De ce să fii un părinte creativ: 7 argumente care să te convingă

De în Familie 31 mai 2019

Creativitatea este despre a transforma noi idei în realitate, pentru a putea vedea lumea într-un fel nou, a găsi semnificații ascunse, legături între fenomene aparent independente și a genera soluții.

Dacă tot ceea ce-ți dorești pentru copilul tău este o viață împlinită, atunci acest articol este pentru tine. Vezi cum poți să-l ajuți să crească frumos, fiind cea mai bună variantă a ta.

1. Dacă tu ești creativă și copilul va fi

Dacă cel mic te vede că ești creativă, el va avea tendința să îți copieze comportamentul. Dacă îți place să pictezi, să scrii poezii sau să compui muzică și copilul tău va avea tendința să facă aceleași lucruri, deoarece va vedea aceste activități ca pe ceva normal în casa voastră.

2. Astfel îl înveți că viața nu se trăiește în fața televizorului

Dacă te îndrepți mai degrabă către un caiet de schițe decât către televizor vei fi un exemplu pentru cel mic, așa că încearcă să apelezi la televizor doar ca o soluție de ultim moment.

3. Joaca este mai interesantă dacă ești creativă

Copiii tânjesc mai mult la interacțiunea cu părinții decât la joaca cu o jucărie, deci dacă poți inventa un joc ce nu presupune alte accesorii, cel mic se va distra mai mult cu tine și veți trăi împreună un timp de calitate, fără gălăgia unei jucării care luminează și scoate zgomote.

4. Îi dezvoltă imaginația

Dacă încurajezi jocurile care presupun imaginație, copilul tău va trebui să creeze singur diverse povești și personaje. Acesta este un efort de echipă ce va da roade doar dacă se implică toată familia.

5. Creativitatea pune la dispoziție abilități care-i pot salva viața

Ca să fii creativă, trebuie să poți planifica ceva, să ai răbdare, să fii atentă și să te implici cu sufletul și toate aceste atribute sunt foarte importante în viitorul copilului tău.

6. Copiii creativi se pot juca singuri

Este foarte important ca orice copil să se joace cu alți copii, pentru a-și dezvolta abilitățile sociale, dar cel puțin la fel de important este să se poată simți bine și singuri, când în jurul lor sunt doar adulți. Dacă îi arăți celui mic că momentele liniștite, când creativitatea iese la iveală, pot fi la fel de plăcute ca acelea pline de agitație, el va fi în stare să se adapteze oricărei situații.

7. Creativitatea este legată de citit

Dacă îi insufli pasiunea pentru citit de la o vârstă fragedă, acest lucru îl va ajuta să devină un adult mai creativ. Cititul îi va oferi o nouă lume plină de imagini și idei noi, iar într-o zi te va surprinde.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 aug