De la ce vârstă pot fi îndreptaţi dinţii copiilor

De în Familie 17 sep 2015

Aparatele dentare şi-au depăşit în ultimii ani statutul de instrumente medicale pentru corectarea poziţiei maxilarelor şi alinierea dinţilor, susţin specialiştii în stomatogie generală.

copil dentist

Tot mai mulţi copii, dar şi adulţi apelează la ortodonţie pentru a-şi corecta problemele de ordin dentar, mai ales poziţia dinţilor.

"Ceea ce pentru copii e un trend şi pentru părinţi e în primul rând o problemă de estetică dentară, pentru noi, medicii e o bucurie. Din punctul nostru de vedere, prin funcţionalitate obţinem şi estetica dorită de pacient.

Pentru că aceste aparate tocmai asta fac, au grijă ca pacienţii să aibă o muşcătură corectă, dinţii să fie corect aşezaţi şi, implicit, sănătoşi. Un dinte strâmb predispune la diverse afecţiuni dentare şi gingivale", explică dr. Laura Mocanu, specialist în stomatogie generală.

Ea recomandă folosirea aparatelor dentare, precoce, la o vârstă cât mai mică, începând de la 5-6 ani, când apar primii dinţi de lapte şi, totodată, primele anomalii.

"Acesta este cel mai bun moment pentru corectarea problemelor, mai întâi printr-un aparat mobil şi mai apoi, după erupţia tuturor dinţilor, dacă mai este cazul, printr-un aparat fix.

Recomand din tot sufletul ca fiecare părinte să-şi ducă copilul la medicul specialist ortodont pentru un consult de câteva minute, pentru că problemele se pot rezolva mai uşor la o vârstă mai fragedă, când osul încă este în dezvoltare şi nu are aceeaşi densitate ca în cazul adulţilor, iar mişcarea dinţilor se face mult mai rapid. Anomaliile dentare se rezolvă mai uşor depistate din faşă", spune dr. Laura Mocanu, din cadrul clinicii Art Implant.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 aug