Dacă vrei să te protejezi de Coronavirus nu mai cumpăra...

De în Sanatate 10 feb 2020

Când se răspândește un virus, e foarte important ca oamenii să facă anumite lucruri, printre care să se spele mai des pe mâini cu apă caldă și săpun, dar există și câteva lucruri pe care nu trebuie să le facă, în pricncipiu pentru că sunt inutile și chiar îngreunează eforturile specialiștilor de a preveni răspândirea maladiilor. De cele mai multe ori, măștile chirurgicale intră în a doua categorie.

Măștile chirurgicale te ajută să oprești răspândirea germenilor tăi către restul lumii, dar au eficacitate redusă când vine vorba să te protejeze de virusurile din afară. În schimb, măștile respiratorii sunt un pic mai eficiente, dar reprezintă o măsură exagerată în cazul în care orașul în care te afli nu este într-o zonă cu risc mare de infecție, cum ar fi în acest caz Wuhan, din China.

Ideea este că stocurile sunt limitate și astfel de măști se produc doar câteva pe an, majoritatea oricum în China, care la ora actuală a ales să exporte doar un număr limitat din această producție, pentru că are nevoie acolo de toate măștile disponibile. Printr-un comunicat de presă eliberat de Organizația Mondială a Sănătății, directorul organizației a declarat că cererile pentru măști respiratorii sunt în această perioadă de 100 de ori mai mari și prețul e cu de până la 20 de ori mai mare decât de obicei, ceea ce este de așteptat când lumea se confruntă cu o epidemie. Acesta a adăugat: „Situația a fost exacerbată prin folosirea necorespunzătoare a echipamentelor de protecție, printre care măștile, de către oameni care nici măcar nu reprezentau un risc de infectare.” Organizația Mondială de sănătate încearcă să asigure echipamentul și ustensilele necesare, dar stocurile sunt deja diminuate, ceea ce provoacă dificultăți medicilor în tratarea corespunzătoare a pacienților care chiar au nevoie de asistență specializată, pentru a preveni răspândirea Coronavirusului.

Prin urmare, nu cumpăra măști de frica virusului sau a faptului că stocul se va epuiza, deoarece dacă nu ai de fapt nevoie de ele, tot ce faci este să îngreunezi viața medicilor și a persoanelor cu astm sau alergii. Dacă ai într-adevăr o problemă medicală ce necesită purtarea unei măști chirurgicale apelează la medicul tău curant pentru a primi tratamentul adecvat situație. Dacă ți-e frică să nu iei Coronoavirus, încearcă să-ți păstrezi calmul, deoarece e mult mai probabil să răcești acum, la schimbarea de temperaturi dintre anotimpuri, decât să mori de un virus adus din China. Pe de altă parte, dacă o mască pur și simplu te face să te simți mai bine, atunci îți poți confecționa una din pânză și alte materiale din casă, pe care va trebui totuși să o speli sau să o înlocuiești zilnic.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi