Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, ne îndeamnă să nu căutăm forme de zahăr mai sănătos, deoarece toţi agenţii de îndulcire au aceleaşi caracteristici: calorii goale şi niciun rol nutritiv pentru organism. Singurul motiv pentru care pot fi consumaţi este doar plăcerea pe care ne-o oferă gustul dulce.
"Nu există avantaje ale unor forme de zahăr în detrimentul altora, iar în cărţile de nutriţie se numesc agenţi de îndulcire, fie că e vorba de zahăr alb sau brun, sirop de porumb, miere sau fructoza din fructe. În organism, furnizează energie, dar la consum mai mare de câteva linguriţe/zi iau calea metabolizării alcoolului şi fac grăsime de depozit şi obezitate abdominală.", a explicat medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.
Un obiectiv pe care şi tu ar trebui să ţi-l stabileşti în legătură cu toţi agenţii de îndulcire este, în opinia nutriţionistei, să-i consumi în cantitate mică, precum sarea din mâncare.
Din această cauză, spune Mihaela Bilic, îndulcitorii sunt o alternativă sigură şi pentru sănătate şi pentru siluetă: "dacă o substanţă e de 400-600 ori mai dulce ca zahărul, înseamnă că va fi nevoie de o cantitate infimă ca să obţii gustul dulce, ceva de ordinul micro sau nano grame, adică e vorba doar de urme de zahăr".
Obiectivul tău, trebuie să fie, aşadar, o dietă fără zahăr, nu căutarea unei forme mai sănătoase de zahăr, subliniază nutriţionista.
Fructe şi legume care te vor ajuta să scapi de cele mai multe kilograme
Combinaţia care te ajută să slăbeşti în mai puţin de 30 de zile
























