Cum să-ți faci copilul să fie răbdător

De în Familie 17 ian 2020

Când ai un singur copil nu trebuie să crezi în toate stereotipurile cum că e răsfățat, egoist, ciudat și neadaptat social, pentru că orice copil poate fi așa, indiferent cât de mulți frați sau surori are.

Cu orice copil trebuie să fii însă atentă la cât de multă răbdare are, deoarece deși cei singuri la părinți nu sunt în mod automat răsfățați, dorințele lor sunt mult mai ușor de îndeplinit.

Părinții care decid să aibă un singur copil sau nu pot avea mai mulți, cad mai ușor în capcana satisfacerii oricărei dorințe a celui mic, dar trebuie să-i arate că viața este uneori nedreaptă și grea. Dacă acesta este cazul tău, este necesar să-ți cultivi „toleranța la frustrare”, deoarece este foarte ușor să-ți constuiești viața în jurul nevoilor lui, dar pe termen lung, acest lucru îi dăunează. De exemplu, dacă vreți să comandați ceva de mâncare în familie, nu luați de fiecare dată ce vrea copilul ci gândiți-vă la ceva care să vă avantajeze pe toți sau dacă vă duceți într-un parc de distracții, îndrumă-l tu către aparatele potrivite pentru vârsta lui, nu-l lăsa să se urce în orice doar pentru că așa vrea el, iar dacă sunteți la o reuniune în familie și el s-a plictisit spune-i că oamenii mari încă mai au de discutat.

Chiar și copiii singuri la părinți trebuie să aștepte la coadă pentru a cumpăra ceva sau a intra undeva și chiar și ei trebuie să se culce devreme măcar în timpul săptămânii, pentru că a doua zi se duc la grădiniță sau chiar la școală, dar pentru că nu mai au alți frați sau surori, lor le vine mai greu să aibă răbdare.

Când ai un singur copil, trebuie să creezi situații care să-i permită să sufere și el puțin, știm, sună criminal, dar vei fi mereu alături de el ca să supraveghezi totul. În acest sens, nu ceda imediat la toate rugămințile, plânsetele și văicăierile lui. Fii tare pe poziții, păstrează-ți calmul și vei vedea că la un moment dat nu va mai avea lacrimi sau voce să țipe. Ține cont de faptul că atunci îi negi câte ceva, deși pe moment poate părea că ești o mamă rea, pentru viitorul lui este mai bine, deoarece îl înveți în mod controlat ce înseamnă frustrarea și răbdarea.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi