textură.

3. Coadă de șarpe alb

Această floare mică ce arată atât de inofensiv a fost cauza morții mai multor oameni, printre care a lui Nancy Hanks, mama lui Abraham Lincoln. Este atât de toxică încât dacă o vită mănâncă această plantă și un om bea laptele ei, acesta poate muri.

4. Trompa îngerului

Oricât de poetic sună denumirea, n-ar trebui niciodată să mănânci așa ceva sub nici o circumstanță, deoarece provoacă paralizie, halucinații și transe ce duc la moarte violentă. În ziua de astăzi, foarte mulți oameni cultivă această plantă ornamentală în grădină, pentru aspectul ei frumos, dar fii atentă să nu lași copiii sau animalele de companie să se joace dacă acesta este și cazul tău.

5. Umbra mortală

Nu-ți lăsa copiii să se joace și în nici un caz să mămânce aceste mici fructe de culoare mov închis, deoarece unii au murit și pentru că au mâncat doar două bucăți. Această plantă mai este cunoscută și sub numele de Belladonna. Frunzele și rădăcinile sale sunt de asemenea otrăvitoare, deci mai bine o ocolești cu totul.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 noi